Dakgoot overstroomt: oorzaken & oplossingen!

Loopt de dakgoot over? Schakel een dakdekker in

Nu bereikbaar.


Dakgoot overstroomt: hoe kan dat?

Een overstroomde dakgoot kan leiden tot waterschade aan zowel de buiten- als binnenkant van je huis. Het is daarom belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Ga op zoek naar de oorzaak en zorg ervoor dat het probleem wordt opgelost om zo verdere schade te voorkomen.

Op deze pagina lees je wat een overstromende dakgoot veroorzaakt en welke oplossingen er zijn. Tot slot vind je prijsinformatie voor het laten schoonmaken van je dakgoot en handige tips om een overstromende dakgoot in de toekomst te voorkomen.

Dakgoot loopt over: een samenvatting

  • Loopt je dakgoot over? Dit kan worden veroorzaakt door verstopping, veroudering of het krimpen/uitzetten bij temperatuurswisselingen.
  • De oplossing begint bij het achterhalen van de oorzaak: de oplossing ligt hier namelijk mee in verbinding. Het wordt aangeraden om hier een dakdekker voor in te schakelen.
  • Voorkomen dat je dakgoot nogmaals overstroomt? Controleer je dakgoot regelmatig op de aanwezigheid van bladeren en ander vuil.

dakgoot overstroomt

Help! De dakgoot overstroomt: wat zijn de oorzaken?

Een overstroomde dakgoot heeft verschillende oorzaken:

  • Verstopping door bladeren, takken, mos en ander vuil: dit komt vaak voor in de herfst, wanneer de bomen hun balderen verliezen. Deze hopen zich op in de afvoer van de dakgoot, waardoor het water niet of nauwelijks weg kan. Uiteindelijk zal de dakgoot overstromen.
  • Veroudering van de dakgoot: oudere dakgoten en regenpijpen zijn minder goed bestand tegen de grote hoeveelheden regen die valt. Door veroudering kan het ook gebeuren dat de dakgoot verzakt, waardoor het water niet meer goed kan wegstromen. Ook dit kan leiden tot een dakgoot die overstroomt.
  • Krimpen en uitzetten door temperatuurwisselingen: door schommelingen in de temperatuur kan het gebeuren dat je dakgoot krimpt of uitzet.

De bovenstaande oorzaken leiden niet alleen tot overstroming, maar kunnen ook leiden tot dakgoot lekkage.

De oplossing voor dakgoten die overstromen

De oplossing begint bij regelmatig onderhoud om zo overstroming te voorkomen. Controleer je dakgoten elk seizoen op beschadigen, veroudering en de aanwezigheid val vuil.

Zorg ervoor dat je dakgoot vrij is van bladeren en ander afval. Zo voorkom je dat de afvoer van de dakgoot verstopt raakt. Dit kan je zelf doen met een dakgootborstel of door een dakdekker in te schakelen. Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan wanneer je op zoek bent naar een dakdekker. Om de ophoping van bladeren en ander vuil te voorkomen, kun je een bladrooster of bladvanger laten plaatsen. Deze voorkomen dat je dakgoot verstopt raakt.

Als je dakgoot verouderd of beschadigd is, dan kun je er beter voor kiezen om je dakgoten te laten vervangen. Soms dit een betere oplossing dat het repareren van de goot.

Voorkomen dat je dakgoot overstroomt?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.


Voorkom dat de dakgoot overstroomt: handige tips

In de toekomst wil je natuurlijk voorkomen dat je dakgoot overstroomt. Daarom geven wij je de onderstaande tips!

  1. Controleer regelmatig je dakgoot op vervuiling, vooral na stormen of in de herfst. Verwijder bladeren en ander vuil dat zich ophoopt in je dakgoot. Overweeg bladvangers of roosters om te voorkomen dat bladeren de afvoer van de dakgoot verstopt.
  2. Laat je dakgoot regelmatig professioneel reinigen en controleren. Het schoonmaken van de dakgoot gaat verder dan alleen het verwijderen van vuil.
  3. Controleer je dakgoot op lekkage. Een lekkende dakgoot is een belangrijke oorzaak van daklekkage. Kleine scheurtjes en gaten kunnen tot grote problemen leiden wanneer ze niet op tijd worden verholpen.
  4. Laat regelmatig dakwerken uitvoeren. Tijdens bijvoorbeeld dakonderhoud worden je dakgoten ook gecontroleerd. Win-win!

dakgoot loopt over

Dakdekker inschakelen? Gratis offertes vergelijken!

Een dakgoot die overstroomt kan vervelende gevolgen hebben en leiden tot waterschade. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk aanpakken! Ben je op zoek naar een dakdekker voor een dakgoot die over loopt? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice om een dakdekker in je regio te vinden.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis en vrijblijvend offertes (maximaal 5) van dakdekkers in je regio. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Je aanvraag is volledig vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast.