Daklekkage snel & effectief repareren?

24/7 Spoedservice | Scherpe prijzen!

Bel 085 500 1358

Altijd bereikbaar!

Daklekkage Noord-Brabant

Heb je een daklekkage in Noord-Brabant? Laat deze met spoed opsporen en verhelpen door een ervaren dakspecialist! Doe je dit niet, dan loop je het risico op beschadigingen aan je dak. Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je dak weer volledig waterdicht is. Heb je met spoed een dakspecialist nodig voor het herstellen van een lekkage?

Bel direct naar: 085 500 1358!

Op deze pagina lees je meer over het verhelpen van daklekkages. Je krijgt meer informatie over de verschillende oorzaken en veelvoorkomende locaties van daklekkages. Ook lees je hoe je met spoed een vakman inschakelt en waarom het zo snel mogelijk oplossen van een daklekkage zo belangrijk is.

daklekkage Noord-Brabant

Daklekkage met spoed verhelpen?

Als er sprake is van een daklekkage dan is het belangrijk om met spoed de hulp van een dakwerker in te roepen. Gelukkig kun je gebruik maken van onze spoedservice: bel naar 085 500 1358 om direct in contact te komen met een bedrijf uit de regio Noord-Brabant. De dakwerker komt dan met spoed bij je langs om het dak te herstellen. Met het repareren van het dakoppervlak voorkom je verdere schade en vergroot je de kwaliteit van je dak.

Bel 085 500 1358

Oorzaken lekkage dak in Noord-Brabant

Daklekkages hebben verschillende mogelijke oorzaken. Bij een plat dak in Noord-Brabant wordt de lekkage vaak veroorzaakt door een beschadiging aan het bitumen. Een beschadiging komt ook voor bij een pannendak, maar omdat dakpannen een stuk sterker zijn dan bitumen, is de kans groter dat de daklekkage een andere oorzaak heeft. Hierbij is de schoorsteen vaak de boosdoener, of misschien een dakgoot of regenpijp die lekt.

Nieuwsgierig waarom jouw dak lekt? Hieronder vind je een aantal verschillende oorzaken die in Noord-Brabant regelmatig voorkomen:

 • Beschadiging aan het dakleer
 • Lekkage bij de schoorsteen
 • Lek bij dak buren
 • Dakgoot of regenpijp die lekt
 • Gescheurd daklood
 • Sneeuw of vorst

Daklekkage in Noord-Brabant? Wat te doen?

Een daklekkage van een plat dak is lastig op te sporen. Dat komt omdat de plek waar jij de lekkage ziet, bij de vochtplekken op het plafond, niet de plek van de lekkage hoeft te zijn. Zorg er direct voor dat de lekkage geen verdere schade kan aanrichten, bijvoorbeeld met het opvangen van het water of het verschuiven van meubels. Bel daarna zo snel mogelijk naar 085 500 1358 zodat je direct geholpen wordt door een ervaren dakspecialist uit de buurt. Meld de daklekkage ook bij je verzekering omdat je de schade mogelijk vergoed krijgt.

Lekkage dak? Wat zijn de kosten?

Daklekkage? De kosten voor het herstellen zijn afhankelijk van je daktype en het soort dakafwerking. Stel: je hebt last van een lekkage in je plat dak. Een lekkage in een bitumen dak herstellen kost ongeveer €260,- tot €285,- per m². De kosten om een daklekkage in een EPDM dak te herstellen kost ongeveer €255,- tot €280,- per m².

Lekkage in een schuin dak?

Het verhelpen van een lekkage in een pannendak kost ongeveer €130,- tot €210,- per m². Heb je geen last maar van een lekkage in de dakgoot? Het vervangen van een lekkende dakgoot kost gemiddeld €65,- tot €100,- per meter.

Overzicht kosten daklekkage verhelpen

Werkzaamheden Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Plat dak
Zwakke gedeelten vervangen met bitumen €260,- tot €285,- per m²
Zwakke gedeelten vervangen met EPDM €255,- tot €280,- per m²
Schuin dak
Enkele dakpannen vervangen €130,- tot €210,- per m²
Overig
Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per meter

*Dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

lekkage opsporen Noord-Brabant

Daklekkage; wat dekt de verzekering?

Als je in Noord-Brabant een huis koopt dan ben je meestal verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je inschakelen bij schade door een daklekkage. Je verzekering keert echter niet zomaar een schadevergoeding uit, bijvoorbeeld als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Dat is het geval als je waterschade oploopt doordat jij het dakraam open hebt laten staan in een storm. Houd er bovendien rekening mee dat je verzekering niet de herstelkosten vergoedt, maar wel de schade. De kosten voor het herstellen betaal je dus wel zelf.

Schade die je verzekering wel dekt is gevolgschade bij:

 • een daklekkage;
 • een lekkende dakgoot;
 • een lekkage op het dak van de buren.

Daklekkage in Noord-Brabant? Schakel de spoedservice in!

Bel direct en een dakspecialist is snel bij je op locatie.

Bel: 085 500 1358

Nu bereikbaar.

Daklekkage opsporen in Noord-Brabant

Voordat de vakman de lekkage kan verhelpen moet hij het opsporen. Dit klinkt vaak gemakkelijker dan het is. Bij een pannendak is het al snel te zien als er dakpannen scheefliggen of kapot zijn, maar bij een plat dak kan zelfs het kleinste haarscheurtje voor grote problemen zorgen. Gelukkig beschikt een professioneel bedrijf uit Noord-Brabant over verschillende materialen en lekdetectie technieken die het opsporen een stuk gemakkelijker maken.

Lekdetectie Noord-Brabant; lek opsporen zonder hak- of breekwerk

Voor het opsporen van een daklekkage, gebruiken specialisten in Noord-Brabant verschillende vormen van lekdetectie. Lekdetectie maakt het opsporen van een daklekkage in Noord-Brabant mogelijk zonder hak- of breekwerk uit te voeren. Hierdoor blijven de kosten voor het verhelpen zo laag mogelijk.

Soorten lekdetectie in Noord-Brabant:

 • Thermografisch onderzoek: vakmannen gebruiken een infrarood camera voor het opsporen van een lekkage in dakpannen of een plat dak.
 • Ultrasoon onderzoek: door middel van een ultrasoon geluid wordt duidelijk waar het dak lekt.
 • Rookproeven: de vakman gebruikt rook voor het opsporen van een lekkage in een plat dak of pannendak.
 • Impulsstroom techniek: wordt gebruikt bij het opsporen van een lekkage in een plat dak. Met behulp van een stroomimpuls achterhaalt de vakman waar het lek zich bevindt.

Kosten lekdetectie

Heb je last van een daklekkage in Noord-Brabant en wil je deze laten opsporen? De kosten van een lekdetectie zijn afhankelijk van het soort dak, het materiaal en de gekozen lekdetectie techniek.

Stel dat het opsporen van de daklekkage in Noord-Brabant ongeveer 2 uren duurt. De kosten voor de lekdetectie liggen dan rond de €150,-. Let op: dit zijn alleen de kosten van de lekdetectie. De kosten voor het verhelpen van de lekkage komen hier nog overheen.

Houd er rekening mee dat deze prijs kan afwijken. Het opsporen van een lekkage in dakpannen is vaak duurder dan het vinden van een lek in een plat dak. Vraag voor exacte prijzen een gratis offerte aan.

Wat kost lekdetectie?

Soort lekkage Benodigde tijd Gemiddelde kosten*
Daklekkage 2 uren 150,-

*Dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Welke daklekkages zijn er?

Er zijn verschillende soorten daklekkages, die je allemaal met spoed moet laten verhelpen. Schakel bij de eerste tekenen van een lekkage in het dak dus met spoed een dakwerker in, om zo hoge reparatiekosten te voorkomen! Hieronder lees je meer over verschillende soorten lekkages.

lekkage plat dak Noord-Brabant

Lekkage plat dak Noord-Brabant

Een plat dak is nu eenmaal gevoeliger voor lekkages dan een pannendak. Dat komt vooral omdat de dakafwerking veel meer blootgesteld wordt aan regenwater, vervuiling en uv-straling. Water en vuil blijft op een plat dak natuurlijk veel langer liggen, wat het materiaal aantast. Structureel onderhoud is daarom ook heel belangrijk om een lek in het dak te voorkomen.

Bovendien rekt het materiaal uit én krimpt het weer ineen, waardoor het gevoeliger is voor slijtage. Gelukkig is het opsporen en verhelpen van een lek in het dak relatief eenvoudig, mits dit wordt uitgevoerd door een ervaren dakwerker in Noord-Brabant.

Lekkage plat dak opsporen en verhelpen

Voor het verhelpen van een daklekkage bij een plat dak is het van belang dat de vakman uit Noord-Brabant eerst de precieze locatie opspoort. In sommige gevallen is de lekkage zonder hulpmiddelen te traceren, maar in de meeste gevallen maakt hij gebruik van lekdetectie. Voordat de vakman gaat repareren is het belangrijk dat het dak goed schoon is. Dit is de ideale situatie, omdat het zorgt voor een optimale hechting van het bitumen of EPDM. Daarna lijmt of brandt hij een reparatiestrook op het dakoppervlak. Gaat het om het verhelpen van een hele kleine daklekkage? Dan is herstellen met behulp van een waterdichte pasta ook een mogelijkheid.

Het opsporen van een lekkage in het dak kost in Noord-Brabant ongeveer €150,-. Laat je de lekkage met spoed verhelpen, dan kost dit ongeveer €255,- tot €285,-.

Video: lekkage bitumen dak

Hier is water onder de bitumen dakbedekking gekomen. Zaak om het snel te repareren.

lekkage pannendak Noord-Brabant

Lekkage schuin dak Noord-Brabant

Last van een lekkage in een schuin dak? Een lekkage in een pannendak heeft vaak een andere oorzaak dan een lekkage in een plat dak in Noord-Brabant. Het kan zijn dat er een lekkage in het pannendak zelf zit: misschien door beschadigde dakpannen of een vermiste nokvorst.

Meestal ligt de oorzaak elders.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een lekkage zit in de aansluiting van de dakkapel. Of misschien een lekkage bij een dakraam dat niet goed gemonteerd is. Dit geeft regenwater natuurlijk de kans om naar binnen te lopen. Vermoed je een lekkage in je schuine dak in Noord-Brabant? Laat de daklekkage dan met spoed verhelpen!

Lekkage dakpannen opsporen

Net als bij platte daken, begint het verhelpen van de lekkage aan het dak met het vinden van het lek. Is het voor jou niet helemaal duidelijk waar de waterschade vandaan komt? Dan spoort de vakman de daklekkage voor je op. Hiervoor gebruikt bij verschillende lekdetectie technieken, vooral de rookproeven en het thermografisch onderzoek worden bij schuine daken uitgevoerd.

Met een thermografisch onderzoek gebruikt de vakman infrarood om te achterhalen waar in het dak temperatuurverschillen zitten. Door deze in kaart te brengen, is direct duidelijk waar het regenwater naar binnen loopt! Hierna zal de vakman de daklekkage met spoed verhelpen.

Lekkage dakkapel

Een lekkage aan een dakkapel heeft verschillende mogelijke oorzaken. Gaat het om een dakkapel met een plat dak? Dan is het goed mogelijk dat hier een beschadiging in ontstaan is. In dit geval schakel je met spoed een dakwerker in voor een dakherstelling.

Het kan ook voorkomen dat de oorzaak groter is.

Bijvoorbeeld als er een lekkage in de aansluiting van de dakkapel zit. Misschien is er bij de plaatsing van de dakkapel iets misgegaan, of is er slijtage ontstaan aan het zinkwerk. Als dit het geval is, dan loopt het water via de zijkanten van de dakkapel naar binnen.

Lekkage dakkapel verhelpen

Laat een lekkage aan de dakkapel altijd verhelpen door een vakman uit Noord-Brabant. De werkzaamheden vinden namelijk op hoogte plaats en als je de oorzaak van de daklekkage nog moet opsporen dan is dit een best riskante klus. Zit de lekkage in de zijwangen, dan zorgt de dakwerker uit Noord-Brabant voor een betere aansluiting door bijvoorbeeld de loodslabben te vervangen of het kitwerk te vernieuwen.

Dak lekkage in Noord-Brabant? Schakel met spoed een vakman in!

Bel en kom direct in contact met een expert bij jou in de buurt!

Bel 085 500 1358

Nu bereikbaar.

lekkage dakkapel en dakraam

Lekkage bij dakraam?

Druppelt er water naar binnen via het dakraam? Dan is dit de boosdoener van jouw daklekkage! Voordat je een dakwerker uit Noord-Brabant inschakelt kun je zelf controleren of de gootstukken boven, onder en aan de zijkant goed schoon zijn. Als het water niet de kans krijgt om weg te lopen, dan vindt het namelijk een weg naar binnen. Als dit niet de oorzaak is van de dakraamlekkage, laat er dan een vakman uit Noord-Brabant naar kijken.

Dakraam lek? Wat doet de dakspecialist?

Hoe de specialist de herstelwerkzaamheden uitvoert is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Zijn de rubbers van je dakraam verouderd of kapot? Dan vervangt hij deze met nieuwe rubberstukken. Het kan ook gebeuren dat de dakpannen om het dakraam heen beschadigd zijn. Door deze te herstellen of vervangen zou de daklekkage verholpen moeten zijn.

Lekkage dakgoot

Wist je dat een lekkende dakgoot ook de oorzaak van een daklekkage kan zijn? Omdat de dakgoot tegen het huis aan zit, kan het lekkende hemelwater je huis binnendringen. Het gevolg zijn lelijke vochtplekken op het plafond of op de muur en het kan zelfs leiden tot schimmel! Een lekkende goot bestaat onder andere door een verstopping in de hemelwaterafvoer of een scheur in de dakgoten zelf.

lekkende dakgoot repareren

Lekkende dakgoot repareren

Als er een scheur in je dakgoten zit, dan voert de specialist uit Noord-Brabant een reparatie uit. Dit doet hij bijvoorbeeld door te solderen of met het aanbrengen van een waterdichte pasta. Als de beschadiging te groot is dan raadt hij je aan om de dakgoten compleet te vervangen. Als de daklekkage veroorzaakt wordt door een verstopping dan is dit te verhelpen met een goede reiniging.

Last van een lekkende dakgoot? Een lekkage aan de dakgoot laat je herstellen voor ongeveer €65,- tot €100,- per meter!

Lekkage bij schoorsteen

Veel woningen in Noord-Brabant hebben een schoorsteen, ook al wordt er niet altijd gebruik van gemaakt. Ook bij een ongebruikte schoorsteen is goed onderhoud enorm belangrijk, omdat er anders een daklekkage ontstaat. Als het metselwerk poreus wordt dan neemt dit het regenwater op, dat vervolgens naar binnen loopt. De oorzaak varieert van broos geworden voegwerk tot kapotte bakstenen.

Daklekkage bij schoorsteen verhelpen

Net als bij andere daklekkages, is het belangrijk om eerst het lek op te sporen. Laat dit over aan een ervaren dakwerker, omdat het werken op hoogte flinke gevaren met zich meebrengt. De dakwerker controleert het voegwerk en de bakstenen om te kijken waar de daklekkage vandaan komt. Is niet het metselwerk, maar het loodwerk de oorzaak? Door deze te vervangen zal de vakman de problemen verhelpen.

Lekkage bij nokvorsten

Aan de bovenkant van een schuin dak, komen de twee dak helften bij elkaar. Dit wordt afgedicht met een zogenoemde nokvorst. Een nokvorst is een speciaal soort dakpan, dat bij oudere huizen vaak vastligt in cement. Wat tegenwoordig vaak gebeurd is dat het cement poreus wordt, waardoor de nokvorst bij vorst of sneeuw kapotvriest of zelfs los komt te liggen. Als dit gebeurt dan sluit de nokvorst de bovenkant niet meer voldoende af, en ontstaat er een vervelende daklekkage.

Lek bij nokvorst oplossen

Als de nokvorst zelf nog in goede staat verkeerd, maar het cement eronder niet, dan verwijderen de vakmannen eerst al het beschadigde cement en poetsen ze de nabijgelegen dakpannen en nokvorsten goed schoon. De nokvorst wordt daarna weer goed vastgezet met een nieuwe laag mortel. Is de nokvorst zelf ook beschadigd, dan bestaat de herstelling uit het vervangen.

Keurmerken dakspecialist

Met spoed een dakspecialist nodig? Dan bel je naar 085 500 1358. Maar heb je meer tijd om op zoek te gaan naar een ervaren dakspecialist, dan is het aan te raden te letten op één of meerdere keurmerken of brancheverenigingen. Als een dakspecialist is aangesloten bij een vereniging, dan weet je zeker dat hij regelmatig getoetst wordt op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Twee belangrijke brancheverenigingen in Nederland zijn:

 • Vebidak
 • Techniek Nederland

Kies voor een vakman aangesloten bij één van deze verenigingen en profiteer bovendien van extra garanties op het werk!

Recente offerteaanvragen:

Lekkage bitumen dak gerepareerd in Eindhoven
Spoedreparatie na stormscade in Tilburg
Kapotte dakpannen vervangen in Bergen op Zoom
Reparatie daklekkage in Oss
Herstellen gescheurde dakbedekking in Breda
Met spoed een daklekkage gerepareerd in Den Bosch

Zelf daklekkage opsporen?

Is het mogelijk om zelf een daklekkage op te sporen? In principe wel, maar toch is het aan te raden altijd gebruik te maken van een daklekkage service.

Waarom?

Omdat een dakspecialist dankzij jarenlange ervaring precies weet waar hij op moet letten. Jij ziet misschien niet dat je dakafwerking verzwakt is, maar een dakspecialist ziet dat zeker wel. Bovendien weet je zeker dat je dak goed hersteld wordt en er niets meer lekt. Hiermee voorkom je problemen aan de dakconstructie!

Voordelen inschakelen dakspecialist Noord-Brabant

Bij een daklekkage in Noord-Brabant is het heel verstandig om een professioneel dakspecialist in te schakelen. Hij beschikt over de juiste lekdetectie technieken en gereedschappen om ook jouw lekkage snel te repareren. Overweeg je nog steeds om zelf het dakoppervlak te repareren? Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inhuren van een vakman uit Noord-Brabant.

 • Een dakwerker werkt veilig en efficiënt en heeft zo de reparatie snel uitgevoerd.
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk: heeft het repareren geen effect? Dan komt de vakman opnieuw langs.
 • Je profiteert van professionele lekdetectie en weet zeker dat de vakman alle zwakke plekken op het dak zal opsporen.
 • Je bent verzekerd van een kwalitatieve service.

offerte aanvragen lekkage

Daklekkage in Noord-Brabant? Vraag een gratis offerte aan!

Met spoed op zoek naar een vakman uit Noord-Brabant? Bel dan direct naar 085 500 1358 voor contact met een specialist bij jou in de buurt. Vermoed je een daklekkage of denk je dat je dakafwerking flink verzwakt is?

Een dakwerker is snel bij je aanwezig voor een reparatie van de lekkage. De spoedservice is 24/7 bereikbaar, dus ook in buiten kantooruren of in het weekend!

Vraag een gratis offerte aan! Start snel je gratis offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen. Het aanvragen van de offerte is ook nog eens volledig vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast! Zo vind je snel en gemakkelijk een dakdekker bij jou in de buurt voor de laagste prijs!

Start de gratis offerteaanvraag