Kosten dakbeschot vervangen 2024

Schakel een dakdekker in voor het vervangen van je dakbeschot!

Nu bereikbaar.


Dakbeschot vervangen: alle kosten op een rij!

Het dakbeschot is het plaatmateriaal dat op de horizontale balken van je dakconstructie ligt. De kosten voor het vervangen van je dakbeschot kunnen variëren van €425,- tot wel €7.500,-. Het vervangen van dakbeschot is een belangrijke ingreep om je dak winddicht te houden en het biedt een stevigheid voor de rest van de dakbedekking. Maar wat komt er allemaal kijken bij deze belangrijke renovatie en, belangrijker nog, wat zijn de kosten? In dit artikel geven we je een duidelijk overzicht van de verwachte kosten voor het vervangen van dakbeschot in 2024, rekening houdend met verschillende factoren en mogelijkheden.

Wat kost het vervangen van het dakbeschot?

Het vervangen van dakbeschot is een investering die zorgt voor de duurzaamheid en veiligheid van je woning. De kosten kunnen echter variëren afhankelijk van verschillende aspecten, zoals de toegankelijkheid van het dak, de staat van de huidige dakbedekking, en of je kiest voor vervanging van binnenuit of van buitenuit. Gemiddeld liggen de kosten tussen de €85,- en €150,- per vierkante meter.

Voor een oppervlakte van 5 m² betaal je tussen de €450,- en €750,-. Wanneer je een dak een groter oppervlak bevat, van bijvoorbeeld 50 m2 dan liggen de kosten tussen de €4.250,- en €7.500,-.

Nieuw dakbeschot kosten 2024

Oppervlakte Prijsindicatie*
5 €425,- tot €750,-
10 €850,- tot €1.500,-
20 €1.700,- tot €3.000
30 €2.550,- tot €4.500
50 €4.250,- tot €7.500

*Let op: dit is een prijsindicatie, de kosten kunnen verschillen per dakdekker.

Dakbeschot laten vervangen door een dakdekker?

Vind gemakkelijk en snel een dakdekker bij jou in de buurt!


Welke factoren beïnvloeden de prijs nieuw dakbeschot?

Bij het vervangen van dakbeschot zijn er verschillende factoren die de uiteindelijke kosten beïnvloeden. Wanneer je het dakbeschot moet vervangen van binnenuit betaal je minder dan dat je het dakbeschot moet vervangen vanaf de buitenzijde. Ook heeft de dikte van de dakplaat invloed op de totaalprijs. Hieronder verkennen we hoe elke factor bijdraagt aan de totale prijs en bieden we inzichten om je te helpen een weloverwogen beslissing te maken.

Dakbeschot vervangen van binnenuit

Bij het vervangen van dakbeschot van binnenuit zijn de kosten over het algemeen lager dan bij vervanging van buitenaf. Dit komt omdat het minder arbeidsintensief is en er geen kosten zijn voor het verwijderen en vervangen van de buitenste daklaag. De geschatte kosten hiervoor kunnen variëren van €40 tot €60 per m², afhankelijk van de toegankelijkheid en de staat van het huidige dakbeschot.

Het vervangen van dakbeschot van binnenuit is een methode die vooral wordt toegepast wanneer de dakbedekking nog in goede staat is en je vooral het onderliggende houtwerk wilt vernieuwen of versterken. Deze aanpak kan minder ingrijpend en kosteneffectiever zijn dan het vervangen van het dakbeschot van buitenaf omdat het niet nodig is de gehele dakbedekking te verwijderen.

Dakbeschot van buitenuit vervangen

Het vervangen van dakbeschot van buitenuit is duurder vanwege de complexiteit en de extra werkzaamheden die nodig zijn, zoals het verwijderen van de dakbedekking. De kosten hiervoor kunnen variëren van €85 tot €150 per m², zoals eerder vermeld in de prijstabel.

Wanneer het dakbeschot ernstig beschadigd is of als er tegelijkertijd andere dakwerkzaamheden uitgevoerd moeten worden, zoals het vervangen van dakpannen of isolatiemateriaal, is het vaak beter om het dakbeschot vanaf de buitenkant aan te pakken. Dit houdt in dat de dakbedekking, zoals dakpannen of dakleer, volledig verwijderd wordt om toegang te krijgen tot het dakbeschot.

Hoewel deze methode meer tijd en middelen vergt, biedt het een langdurige oplossing die de levensduur en de veiligheid van je dak aanzienlijk kan verhogen.

Dakplaat prijs

De dikte van de dakplaat die wordt gebruikt is ook van invloed op de totaalprijs. Wanneer er een dikkere dakplaat wordt geplaatst gaan de kosten omhoog.

De kosten voor dakplaten kunnen variëren op basis van het type materiaal, de dikte en de isolatiewaarde. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde prijzen per vierkante meter voor verschillende diktes van dakplaten:

Dikte dakplaat (mm) Gemiddelde kosten dakplaat vervangen per m2*
52 €18,-
60 €21,-
70 €23,-
80 €25,-
90 €27,-
100 €29,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per dakdekker kunnen verschillen.

Nieuwe dakbedekking en dakgoten

Zoals bij de meeste dakrenovaties zijn er ook altijd extra opties mogelijk. Als je toch bezig bent met het vervangen van je dakbeschot, is het ook een goed moment om na te denken over nieuwe dakbedekking en dakgoten. Wanneer je het dakbeschot vanaf de buitenkant laat vervangen is nieuwe dakbedekking sowieso een must. Afhankelijk van het type dakbedekking dat je kiest (bijvoorbeeld dakpannen, bitumen of metaal) en de staat van je dakgoten, kunnen deze elementen een significante invloed hebben op de totale kosten van je dakrenovatie.

De kosten voor nieuwe dakbedekking beginnen vanaf €40,- per m² en kunnen wel oplopen tot €145,- per m². Het laten installeren van een nieuwe dakgoot kost gemiddeld €90,- per meter. Een nieuwe dakbedekking en goed functionerende dakgoten dragen bij aan de bescherming van je woning tegen weersinvloeden en zorgen voor een optimale afvoer van regenwater, dit verkleint de kans op lekkages en waterschade aan je woning.

Besparen op de kosten dakbeschot vervangen? Vergelijk gratis offertes!

De kosten voor het laten vervangen van het dakbeschot variëren van €40,- tot €150,- per m². Deze kosten zijn afhankelijk van factoren als de dikte van de dakplaat, of je van binnenzijde of buitenzijde laat vervangen en of je gebruik maakt van extra opties. Ga op zoek naar een dakdekker bij jou uit de regio en bespaar op de kosten!

Start gratis offerteaanvraag!

Met onze gratis offerteservice kun je tot wel 40% op de totale kostprijs besparen! Je ontvangt meerdere vrijblijvende offertes voor je reparatie.