Kosten dakdekker in 2024: prijsoverzicht

Kom direct in contact met een dakdekker in je regio!

Nu bereikbaar.


Wat kost een dakdekker?

Heb je last van een lekkage aan je dak of is je dak aan het einde van zijn levensduur? Dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een dakdekker. Het uurtarief van een dakdekker varieert gemiddeld tussen €35,- en €45,-, afhankelijk van de complexiteit en aard van de werkzaamheden. In sommige situaties wordt er gekozen voor een vaste prijs per vierkante meter. Voor een dakreparatie betaal je gemiddeld rond de €150,- tot €350,- per m². De daadwerkelijk prijs hangt af van het type dak, de ervaring van de dakdekker of het type dakbedekking. Je kunt besparen op de kosten door een dakdekker bij jou uit de regio te kiezen.

Op deze pagina lees je meer over de dakdekker kosten, het uurtarief van een dakdekker, de dakdekkers kosten per m², de prijsopbouw van een dakdekker en factoren die de kosten beïnvloeden.

Kosten dakdekker 2024: alle prijzen op rij

 • Een dakdekker kost gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. Het uurtarief is afhankelijk van het soort werkzaamheden en de complexiteit daarvan.
 • Bij sommige werkzamheden betaal je een vaste prijs per vierkante meter. Ook hier is deze prijs afhankelijk van het soort werkzaamheden en de complexiteit daarvan. Voor een dakrenovatie betaal je bijvoorbeeld €75,- tot €130,- per m² en voor dakreparatie €150,- tot €350,- per m².
 • Voor kleine, simpele werkzaamheden is een prijs per uur voordeliger. Wanneer je grote, complexe werkzaamheden moet laten uitvoeren is een prijs per vierkante meter de beste keuze.
 • Moet je nieuwe dakbedekking? Dakbedekking voor een plat dak kost gemiddeld tussen de €45,- en €55,- per m² en voor een schuin dak tussen de €50,- en €120,- per m². Wanneer de dakbedekking vervangen moeten worden, liggen de kosten hoger. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen €250,- tot €300,- per m² bij een plat dak en €150,- tot €350,- per m² voor een schuin dak.
 • De dakdekker prijzen worden voornamelijk beïnvloed door het soort werkzaamheden en de complexiteit daarvan, het type en de bereikbaarheid van het dak en het gebruikte materiaal. De arbeidskosten bedragen ongeveer 55% van de totaalprijs en de materiaalkosten 35%. De overige 10% zijn voorrij- en afvoerkosten.
 • Besparen op de kosten van een dakdekker is goed mogelijk. Vergelijk altijd meerdere offertes van dakdekkersbedrijven en kies een dakdekker in je eigen regio om te besparen op de voorrijkosten. Help mee met de voorbereiding en regel zelf de afvoer.

kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker per uur?

De kosten van een dakdekker per uur liggen gemiddeld tussen de €35,- en €45,- per uur. Deze tarieven kunnen echter flink verschillen en zijn afhankelijk van de grootte van het bedrijf, de ervaring van de dakdekker en het soort werkzaamheden. Het is ook belangrijk om te onthouden dat specifieke taken die gespecialiseerde vaardigheden vereisen, zoals het werken met unieke materialen of technieken, duurder kunnen zijn.

Voor kleine klussen, zoals dakreparatie ligt de prijs rond de €35,- tot €40,- per uur. Wil je grotere dakwerken laten uitvoeren? Dan gaat het uurtarief van een dakdekker vaak ook omhoog. De dakdekker prijzen liggen dan rond de €40,- tot €45,- per uur.

Uurtarief dakdekker in 2024

€35,- tot €45,-

Gemiddelde van/tot prijzen.

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Dakonderhoud en nieuwbouw.

Bij veel dakwerken rekent een dakdekker niet met een uurloon, maar met een vaste prijs per m². Voor ingewikkelde klussen ben je voordeliger uit met een prijs per vierkante meter, terwijl bij eenvoudige werkzaamheden een vaste prijs per uur voordeliger is.

Wat zijn de kosten van een dakdekker per m²?

De dakdekker kosten per m² zijn sterk afhankelijk van de type werkzaamheden. Bijvoorbeeld, dakreparaties kunnen variëren tussen €150,- tot €350,- per m², afhankelijk van een hellend of plat dak. De kosten dakdekker plat dak liggen vaak lager dan de kosten voor een hellend dak. Dit komt door de moeilijkheidsgraad van een hellend dak.

Voor een dakrenovatie liggen de prijzen tussen de €75,- en €130,- per m². Onderhoudswerkzaamheden zijn relatief goedkoper, met een gemiddeld tarief is ongeveer €15,- tot €20,- per m² . Maar voor dakonderhoud is het verstandig om te kiezen voor een vast uurtarief, omdat dit voordeliger is.

Dakdekker kosten per m² 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten per m²*
Dakreparatie €150,- tot €350,-
Dakrenovatie €75,- tot €130,-
Dakonderhoud €15,- tot €20,-
Dakreiniging €5,- tot €30,-
Dakbedekking plat dak vervangen €250,- tot €300,-
Dakbedekking hellend dak vervangen €150,- tot €350,-
Daklekkage opsporen €75,- tot €150,- per keer
Dakinspectie €150,- tot €300,- per keer

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per dakdekker kunnen verschillen.

Besparen op de kosten van een dakdekker?

Vind gemakkelijk en snel een dakdekker bij jou in de buurt!


Wat kost dakbedekking?

Het plaatsen of vervangen van dakbedekking is ook één van de hoofdwerkzaamheden van dakdekkers. De keuze van dakbedekking heeft een grote impact op de totale kosten van je dakwerkzaamheden. Materialen zoals bitumen, PVC/kunststof, en EPDM liggen in de prijsrange van €45,- tot €55,- per vierkante meter. Meer gespecialiseerde of duurzame opties zoals groendaken, leien, en metalen zoals zink en koper, kunnen variëren van €55,- tot wel €120,- per vierkante meter.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de kosten per soort dakbedekking.

Type dakbedekking Kosten per m²*
Bitumen €45,-
Pvc/kunststof €55,-
EPDM €50,-
Groendak €55,-
Betondakpannen €50,-
Kleidakpannen €60,-
Leien €70,-
Aluminium €75,-
Zink €80,-
Riet €100,-
Koper €120,-

*Let op: dit zijn gemiddelde tarieven en kunnen verschillen per dakdekker. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis offertes aan!

kosten dakdekker per m2

Dakdekker kosten: prijsvoorbeelden

Wanneer je overweegt dakwerkzaamheden te laten uitvoeren, kan het nuttig zijn om specifieke prijsvoorbeelden te bekijken om een beter inzicht te krijgen in de potentiële kosten. Hieronder vind je twee verschillende prijsvoorbeelden van de kosten van een dakdekker.

Dakpannen vervangen: Stel, je dakpannen zijn beschadigd en moeten vervangen worden. Je kiest voor nieuwe betondakpannen en je dak is 100 m². Gemiddeld betaal je dan €5.000,-.
Dakrenovatie: voor een volledige dakrenovatie van een gemiddeld rijtjeshuis van ongeveer 100 m², moet je rekening houden met een gemiddelde prijs van €10.250,-.

Hoe zijn de kosten van een dakdekker opgebouwd?

De totale kosten voor dakdekkerswerkzaamheden bestaan uit verschillende onderdelen. Een groot deel van de totale kosten van een dakdekker bestaat uit arbeids- en materiaalkosten. De arbeidskosten zijn gemiddeld 55% van de totaalprijs en de materiaalkosten 35%. De laatste 10% bestaat uit voorrij- en afvoerkosten. Wil je besparen op de kosten? Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

dakdekker kosten prijsopbouw

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een dakdekker?

Het tarief van de dakdekker wordt door verschillende factoren beïnvloed. Benieuwd welke? Lees dan snel verder!

 • Het soort werkzaamheden: zoals je waarschijnlijk al gelezen hebt, heeft het type werkzaamheden een grote invloed op de prijs van een dakdekker. Het tarief van de dakdekker ligt vaak hoger voor complexere en grote werkzaamheden.
 • Ervaring: een ervaren dakdekker zal een hoger uurtarief vragen dan een dakdekker die pas net is begonnen. Dit wil niet zeggen dat een minder ervaren dakdekker automatisch ook een lagere kwaliteit levert.
 • Grootte van het dakdekkersbedrijf: grotere bedrijven hanteren vaak een hoger tarief dan kleine dakdekkersbedrijven.
 • Soort dak en type dakbedekking: ook het soort dak en het type dakbedekking hebben invloed op de kosten. Schuine daken brengen een extra uitdaging met zich mee, doordat het dak minder goed bereikbaar is. Hierdoor gaan de arbeidskosten omhoog. Ook het soort dakbedekking heeft invloed op de prijs.
 • Locatie: de regio waar je woont kan ook invloed hebben op de prijs, met hogere kosten in stedelijke of afgelegen gebieden.
 • Verzekeringen: van dakdekkers wordt verwacht dat zij adequaat verzekerd zijn voor diverse risico’s, zoals brand- en waterschade. Dit is belangrijk om zowel de dakdekker als de opdrachtgever te beschermen tegen mogelijke incidenten.
 • Veilig materiaal: werken op hoogte brengt risico’s met zich mee, en daarom is het belangrijk dat dakdekkers investeren in veilig materiaal en gereedschappen. Dit omvat bijvoorbeeld steigers en systemen voor rand- en valbeveiliging. Het kiezen voor een iets duurdere dakdekker kan de garantie bieden dat deze over betere en veiligere uitrusting beschikt, wat de veiligheid tijdens het werk ten goede komt.

Besparen op de kosten van een dakdekker? Handige bespaartips!

Wist je dat je eenvoudig kunt besparen op de kosten van een dakdekker? Met de onderstaande bespaartips kom je een heel eind!

 • Kies een dakdekker in je regio: ieder dakdekkersbedrijf rekent voorrijkosten. Hoewel dit misschien een laag bedrag lijkt, kunnen de kosten toch flink oplopen wanneer de afstand tussen jou en het dakdekkersbedrijf best groot is. Ook als de klus langer duurt, worden de voorrijkosten steeds hoger. Je kunt hier gemakkelijk op besparen door een dakdekkersbedrijf in je regio te kiezen.
 • Doe zelf de voorbereiding: komt er een dakdekker bij je langs voor bijvoorbeeld een dakreparatie? Dan zijn er een aantal zaken die je zelf alvast kunt voorbereiden om zo te besparen op de arbeidskosten. Zorg ervoor dat je dak goed bereikbaar is en kijk of je het dakoppervlak zelf alvast kunt vrijmaken van bladeren, takken en ander vuil. Weet je niet zo goed welke voorbereiding je kunt doen? Vraag dit dan aan het betreffende bedrijf.
 • Vergelijk meerdere offertes: vergelijk altijd meerdere offertes met elkaar. Zo krijg je niet alleen inzicht in de prijzen, maar ook in de voorwaarden. Kies voor een dakdekkersbedrijf met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Regel kwantumkorting: door meerdere klussen tegelijkertijd uit te laten voeren, kun je vaak profiteren van een aantrekkelijke korting op de totaalprijs per vierkante meter. Dit kan op twee manieren worden aangepakt: laat zelf meerdere dakwerkzaamheden tegelijk uitvoeren om kosten te besparen, of spreek met je buren of zij ook dakwerken willen laten uitvoeren. Door samen één dakdekker in te schakelen en de kosten te delen, bespaar je beide op de kosten.

Zijn er subsidies voor dakwerken?

Er is alleen subsidie beschikbaar voor dakisolatie.

Je kunt aanspraak maken op subsidies zoals de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing). Om hiervoor in aanmerking te komen, moet je investeren in minimaal twee energiebesparende maatregelen. Dit kan naast dakisolatie bijvoorbeeld ook een andere vorm van isolatie of een warmtepomp zijn. Voor dakisolatie kun je een subsidie ontvangen van €30 per geïsoleerde vierkante meter, mits het om ten minste 20 vierkante meter gaat.

Voor het vervangen van dakbedekking bestaat er geen landelijke subsidie, maar veel gemeenten bieden wel specifieke subsidies aan, met name voor de aanleg van groendaken. De beschikbaarheid van dergelijke subsidies kun je vinden op energiesubsidiewijzer.nl.

Geen aanspraak op subsidie?

Als je woning ouder is dan 2 jaar, profiteer je van een verlaagd btw-tarief van 9% op diverse werkzaamheden, waaronder het aanbrengen van dakisolatie. Dit biedt een financieel voordeel ongeacht de subsidieopties.

dakdekker prijzen

Dakdekker inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Moeten er binnenkort dakwerken bij jou worden uitgevoerd? Dan is het verstandig om daarvoor een dakdekker in te schakelen. Het wordt aangeraden om offertes van meerdere dakdekkersbedrijven met elkaar te vergelijken. Je weet nu welke kosten je ongeveer kunt verwachten: gebruik deze informatie wanneer je de offertes bekijkt. Bedenk wel dat alleen op de prijs letten niet verstandig is. Kijk daarom ook naar het aanbod en de voorwaarden. De prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk! Dakdekker inschakelen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je meerdere, maximaal 5, offertes van dakdekkers in je regio. Vergelijk en kies zo de dakdekker die het beste bij jou wensen past. Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Geen zorgen, je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. Je zit nergens aan vast!