Daklekkage van je schuine dak?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.

Lekkage schuin dak

Problemen met waterschade door een lekkage in een schuin dak? Dat is erg vervelend! Belangrijk is dat je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt voor de reparatie van de daklekkage in het hellende dak. De dakwerker repareert het dak niet alleen vakkundig, maar spoort het lek ook snel op. Hiervoor gebruikt hij geavanceerde apparatuur.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in om een gratis offerte met scherpe prijs te ontvangen van een dakdekker uit de regio. Een dakwerker is dan snel bij je aanwezig voor een lekdetectie en reparatie. Deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.

lekkage schuin dak

Wat moet ik doen bij een lek?

Schakel bij een lekkage direct een dakdekker in. Een dakdekker weet namelijk precies waar hij op moet letten en heeft veel ervaring met het repareren van lekkages. Hierdoor weet je zeker dat het lek op de juiste manier gedicht wordt en dat je er later niet weer problemen mee krijgt.

Bij een lekkage in een hellend dak is het soms erg lastig om het dak te bedekken met zeil of iets dergelijks. Tenslotte is het dak erg hoog en vaak heel groot. Daarom is het nog belangrijker om het lek zo snel mogelijk te laten dichten.

Neem ook contact op met je verzekering voor een vergoeding voor de gevolgschade.

Wat kost een reparatie lekkend schuin dak?

Een dakdekker rekent een gemiddeld tarief van €35,- tot €45,- per uur. Houdt er wel rekening mee dat er een meerprijs geldt voor spoedklussen of reparaties buiten kantooruren of in het weekend. Ook rekent een dakdekkersbedrijf soms voorrijkosten. Schakel daarom een dakdekkersbedrijf uit de regio in, zodat de voorrijkosten laag zijn.

Het vervangen van de dakbedekking kost gemiddeld €150,- tot €350,- per m². Dit is inclusief de arbeidskosten van de dakdekker. Het vervangen van de nokvorsten, de bovenste dakpannen, kost ongeveer €50,- tot €100,- per meter. Moeten er dakgoten vervangen worden? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €60,- tot €100,- per meter.

Kosten repareren

Omschrijving Kosten*
Dakdekker €35,- tot €45,- per uur**
Dakbedekking vervangen €150,- tot €350,- per m² (incl. montage)
Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per meter (incl. montage)
Dakgoten vervangen €60,- tot €100,- per meter (incl. montage)
Lekdetectie €75,- tot €150,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijs.
**Bij spoed of een reparatie in buiten kantooruren of in het weekend geldt vaak een toeslag.

Een daklekkage laten repareren?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.

Lekkage schuin dak opsporen: hoe gebeurt dat?

Het opsporen van een daklekkage in een schuin dak is niet altijd gemakkelijk. Doordat het binnendringende water naar beneden stroomt, is het lek soms niet direct zichtbaar. Een vakman doet eerst altijd een visuele inspectie. Hij bekijkt het gehele dakoppervlak en controleert of hij de oorzaak van het lek ziet.

Is de locatie van het lek niet direct zichtbaar?

Dan gebruikt de dakdekker lekdetectiemethodes. Denk aan de rookproef, waarbij hij rook onder het dak spuit. Op de plek waar het rook ontsnapt, zit een lek. Ook een endoscoop, een kleine camera, wordt vaak gebruikt om slecht bereikbare plekken te bekijken.

Het is belangrijk dat een lekkage zo snel mogelijk opgespoord wordt. Hoe langer je wacht met het inschakelen van een dakdekker, hoe ernstiger het probleem wordt.

Lekkage schuin dak repareren

Het repareren van een lekkage in een hellend dak bestaat meestal uit het vervangen van kapotte dakpannen. De vakman bekijkt goed welke dakpannen vervangen moet worden en vervangt vervolgens alle beschadigde dakpannen. Ook het vervangen van de nokvorsten is nodig bij beschadigingen. De nokvorsten zijn de halfronde dakpannen aan de bovenzijde van het dak. Deze kunnen bijvoorbeeld kapot gaan door vriesschade of ouderdom.

Daklekkage zelf oplossen: kan dat?
Denk je eraan om een daklekkage zelf op te lossen? Dit is mogelijk voor eenvoudige gevallen, maar het hangt sterk af van de specifieke situatie en de omvang van de lekkage. Voor de meeste daklekkages is echter professionele hulp aan te raden. Dakdekkers zijn gespecialiseerd in het opsporen en herstellen van lekken, met toegang tot gespecialiseerde kennis, ervaring en materialen. Zij bieden een grondige en duurzame oplossing, waardoor je verzekerd bent van een veilig en droog dak op lange termijn.

lekkage pannendak

Oorzaken van lekkende schuine daken

Een lekkend schuin dak kan meerdere oorzaken hebben. Het is belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen voor de reparatie. De specialist onderzoekt eerst de oorzaak van het lek. De meest voorkomende oorzaken zijn:

  • Kapotte dakpannen
  • Verstoppingen in dakgoten
  • Lekkage rondom dakraam
  • Beschadiging rondom dakkapel

Lekkage door dakpannen

Een pannendak gaat zeer lang mee, toch kan een waterlekkage voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door ouderdom. Hierdoor slijten dakpannen namelijk en worden ze poreus. Door de poreusheid sijpelt er water naar binnen.

Na een heftige storm is het mogelijk dat dakpannen kapot gevallen zijn of scheef liggen. Ook hierdoor komt er water naar binnen. Scheurvorming lijkt misschien onschuldig, maar is het niet. In de winter kan hierdoor vriesschade ontstaan. Er komt dan water in de scheur en het water zet uit door vrieskou, hierdoor wordt de scheur snel groter.

Dakpannen repareren bij lekkage, kan dat?

Bekijk hoe een dakspecialist een kapotte dakpan repareert.

Lekkende dakkapel

Een dakkapel heeft meestal een plat dak met bitumen of andere dakbedekking. Ook hier kunnen naden loslaten of scheuren ontstaan. Andere oorzaken van een lekkende dakkapel zijn kapotte of verkeerd geplaatste loodslabben of een montagefout. Loodslab lekkage veroorzaakt waterschade. Belangrijks is dat je het zo snel mogelijk laat repareren.

Lek bij dakraam

Een lek bij een dakraam komt niet vaak voor. Meestal is de oorzaak een foutieve plaatsing. Wanneer de ruimte rondom het dakraam bijvoorbeeld niet goed is afgesloten door loodslabben of ander materiaal, dringt er gemakkelijk water naar binnen. Ook een verkeerde plaatsing van de dakpannen rondom een dakraam kan een lek veroorzaken.

Waterschade doordat je het raam open hebt laten staan tijdens een regenbui? Helaas krijg je daarvoor geen schadevergoeding vanuit je verzekering.

Waterschade door dakgoten

Eén van de meest voorkomende oorzaken van een lekkage bij de dakgoten is een verstopping. Regenwater loopt namelijk niet goed weg als er sprake is van een verstopping. Verstoppingen worden veroorzaakt door bladeren, takjes en ander vuil in de goten. Dit voorkom je door de dakgoten regelmatig schoon te maken.

Een andere oorzaak is doordat de dakgoten kapot zijn. Denk aan een scheur of losgelaten naad. Een vakman brengt een nieuwe dakgoot aan als dit nodig is, of repareert de beschadiging. Dit doet hij voorbeeld met speciale waterdichte pasta.

Wat vergoedt mijn verzekering?

Eén van de vragen die dakdekkers vaak krijgen, is of de kosten van een daklekkage in een hellend dak vergoedt worden. Eventuele kosten die je hebt gemaakt om gevolgschade te repareren, krijg je vergoedt uit de opstalverzekering. Reparatiekosten vallen hier echter niet onder. Die moet je zelf betalen.

Wat is gevolgschade?

Dat is alle schade als gevolg van een lek. Denk aan de kosten die je maakt om nieuwe vloerbedekking te leggen, het opnieuw schilderen van de muren of het vervangen van meubilair.

dakdekker schuin dak

Dakdekker inschakelen?

Heb je een dakdekker nodig voor een reparatie? Schakel dan een dakdekkersbedrijf bij jou uit de regio in! Een dakdekker is snel bij je op locatie voor het repareren van de lekkage.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast! Door een dakdekker in te schakelen voor het verhelpen van een lekkage in een pannendak ben je verzekerd van uitstekende kwaliteit en deskundige hulp.