Daklekkage op je platte dak?

Schakel direct een dakdekker in! | 24/7 Spoedservice

Gratis offertes vergelijken!

Lekkage plat dak

Last van een lekkage in je plat dak? Dan is het belangrijk dat je het lek zo snel mogelijk laat verhelpen door een ervaren dakdekker. Een lekkage zorgt namelijk voor veel waterschade, zoals vochtplekken en schimmelvorming. Ook kan het leiden tot schade aan de dakconstructie. Dakdekker nodig?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina staat meer informatie over het repareren van een daklekkage in een plat dak. Ook geven we je inzicht in de gemiddelde kosten en welke methodes een dakdekker gebruikt voor de reparatie.

Wat te doen bij lekkage plat dak?

Bij een lekkage plat dak is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Neem direct contact op met een dakdekker bij jou in de buurt. Regent het nog? Dan is het ook handig om het platte dak te bedekken met een zeil. Zo voorkom je dat er nog meer regenwater naar binnen stroomt.

Heb je een opstalverzekering? Neem dan contact op met je verzekeringsmaatschappij. De gevolgschade wordt namelijk vergoed vanuit de verzekering.

Wat kost een lekkend plat dak repareren?

De kosten van een lekkend plat dak repareren zijn afhankelijk van de ernst van het lek en de locatie. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35,- tot €45,- per uur. Bij spoedklussen worden er meestal hogere tarieven gerekend.

Wordt het lek in het platte dak veroorzaakt door een kleine scheur? Dan gebruikt de dakdekker meestal reparatiepasta of een reparatiestrook. De kosten zijn dan een stuk lager dan wanneer er dakbedekking vervangen moet worden. Het vervangen van de dakbedekking kost ongeveer €250,- tot €300,- per m², inclusief de arbeidskosten.

Moet het lek ook nog opgespoord worden? Voor lekdetectie moet u rekening houden met prijzen tussen de €75,- tot €150,-.

lekkage plat dak

Prijzen reparatie lekkend plat dak

Omschrijving Kosten*
Dakdekker €35,- tot €45,- per uur**
Reparatiepasta €25,- per 2,5 kilo
Waterdichte coating €25,- per 2 kilo
Dakbedekking vervangen €250,- tot €300,- per m² (incl. montage)
Lekdetectie €75,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.
**Bij spoed of een reparatie in buiten kantooruren of in het weekend geldt vaak een toeslag.

Lekkage in een plat dak? Schakel een dakdekker in!

Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte met scherpe prijs.

Gratis offerte ontvangen

Lekkage plat dak opsporen

Meestal is het opsporen van een lekkage in een plat dak niet heel lastig. Middels een visuele inspectie onderzoekt de dakdekker het gehele dakoppervlak. Losgelaten naden, scheurvorming en andere beschadigingen worden zo snel opgespoord.

Wanneer een visuele inspectie niet voldoende is om de oorzaak te vinden? Dan is er een lekdetectie nodig. Een dakdekkersbedrijf gebruikt dan speciale apparatuur om het lek te vinden. Meestal is er dan geen hak- of breekwerk nodig en blijven de kosten laag.

oorzaken plat dak lekkage

wat zijn de oorzaken van een lek?

    Een lekkage kan veroorzaakt worden door verschillende oorzaken. Een dakdekker onderzoekt daarom altijd als eerste wat de oorzaak is, zodat hij de juiste reparatiemethode gebruikt voor het repareren.

    Dit zijn een aantal van de meest voorkomende oorzaken van een lek in een plat dak:

  • Scheuren in de dakbedekking door veroudering of uitdroging door de zon.
  • Losgelaten naden van de dakbdekking.
  • Verkeerd aangebrachte dakbdekking op het platte dak.
  • Sneeuw dat blijft liggen op het dak en vrieskou.
  • Verstoppingen in de hemelwaterafvoer waardoor het water niet meer goed wegloopt.

Lekkage plat dak door sneeuw

Wist je dat sneeuw ook een lekkage kan veroorzaken? Een klein laagje sneeuw zal geen probleem vormen. Komt er echter steeds een nieuwe laag bij, dan ontstaan er soms wel problemen. De onderste laag wordt dan namelijk ijs en hierdoor wordt het pak sneeuw steeds zwaarder. Wanneer het dan weer gaat dooien, blijft er lang water op het dak liggen. Hierdoor ontstaan er soms lekkages, omdat het water niet goed afgevoerd wordt.

Lekkage plat dak na vorst

Ook vorst is één van de oorzaken van ene lekkage in een plat dak. Regenwater, sneeuw of andere neerslag komt op het platte dak terecht. Wanneer er kleine scheurtjes in de dakbedekking zitten, dringt het water naar binnen. Bij vorst bevriest dit water en hierdoor zet het uit.

Door het uitzetten scheurt de dakbedekking verder en wordt het probleem steeds groter. Vorstschade zien we voornamelijk bij de naden van de dakbedekking, omdat deze plekken kwetsbaarder zijn.

Lekkage plat dak repareren

De reparatiemethode is afhankelijk van de ernst van het probleem en het type dakbedekking. Voor bitumen wordt bijvoorbeeld vaak een speciale waterdichte pasta gebruikt om scheuren te vullen. Ook een reparatiestrook is zeer geschikt om een beschadiging mee te bedekken. Eén van de voordelen van een reparatiestrook is dat het niet nodig is om gedeeltes te vervangen.

Bij grotere beschadigingen is het echter noodzakelijk om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen. Soms wordt zelfs de gehele bedekking vernieuwt, bijvoorbeeld bij slijtage of uitgedroogde bedekking door de zon.

Lekkage plat dak verzekering

Je wilt vast weten over het repareren van een lekkage plat dak onder de verzekering valt? Bij een lekkage krijg je alleen de gevolgschade vergoedt. Dit valt onder je opstalverzekering. De kosten voor de reparatie worden niet vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Deze moet je dus zelf betalen.

Gevolgschade is alle schade als gevolg van het lek. Denk aan waterschade aan muren, plafonds en de dakconstructie. Ook schade door water aan meubels, vloerbedekking en muurafwerking (behang en verf) wordt vergoed. Neem contact op met je verzekering voor meer informatie.

lekkage plat dak repareren

Lek plat dak: opsporen en repareren

Problemen met een lek in een plat dak? Schakel dan zo snel mogelijk een ervaren dakdekker in voor het opsporen en repareren van het lek. De reparatiekosten krijg je niet vergoed van je verzekering, maar eventuele gevolg schade wel. Een lekkage veroorzaakt namelijk veel waterschade. Denk hierbij aan vochtplekken, schade aan plafonds en muren en schimmelvorming.

Op zoek naar een ervaren dakdekker? Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door het offerteformulier in te vullen ontvang je snel een scherp geprijsde offerte. Geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Er is altijd een dakdekker dicht bij jou in de buurt.