Daklekkage onder zonnepanelen: wat moet ik doen?

Schakel een dakdekker in bij lekkage onder zonnepanelen

Nu bereikbaar.


Eerste hulp bij daklekkage onder zonnepanelen

Helaas kan het voorkomen dat je last krijgt van daklekkage onder zonnepanelen. Dit kan een vervelende verrassing zijn. Het is belangrijk om te begrijpen hoe de lekkage is ontstaan, om zo de juiste oplossing te bieden. Daarnaast is het van belang dat je weet hoe lekkage onder je zonnepanelen in de toekomst voorkomen kan worden.

Op deze pagina lees je alles over lekkage onder je zonnepanelen, de oplossingen en handige tips voor om het te voorkomen in de toekomst.

De belangrijkste informatie bij lekkage onder zonnepanelen

  • Last van lekkage na het plaatsen van zonnepanelen? Handel snel: probeer te kijken of je zelf de oorzaak kunt achterhalen en schakel het bedrijf die de zonnepanelen heeft geplaatst in.
  • Wordt het lek veroorzaakt door verouderde dakbedekking? Schakel dan een dakdekker in.
  • Bij schuine daken wordt daklekkage onder zonnepanelen veroorzaakt door incorrecte installatie en door beschadigingen aan de dakbedekking, die zijn ontstaan tijdens het plaatsen.
  • Bij platte daken komt het vaak door de extra belasting op het dak en de dakbedekking, maar ook door een slechte afwatering.
  • Het is belangrijk om de precieze oorzaak te weten, omdat dit vaak verteld hoe het lek verholpen kan worden.
  • Het inschakelen van een dakdekker wordt aangeraden: dakdekkers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen. Op zoek naar een geschikte dakdekker? Start gratis offerteaanvraag en vind een dakdekker in je regio!

daklekkage onder zonnepanelen

Wat te doen bij lekkage na plaatsen zonnepanelen?

Als je lekkage constateert na het plaatsen van zonnepanelen, is het belangrijk om snel te handelen. De eerste stap is het opsporen van de exacte locatie van de lekkage. Dit kan lastig zijn, aangezien water vaak een weg vindt langs de kleinste kieren en naden. Kijk of je vochtsporen of schade ziet die direct onder de zonnepanelen beginnen.

Neem contact op met het bedrijf dat de zonnepanelen heeft geïnstalleerd. Veel bedrijven bieden garantie op hun werk en zullen eventuele problemen die ontstaan zijn door de installatie kosteloos oplossen. Als de lekkage echter veroorzaakt is door andere factoren, zoals algemene dakbedekkingsslijtage of extreme weersomstandigheden, dan zul je een dakdekker moeten inschakelen.

Het is aan te raden om niet zelf op het dak te gaan om problemen te onderzoeken, vooral als je niet vertrouwd bent met werken op hoogte. Het is altijd veiliger en verstandiger om een professional in te schakelen. Een dakdekker inschakelen is verstandig omdat dakdekkers dankzij hun kennis goed in staat zijn de exacte diagnose te stellen. Hoe de lekkage is ontstaan, geeft namelijk houvast tot het op de juiste manier verhelpen van het probleem.

Dakdekker inschakelen voor het verhelpen van lekkage onder zonnepanelen?

Bel onderstaand telefoonnummer en vind gemakkelijk en snel een geschikte dakdekker.


Lekkage onder zonnepanelen bij een schuin dak

Bij schuine daken wordt lekkage vaak veroorzaakt door een onjuiste installatie van de zonnepanelen. In de meeste gevallen komt dit door te weinig of verkeerd geplaatste dakhaken. Dakhaken zijn de bevestigingen tussen de zonnepanelen en het dak. Te weinig dakhaken leiden tot ongelijke belasting, waardoor dakpannen los komen of verschuiven. Dit leidt op zijn beurt tot lekkage.

Een andere oorzaak is dat de dakpannen niet nauwkeurig genoeg zijn ingeslepen. Wanneer het inslijpen van dakpannen niet correct is uitgevoerd, hierdoor ontstaan er kieren tussen de dakbedekking waar naar binnen kan sijpelen. Tijdens het installeren van zonnepanelen kan er ook schade ontstaan aan de dakbedekking.

Daklekkage onder zonnepanelen ontstaat niet in alle gevallen tijdens of door de installatie van de panelen. Het kan ook voorkomen dat de dakbedekking simpelweg is verouderd of beschadigd door weersinvloeden.

Wanneer je lekkage onder zonnepanelen bij een schuin dak opmerkt, is het eerste wat je moet doen controleren of de zonnepanelen correct zijn geïnstalleerd. De tweede stap is een inspectie van de dakbedekking, waar je op zoek gaat naar beschadigingen.

Het is mogelijk om dit zelf te doen, maar vaak is het beter om hiervoor een dakdekker in te schakelen. Dakdekkers beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen om het lek op te sporen en te herstellen. Op zoek naar een dakdekker in de buurt? Vraag gratis offertes aan!

Daklekkage onder zonnepanelen op een plat dak

Bij platte daken ligt de uitdaging vooral in de extra belasting die zonnepanelen met zich meebrengen. Deze extra belasting kan leiden tot scheuren in de dakbedekking, vooral als het dak al in een niet optimale staat verkeert. Laat daarom een dakinspectie uitvoeren voor de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

Op platte daken worden zonnepanelen meestal geïnstalleerd met behulp van een ballastsysteem om ze op hun plaats te houden. Als er lekkage bij het plat dak optreed, is dit vaak het gevolg van een verstoring in de waterafvoer of door schade aan de dakbedekking onder de zonnepanelen.

Het is belangrijk om regelmatig de staat van het dak en de plaatsing van de panelen te controleren om te zorgen voor een optimale afvoer van regenwater. Zorg ervoor dat de ballastblokken correct zijn geplaatst en dat ze de dakbedekking niet beschadigen.

Blijft er na een regenbui water op je plat dak staan? Dan kan dit wijzen op een slechte afwatering. Inspecteer ook de dakbedekking onder en rond de zonnepanelen. Zijn er sporen van scheuren of andere beschadigingen? Deze moeten zo snel mogelijk gerepareerd worden om verdere lekkage en grotere schade te voorkomen.

lekkage onder zonnepanelen

Schakel de hulp in van een dakdekker: vergelijk gratis offertes!

Heb je last van daklekkage onder zonnepanelen? Schakel dan een dakdekker in voor het vinden van de oorzaak en herstellen van het lek.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je een aantal offertes van dakdekkers in je regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden. Wist je dat je zo tot wel 40% op de kosten bespaart? Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit nergens aan vast.