Daklekkage op je platte dak?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.

Lekkage plat dak

Last van een lekkage in je plat dak? Dan is het belangrijk dat je het lek zo snel mogelijk laat verhelpen door een ervaren dakdekker. Een lekkage zorgt namelijk voor veel waterschade, zoals vochtplekken en schimmelvorming. Ook kan het leiden tot schade aan de dakconstructie. Dakdekker nodig?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina staat meer informatie over het repareren van een daklekkage in een plat dak. Ook geven we je inzicht in de gemiddelde kosten en welke methodes een dakdekker gebruikt voor de reparatie.

Wat te doen bij lekkage plat dak?

Bij een lekkage plat dak is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Neem direct contact op met een dakdekker bij jou in de buurt. Regent het nog? Dan is het ook handig om het platte dak te bedekken met een zeil. Zo voorkom je dat er nog meer regenwater naar binnen stroomt.

Heb je een opstalverzekering? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. De gevolgschade wordt namelijk vergoed vanuit de verzekering.

Wat kost een lekkend plat dak repareren?

De kosten van een lekkend plat dak repareren zijn afhankelijk van de ernst van het lek en de locatie. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Bij spoedklussen worden er meestal hogere tarieven gerekend.

Wordt het lek in het platte dak veroorzaakt door een kleine scheur? Dan gebruikt de dakdekker meestal reparatiepasta of een reparatiestrook. De kosten zijn dan een stuk lager dan wanneer er dakbedekking vervangen moet worden. Het vervangen van de dakbedekking kost ongeveer €250,- tot €300,- per m², inclusief de arbeidskosten.

Moet het lek ook nog opgespoord worden? Voor lekdetectie moet u rekening houden met prijzen tussen de €75,- tot €150,-.

lekkage plat dak

Prijzen reparatie lekkend plat dak

Omschrijving Kosten*
Dakdekker €35,- tot €45,- per uur**
Reparatiepasta €25,- per 2,5 kilo
Waterdichte coating €25,- per 2 kilo
Dakbedekking vervangen €250,- tot €300,- per m² (incl. montage)
Lekdetectie €75,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.
**Bij spoed of een reparatie in buiten kantooruren of in het weekend geldt vaak een toeslag.