Allround specialist in dakwerken

24/7 Spoedservice | Scherpe prijzen!

Gratis offertes vergelijken!

Dakwerken

Op zoek naar een dakdekker voor het uitvoeren van dakwerken? Zoek dan niet verder! Op deze pagina lees je namelijk niet alleen meer over allerlei dakwerken, je vindt ook eenvoudig de beste dakwerker voor jou dakwerken. Hoe?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vul het offerteformulier in en je ontvangt spoedig een offerte met scherpe prijs. Vanzelfsprekend zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast. Er is altijd een ervaren dakwerker bij jou in de buurt!

Een dakdekker voor al je dakwerken

Een dakdekker voert allerlei dakwerken uit. Van een reparatie tot het aanbrengen van nieuwe dakbedekking. Het is verstandig om een ervaren dakdekker in te schakelen voor alle werkzaamheden. Het dak beschermt namelijk je woning tegen de weersomstandigheden. Belangrijk dus om deze in goede conditie te houden.

Schakel een dakdekker in voor de volgende dakwerken:

  • Repareren beschadigingen en lekken
  • Renoveren verouderde daken
  • Aanbrengen nieuwe dakbedekking
  • Onderhoud en kleine klussen

dakwerken

Richtprijzen voor dakwerken

Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker ligt tussen de €35,- en de €45,-. Dit is afhankelijk van de dakwerken die uitgevoerd worden. Ook de locatie is vaak van invloed op de prijs. Zo hanteren dakdekkers in de Randstad meestal hogere prijzen dan buiten de Randstad.

De kosten voor het renoveren van daken beginnen vanaf €75,- per m² en kunnen oplopen tot ongeveer €130,-. Het repareren van een dak ligt tussen de €150,- tot €350,- per m². Wil je je dak laten onderhouden? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs van €15,- per m².

Gemiddelde prijzen dakdekkersbedrijf

Wat? Kosten* Omschrijving
Uurtarief dakdekker €35,- tot €45,- per uur Afhankelijk van dakwerken
Dakreparatie €150,- tot €350,- per m² Plat of hellend dak
Dakrenovatie €75,- tot €130,- per m² Plat of hellend dak
Dakonderhoud €15,- per m² Schoonmaken, inspecteren e.d.
Dakbedekking plat dak €45,- tot €55,- per m² Afhankelijk van type bedekking
Dakbedekking hellend dak €50,- tot €120,- per m² Afhankelijk van type bedekking

*Let op: de prijzen verschillen per dakdekkersbedrijf. Vraag een gratis offerte aan.

Dakwerker uit de buurt nodig?

Je ontvangt spoedig een gratis offerte met scherpe prijs van een dakdekker.

Gratis offerte ontvangen

Welke dakwerken voeren dakdekkers uit?

Wil je weten welke dakwerken een dakdekker allemaal uitvoert? We geven je graag meer informatie! Een dakdekker is meestal allround geschoold en voert daarom allerlei verschillende dakwerken uit. Er zijn echter ook dakwerken waarbij je een specialist nodig hebt. Denk aan het leggen van riet.

Hieronder lees je meer over de verschillende dakwerken.

Dakinspectie

Tijdens een inspectie van het dak controleert de dakdekker de conditie van het dak. Eventuele problemen, zoals scheurvorming of verouderde dakpannen worden snel opgemerkt. Kleine reparaties voert de dakdekker meteen uit. Na de dakinspectie krijg je deskundig advies over de dakwerken die nodig zijn.

dakwerker

Dakonderhoud

Onderhoud is één van de meest voorkomende dakwerken. Het is namelijk erg belangrijk voor de conditie van het dak. Het onderhoud bestaat uit het schoonmaken van het dakoppervlak, repareren van kleine beschadigingen en het reinigen van de hemelwaterafvoer.

Dakreparatie

Een daklekkage of beschadiging moet zo snel mogelijk gerepareerd worden. Schakel altijd een vakman in voor deze dakwerken. Een reparatie bestaat bijvoorbeeld uit het herstellen van scheurvorming, het vervangen van een kapotte dakpan bij een lek op een schuin dak of het aanbrengen van reparatiestrips op een plat dak met lekkage.

Dakrenovatie

Met een dakrenovatie worden één of meerdere onderdelen van het dak vervangen. Denk aan de dakbedekking, maar ook isolatie of het vernieuwen van de dakconstructie. Een renovatie is vaak nodig bij verouderde daken of bij ernstige beschadigingen.

Dakisolatie plaatsen

Wist je dat warmte opstijgt? Door dakisolatie aan te brengen voorkom je veel warmteverlies. Hierdoor bespaar je aanzienlijk op de energiekosten. Op milieucentraal.nl lees je hier meer over. Een dak kan op twee manieren geïsoleerd worden, namelijk onder het dak of onder de dakbedekking.

Dakbedekking aanbrengen

Er zijn vele soorten dakbedekkingen. Voor een hellend dak wordt meestal gebruik gemaakt van dakpannen, leien, shingles of metalen dakbedekking. Op een plat dak leggen dakdekkers vaak bitumen, EPDM of kunststof.

Dakgoten plaatsen

Andere dakwerken dat een dakdekkersbedrijf vaak uitvoert is het plaatsen van dakgoten. Dakgoten zijn belangrijk om het regenwater op de juiste manier af te voeren. De goten zijn een onderdeel van de hemelwaterafvoer, net als de regenpijpen.

Nieuw dak

Uiteraard is het ook mogelijk om een dakdekkersbedrijf in te schakelen voor het plaatsen van een nieuw dak. Dit kan niet alleen op nieuwbouwwoningen, maar ook op bestaande woningen. Een dakwerker geeft je graag deskundig advies over de mogelijkheden.

dakdekkersbedrijf

Dakwerker gezocht?

Heb je een dakwerker nodig voor het uitvoeren van dakwerken? Denk aan het repareren van beschadigingen, aanbrengen dakisolatie, dakgoot herstellen of dakpannen leggen? Via deze offertedienst vind je snel en eenvoudig een dakdekkersbedrijf voor jouw dakwerken. Er is altijd een dakdekker bij jou in de buurt.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Waarom? Je ontvangt snel een gratis offerte met scherpe prijs van een dakdekker uit de regio. Je krijgt zo ook meer inzicht in de exacte prijzen voor jouw dakwerken. Deze offertedienst is geheel zonder verplichtingen, dus je zit nergens aan vast.