Daklekkage?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.

Lekkage? Snel een daklekkage verhelpen!

Een daklekkage heeft vaak veel vervelende gevolgen. Er ontstaan vochtplekken op de muren en het plafond en er kan schimmel gaan groeien. Schimmelvorming ziet er lelijk uit, want het veroorzaakt zwarte vlekken op de muren en plafonds, maar is ook schadelijk voor je gezondheid.

Hoe langer je wacht met het herstellen van een lekkage, hoe groter de schade wordt.

Eén van de nadelen van een daklekkage is dat de oorzaak soms niet direct zichtbaar is. Een kapotte dakpan of een scheur in de dakbedekking is snel gevonden, maar andere oorzaken zijn lastiger te vinden. Gelukkig heeft een dakdekkersbedrijf handige apparatuur om een lekkage zo snel mogelijk te vinden.

Daklekkage kosten

Je bent vast ook benieuwd wat het kost om een daklekkage te laten repareren? In onderstaande tabel staan een aantal prijsvoorbeelden. De kosten zijn onder andere afhankelijk van de ernst van het lek, de locatie en het type dak.

Het repareren van een hellend vak is vaak goedkoper dan het vervangen van de dakbedekking van een plat dak. De kosten voor het vervangen van, een gedeelte van, een hellend dak begint vanaf €150,- en de prijs voor een plat dak begint vanaf €250,-.

De prijs is ook afhankelijk van het tijdstip dat je een dakdekker een lekkage laat repareren. Een dakwerker rekent namelijk in het weekend of de avonduren een hoger uurtarief dan tijdens kantoortijden. Ook voor spoedklussen wordt meestal een meerprijs gerekend.

Daklekkage verhelpen: prijsvoorbeelden

Wat? Richtprijzen*
Dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,- per m²
Dakbedekking hellend dak vervangen €150,- tot €350,- per m²
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per meter
Dakgoten vervangen €60- tot €100,- per meter
Lekdetectie €75,- tot €150,-
Met spoed? Houd rekening met een meerprijs voor spoed, in de avonduren en in het weekend.

*Let op: dit zijn prijsvoorbeelden incl. btw en arbeidskosten. Vraag een offerte aan voor exacte prijzen!

daklekkage

Oorzaken van een lekkage

Een lekkage kan verschillende oorzaken hebben. Dakpannen kunnen bijvoorbeeld kapot gaan of vallen tijdens een heftige storm en scheuren in de dakbedekking houden het water niet goed tegen. Ook verouderde dakbedekking is één van de meest voorkomende oorzaken. Verouderde bedekking wordt namelijk poreus en barst sneller.

De meest voorkomende oorzaken van een lekkage:

Gevolgen lek dak: waterschade, vochtplekken en schimmelvorming

Door een lek ontstaat er waterschade aan je woning. Water loopt naar beneden. Het zou dus best kunnen dat het water vochtplekken veroorzaakt op de muren van de begane grond en niet op de muren van de eerste verdieping.

Schimmelvorming is ook één van de vervelende gevolgen van een lekkage. Schimmels herken je aan de zwarte plekken op de muren en plafonds. Het verwijderen van schimmels is niet gemakkelijk en daarnaast zijn schimmelsporen schadelijk voor je gezondheid.

Een daklekkage laten repareren?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.

Lekdetectie: opsporen lek

Hoe gaat de dakdekker te werk bij daklekkage opsporen? Een dakdekker begint altijd met een visuele inspectie van het dak. Dit houdt in dat hij het dakoppervlak bekijkt en controleert of hij direct de oorzaak ziet. Denk aan een kapotte dakpan of scheur in de dakbedekking. Wanneer de visuele inspectie geen duidelijke reden geeft voor het lek, is een lekkage soms lastiger om op te sporen. Een dakdekker voert dan een lekdetectie uit.

Wat is een lekdetectie? Er zijn verschillende methodes:

  • Vochtmeting: met deze meting worden vochtplekken opgespoord.
  • Rookmeting: de vakman spuit witte rook onder de dakbedekking. Op de plek waar rook ontsnapt is een lek.
  • Endoscopie: met een kleine camera controleert de vakman op lekkages onder het dakoppervlak.

Kosten daklekkage opsporen

De kosten van het opsporen van een daklekkage zijn ongeveer €150,-. De hoogte van de kosten zijn afhankelijk van de tijdsduur en de locatie van het lek. Hoe langer een vakman bezig is met het opsporen van de daklekkage, hoe hoger de dakdekker kosten vaak zijn. Ook moet je rekening houden met een meerprijs voor een lekdetectie buiten kantoortijden of in het weekend.

Lekkage plat dak

Een lekkage in een plat dak ontstaat meestal door gescheurde dakbedekking. Dat kan komen door veroudering, maar ook door uitdroging door de zon. Een andere veel voorkomende oorzaak is een losgelaten naad. Dit komt voornamelijk voor bij kunststof en bitumen dakbedekking. De lijm van de naden laat los, waardoor er water doorheen kan komen. Onderhoud bitumen dak is een belangrijk onderdeel om dit te voorkomen.

Lees hier meer over een lekkage in een plat dak.

Help! Blijft er langer dan 48 uur water op je platte dak liggen? Lees wat je moet doen op de pagina water blijft staan op plat dak.

Recente offerteaanvragen:

Lekkage bitumen dak gerepareerd in Amsterdam
Spoedreparatie na stormscade in Rotterdam
Kapotte dakpannen vervangen in Eindhoven
Reparatie daklekkage in Utrecht
Herstellen gescheurde dakbedekking in Zwolle
Met spoed een daklekkage gerepareerd in Nijmegen

Lekkage schuin dak

Ook bij schuine daken komen lekkages voor. De belangrijkste oorzaak hiervoor is een kapotte dakpan. Dakpannen kunnen kapot gaan door vrieskou, een storm of door een andere beschadiging. Het repareren van een daklekkage op een schuin dak is vaak eenvoudiger dan bij een plat dak. Het herstellen van een aantal kapotte dakpannen kost namelijk niet veel tijd.

Op deze pagina’s staat meer over een daklekkage op een hellend dak en onderhoud van dakpannen.

daklekkage reparatie

Daklekkage reparatie

De methode voor het repareren van een daklekkage is afhankelijk van het type dak, de dakbedekking en de ernst van de lekkage. Bij een pannendak worden de kapotte dakpannen vervangen voor de reparatie van het lek en bij scheurvorming, bijvoorbeeld bij bitumen, brengt de vakman een reparatiestrook aan.

Soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking te laten vervangen. Het is meestal niet nodig om de gehele dakbedekking te vervangen. Dit wordt alleen aangeraden bij zeer verouderde of poreuze dakbedekking.

Heb je last van andere soorten lekkages? Op De 10 Beste lees je meer over lekkage en hoe deze worden opgespoord en opgelost.

Daklekkage zelf oplossen: is dat mogelijk?

Wil je lekkage van je dak zelf oplossen? Dit is goed mogelijk, al hangt het wel af van de oorzaak en de omvang van de lekkage. Het wordt wel aangeraden om bij daklekkage en dakdekker in te schakelen: dakdekkers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen om het lek op te lossen.

Valt daklekkage onder verzekering?

Daklekkage verzekerd? Vaak willen mensen weten of het repareren van een daklekkage vergoedt wordt. Helaas is dit niet het geval. De kosten voor de reparatie moet je zelf betalen.

Wel krijg je eventuele gevolgschade vergoed. Gevolgschade is schade dat is ontstaan door de lekkage. Denk aan vochtplekken, kapotte vloerbedekking, herstellen van de muren, etc. Je krijgt een vergoeding via de opstalverzekering. Heb je schade door een lekkage en wil je weten of je iets vergoed krijgt? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij.

dakdekker spoed

Dakdekker met spoed nodig?

Heb je met spoed een dakdekker nodig om een daklekkage te repareren? Geen probleem. Neem contact op via het offerteformulier en je krijgt snel een gratis offerte van een ervaren dakdekker bij jou uit de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Laat je daklekkage snel en vakkundig verhelpen door een ervaren dakdekker. Er is altijd een dakwerker bij jou in de buurt! Deze offertedienst is gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.