Daklekkage snel & effectief repareren?

24/7 Spoedservice | Scherpe prijzen!

Nu bereikbaar!

Daklekkage Haaksbergen

Heb je een daklekkage in Haaksbergen? Laat deze met spoed opsporen en verhelpen door een ervaren dakspecialist! Doe je dit niet, dan loop je het risico op beschadigingen aan je dak. Met de hulp van een vakman weet je zeker dat je dak weer volledig waterdicht is. Heb je met spoed een dakspecialist nodig voor het herstellen van een lekkage?

Bel direct naar: 085 500 1359!

Op deze pagina lees je meer over het verhelpen van daklekkages. Je krijgt meer informatie over de verschillende oorzaken en veelvoorkomende locaties van daklekkages. Ook lees je hoe je met spoed een vakman inschakelt en waarom het zo snel mogelijk oplossen van een daklekkage zo belangrijk is.

Navigeer direct op deze pagina naar:

daklekkage Haaksbergen

Daklekkage met spoed verhelpen?

Als er sprake is van een daklekkage dan is het belangrijk om met spoed de hulp van een dakwerker in te roepen. Gelukkig kun je gebruik maken van onze spoedservice: bel naar 085 500 1359 om direct in contact te komen met een bedrijf uit je regio. De dakwerker komt dan met spoed bij je langs om het dak te herstellen. Een daklekkage repareren in Haaksbergen voorkomt verdere schade en vergroot je de kwaliteit van je dak.

Nu bereikbaar!

Oorzaken lekkage dak in Haaksbergen

Daklekkages hebben verschillende mogelijke oorzaken. Bij een plat dak wordt de lekkage vaak veroorzaakt door een beschadiging aan het bitumen. Een beschadiging komt ook voor bij een pannendak, maar omdat dakpannen een stuk sterker zijn dan bitumen, is de kans groter dat de daklekkage een andere oorzaak heeft. Hierbij is de schoorsteen vaak de boosdoener, of misschien een dakgoot of regenpijp die lekt.

Nieuwsgierig waarom jouw dak lekt? Hieronder vind je een aantal verschillende oorzaken die regelmatig voorkomen:

 • Beschadiging aan het dakleer
 • Lek bij dak buren
 • Dakgoot of regenpijp die lekt
 • Gescheurd daklood
 • Sneeuw of vorst
Wanneer je een lekkage dak niet op tijd laat verhelpen groeien de bovenstaande oorzaken uit in problemen. Een lekkage op het dak in Haaksbergen heeft niet alleen ernstige gevolgen voor de kwaliteit van het dak en de constructie daarvan, bijvoorbeeld door het onstaan van houtrot, maar kan ook het interieur en de vloer van het huis aantasten mocht het gaan om een grote lekkage. Deze problemen kunnen weer leiden tot vochtproblemen, met als gevolg schimmel of doorslaand vocht. Door deze gevolgen het van groot belang dat je direct een geschikte dakdekker inschakelt voor het verhelpen van de dalekkage: zo voorkom je een hoop problemen.

Daklekkage in Haaksbergen? Wat te doen?

De eerste stap is het opsporen van het probleem. Bij een daklekkage is het vrijwel altijd te herkennen aan water die via het dak naar binnenstroomt. Dit kan je herkennen aan bijvoorbeeld een plas water, bij mildere gevallen kan het ook alleen een natte plek op het plafond zijn. Kijk op het dak of er schade zichtbaar is, soms moet je hiervoor een dakdekker inschakelen. De tweede stap is het treffen vaan maatregelen. Vang het water op en voorkom meer schade aan het huis. Dit wordt vaak gedaan met emmers, maar ook handdoeken zijn een goede optie. Probeer het probleem niet zelf op te lossen, zo maak je het in veel gevallen alleen erger.

De derde stap is het inschakelen van een dakdekker, dit doe je het liefst zo snel mogelijk. Voorkom ernstige schade door zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Bel naar 085 500 1359 zodat je direct geholpen wordt door een ervaren dakspecialist uit de buurt.

Meld de daklekkage in Haaksbergen ook bij je verzekering omdat je de schade mogelijk vergoed krijgt. De laatste stap is voor de dakdekker: het probleem verhelpen, dit wordt bijvoorbeeld gedaan met een speciale reparatiepasta of het vervangen van kapotte dakpannen.

Ben je onderdeel van een VVE of huur je een huis met een Vereniging van Eigenaren? In sommige gevallen is de VVE dan verantwoordelijk voor het verhelpen van de lekkage. Meer informatie hierover vind je op wooninfo.nl.

Lekkage dak in Haaksbergen? Wat zijn de kosten?

Daklekkage? De kosten voor het herstellen zijn afhankelijk van je daktype en het soort dakafwerking. Stel: je hebt last van een lekkage in je plat dak. Een lekkage in een bitumen dak herstellen kost ongeveer €260,- tot €285,- per m². De kosten om een daklekkage in een EPDM dak te herstellen kost ongeveer €255,- tot €280,- per m².

Lekkage in een schuin dak?

Het verhelpen van een daklekkage in Haaksbergen in een pannendak kost ongeveer €130,- tot €210,- per m². Heb je geen last maar van een lekkage in de dakgoot? Het vervangen van een lekkende dakgoot kost gemiddeld €65,- tot €100,- per meter.

Daklekkage kosten 2024

Werkzaamheden Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Plat dak
Zwakke gedeelten vervangen met bitumen €260,- tot €285,- per m²
Zwakke gedeelten vervangen met EPDM €255,- tot €280,- per m²
Schuin dak
Enkele dakpannen vervangen €130,- tot €210,- per m²
Overig
Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per meter

*Dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Benieuwd naar de prijzen voor het verhelpen van een daklekkage?

Ontvang een gratis offerte en kom direct in contact met een ervaren dakdekker!

lekkage opsporen Haaksbergen

Daklekkage; wat dekt de verzekering?

  Als je een huis koopt dan ben je meestal verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je inschakelen bij schade door een daklekkage. Je verzekering keert echter niet zomaar een schadevergoeding uit, bijvoorbeeld als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Dat is het geval als je waterschade oploopt doordat jij het dakraam open hebt laten staan in een storm. Houd er bovendien rekening mee dat je verzekering niet de herstelkosten vergoedt, maar wel de schade. De kosten voor het herstellen betaal je dus wel zelf.

  Schade die je verzekering wel dekt is gevolgschade bij:

 • een daklekkage;
 • een lekkende dakgoot;
 • een lekkage op het dak in Haaksbergen van de buren.
 • Om de schade vergoed te krijgen via een verzekering kan je een aantal tips volgen om ervoor te zorgen dat de aanvraag goed verloopt. Het eerste wat we aan raden is om goed te bekijken welke vorm van daklekkage wordt vergoed via je verzekering, dan weet je precies hoe en wat je moet aanvragen. Het tweede wat je kan doen is het probleem en de gevolgen zo uitgebreid mogelijk omschrijven. De derde tip is het maken van foto’s van de schade, dan heeft de verzekering een idee van de ernst van de situatie.

Daklekkage in Haaksbergen? Schakel de spoedservice in!

Bel direct en een dakspecialist is snel bij je op locatie.

Nu bereikbaar!

Daklekkage opsporen in Haaksbergen

Voordat de vakman de lekkage kan verhelpen moet hij de daklekkage opsporen in Haaksbergen. Dit klinkt vaak gemakkelijker dan het is. Bij een pannendak is het al snel te zien als er dakpannen scheefliggen of kapot zijn, maar bij een plat dak kan zelfs het kleinste haarscheurtje voor grote problemen zorgen. Gelukkig beschikt een professioneel bedrijf over verschillende materialen en lekdetectie technieken die het opsporen een stuk gemakkelijker maken.

Ga direct naar:

Lekdetectie Haaksbergen; lek opsporen zonder hak- of breekwerk

Voor het opsporen van een daklekkage, gebruiken specialisten verschillende vormen van lekdetectie. Lekdetectie maakt het opsporen van een daklekkage in Haaksbergen mogelijk zonder hak- of breekwerk uit te voeren. Hierdoor blijven de kosten voor het verhelpen zo laag mogelijk.

Soorten lekdetectie in Haaksbergen:

 • Thermografisch onderzoek: vakmannen gebruiken een infrarood camera voor de lekdetectie in Haaksbergen in dakpannen of een plat dak.
 • Ultrasoon onderzoek: door middel van een ultrasoon geluid wordt duidelijk waar het dak lekt.
 • Rookproeven: de vakman gebruikt rook voor het opsporen van een lekkage in een plat dak of pannendak.
 • Impulsstroom techniek: wordt gebruikt bij het opsporen van een lekkage in een plat dak. Met behulp van een stroomimpuls achterhaalt de vakman waar het lek zich bevindt.

Kosten lekdetectie

Heb je last van een daklekkage in Haaksbergen en wil je deze laten opsporen? De kosten van een lekdetectie zijn afhankelijk van het soort dak, het materiaal en de gekozen lekdetectie techniek.

Stel dat het opsporen van de daklekkage ongeveer 2 uren duurt. De kosten voor de lekdetectie liggen dan rond de €150,-. Let op: dit zijn alleen de kosten van de lekdetectie. De kosten voor het verhelpen van de lekkage komen hier nog overheen.

Houd er rekening mee dat deze prijs kan afwijken. Het opsporen van een lekkage in dakpannen is vaak duurder dan het vinden van een lek in een plat dak. Vraag voor exacte prijzen een gratis offerte aan.

Wat kost lekdetectie?

Benodigde tijd Gemiddelde kosten*
1 uur €80,-
2 uren €150,-
4 uren €250,-

*Dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Welke daklekkages zijn er?

Er zijn verschillende soorten daklekkages, die je allemaal met spoed moet laten verhelpen. Schakel bij de eerste tekenen van een lekkage in het dak in Haaksbergen dus met spoed een dakwerker in, om zo hoge reparatiekosten te voorkomen! Hieronder lees je meer over verschillende soorten lekkages.

Ga direct naar:

lekkage plat dak Haaksbergen

Lekkage plat dak

Een plat dak is nu eenmaal gevoeliger voor lekkages dan een pannendak. Dat komt vooral omdat de dakafwerking veel meer blootgesteld wordt aan regenwater, vervuiling en uv-straling. Water en vuil blijft op een plat dak natuurlijk veel langer liggen, wat het materiaal aantast. Structureel onderhoud is daarom ook heel belangrijk om een lek in het dak te voorkomen.

Bovendien rekt het materiaal uit én krimpt het weer ineen, waardoor het gevoeliger is voor slijtage. Gelukkig is een daklekkage opsporen in Haaksbergen en verhelpen van een lek in het dak relatief eenvoudig, mits dit wordt uitgevoerd door een ervaren dakwerker.

Lees meer over lekkages bij platte daken.

Video: lekkage bitumen dak

Hier is water onder de bitumen dakbedekking gekomen. Zaak om het snel te repareren.

Lekkage plat dak opsporen en verhelpen

Voor het verhelpen van een daklekkage bij een plat dak is het van belang dat de vakman eerst de precieze locatie opspoort. In sommige gevallen is de lekkage zonder hulpmiddelen te traceren, maar in de meeste gevallen maakt hij gebruik van lekdetectie. Voordat de vakman de daklekkage gaat repareren in Haaksbergen is het belangrijk dat het dak goed schoon is. Dit is de ideale situatie, omdat het zorgt voor een optimale hechting van het bitumen of EPDM. Daarna lijmt of brandt hij een reparatiestrook op het dakoppervlak. Gaat het om het verhelpen van een hele kleine daklekkage? Dan is herstellen met behulp van een waterdichte pasta ook een mogelijkheid.

Een daklekkage opsporen in Haaksbergen kost ongeveer €150,-. Laat je de lekkage met spoed verhelpen, dan kost dit ongeveer €255,- tot €285,-.

lekkage pannendak Haaksbergen

Lekkage schuin dak

Last van een lekkage in een schuin dak? Een lekkage in een pannendak heeft vaak een andere oorzaak dan een lekkage in een plat dak. Het kan zijn dat er een lekkage in het pannendak zelf zit: misschien door beschadigde dakpannen of een vermiste nokvorst.

Meestal ligt de oorzaak elders.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een lekkage zit in de aansluiting van de dakkapel. Of misschien een lekkage bij een dakraam dat niet goed gemonteerd is. Dit geeft regenwater natuurlijk de kans om naar binnen te lopen. Vermoed je een lekkage in je schuine dak? Laat de daklekkage dan met spoed verhelpen!

Lekkage dakpannen opsporen

Net als bij platte daken, begint het verhelpen van de lekkage aan het dak met het vinden van het lek. Is het voor jou niet helemaal duidelijk waar de waterschade vandaan komt? Dan spoort de vakman de daklekkage voor je op. Hiervoor gebruikt bij verschillende lekdetectie technieken, vooral de rookproeven en het thermografisch onderzoek worden bij schuine daken uitgevoerd.

Met een thermografisch onderzoek gebruikt de vakman infrarood om te achterhalen waar in het dak temperatuurverschillen zitten. Door deze in kaart te brengen, is direct duidelijk waar het regenwater naar binnen loopt! Hierna zal de vakman de daklekkage met spoed verhelpen.

Lekkage dakkapel

Een lekkage aan een dakkapel heeft verschillende mogelijke oorzaken. Gaat het om een dakkapel met een plat dak? Dan is het goed mogelijk dat hier een beschadiging in ontstaan is. In dit geval schakel je met spoed een dakwerker in voor een dakherstelling.

Het kan ook voorkomen dat de oorzaak groter is.

Bijvoorbeeld als er een daklekkage in Haaksbergen in de aansluiting van de dakkapel zit. Misschien is er bij de plaatsing van de dakkapel iets misgegaan, of is er slijtage ontstaan aan het zinkwerk. Als dit het geval is, dan loopt het water via de zijkanten van de dakkapel naar binnen.

Lekkage dakkapel verhelpen

Laat een lekkage aan de dakkapel altijd verhelpen door een vakman. De werkzaamheden vinden namelijk op hoogte plaats en als je de oorzaak van de daklekkage nog moet opsporen dan is dit een best riskante klus. Zit de lekkage in de zijwangen, dan zorgt de dakwerker voor een betere aansluiting door bijvoorbeeld de loodslabben te vervangen of het kitwerk te vernieuwen.

Daklekkage repareren in Haaksbergen?

Bel en kom direct in contact met een expert bij jou in de buurt!

Nu bereikbaar!

lekkage dakkapel en dakraam

Lekkage bij dakraam?

Druppelt er water naar binnen via het dakraam? Dan is dit de boosdoener van jouw daklekkage! Voordat je een dakwerker inschakelt kun je zelf controleren of de gootstukken boven, onder en aan de zijkant goed schoon zijn. Als het water niet de kans krijgt om weg te lopen, dan vindt het namelijk een weg naar binnen. Als dit niet de oorzaak is van de dakraamlekkage, laat er dan een naar kijken.

Dakraam lek? Wat doet de dakspecialist?

Hoe de specialist de herstelwerkzaamheden uitvoert is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Zijn de rubbers van je dakraam verouderd of kapot? Dan vervangt hij deze met nieuwe rubberstukken. Het kan ook gebeuren dat de dakpannen om het dakraam heen beschadigd zijn. Door deze te herstellen of vervangen zou de daklekkage verholpen moeten zijn.

Lekkage dakgoot

Wist je dat een lekkende dakgoot ook de oorzaak van een daklekkage in Haaksbergen kan zijn? Omdat de dakgoot tegen het huis aan zit, kan het lekkende hemelwater je huis binnendringen. Het gevolg zijn lelijke vochtplekken op het plafond of op de muur en het kan zelfs leiden tot schimmel! Een lekkende goot bestaat onder andere door een verstopping in de hemelwaterafvoer of een scheur in de dakgoten zelf.

lekkende dakgoot repareren

Lekkende dakgoot repareren

Als er een scheur in je dakgoten zit, dan voert de specialist een reparatie uit. Een daklekkage repareren in Haaksbergen kan bijvoorbeeld door te solderen of met het aanbrengen van een waterdichte pasta. Als de beschadiging te groot is dan raadt hij je aan om de dakgoten compleet te vervangen. Als de daklekkage veroorzaakt wordt door een verstopping dan is dit te verhelpen met een goede reiniging.

Last van een lekkende dakgoot? Een lekkage aan de dakgoot laat je herstellen voor ongeveer €65,- tot €100,- per meter!

Lekkage bij schoorsteen

Veel woningen hebben een schoorsteen, ook al wordt er niet altijd gebruik van gemaakt. Ook bij een ongebruikte schoorsteen is goed onderhoud enorm belangrijk, omdat er anders een daklekkage ontstaat.

Als het metselwerk poreus wordt dan neemt dit het regenwater op, dat vervolgens naar binnen loopt. De oorzaak varieert van broos geworden voegwerk tot kapotte bakstenen.

Daklekkage bij schoorsteen verhelpen

Net als bij andere daklekkages, is het belangrijk om eerst het lek op te sporen. Laat dit over aan een ervaren dakwerker, omdat het werken op hoogte flinke gevaren met zich meebrengt. De dakwerker controleert het voegwerk en de bakstenen om te kijken waar de daklekkage vandaan komt. Is niet het metselwerk, maar het loodwerk de oorzaak? Door deze te vervangen zal de vakman de problemen verhelpen.

Lekkage bij nokvorsten

Aan de bovenkant van een schuin dak, komen de twee dak helften bij elkaar. Dit wordt afgedicht met een zogenoemde nokvorst. Een nokvorst is een speciaal soort dakpan, dat bij oudere huizen vaak vastligt in cement. Wat tegenwoordig vaak gebeurd is dat het cement poreus wordt, waardoor de nokvorst bij vorst of sneeuw kapotvriest of zelfs los komt te liggen. Als dit gebeurt dan sluit de nokvorst de bovenkant niet meer voldoende af, en ontstaat er een vervelende daklekkage.

Lek bij nokvorst oplossen

Als de nokvorst zelf nog in goede staat verkeerd, maar het cement eronder niet, dan verwijderen de vakmannen eerst al het beschadigde cement en poetsen ze de nabijgelegen dakpannen en nokvorsten goed schoon. De nokvorst wordt daarna weer goed vastgezet met een nieuwe laag mortel. Is de nokvorst zelf ook beschadigd, dan bestaat de herstelling uit het vervangen.

Keurmerken dakspecialist

Met spoed een dakspecialist nodig? Dan bel je naar 085 500 1359. Maar heb je meer tijd om op zoek te gaan naar een ervaren dakspecialist, dan is het aan te raden te letten op één of meerdere keurmerken of brancheverenigingen. Als een dakspecialist is aangesloten bij een vereniging, dan weet je zeker dat hij regelmatig getoetst wordt op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Twee belangrijke brancheverenigingen in Nederland zijn:

 • Vebidak
 • Techniek Nederland

Kies voor een vakman aangesloten bij één van deze verenigingen en profiteer bovendien van extra garanties op het werk!

Recente offerteaanvragen:

Lekkage bitumen dak gerepareerd in Zwolle
Spoedreparatie na stormscade in Almelo
Kapotte dakpannen vervangen in Enschede
Reparatie daklekkage in Haaksbergen
Herstellen gescheurde dakbedekking in Kampen
Met spoed een daklekkage gerepareerd in Deventer

Zelf daklekkage opsporen in Haaksbergen?

Is het mogelijk om zelf een daklekkage op te sporen? In principe wel, maar toch is het aan te raden altijd gebruik te maken van een daklekkage service.

Waarom?

Omdat een dakspecialist dankzij jarenlange ervaring precies weet waar hij op moet letten. Jij ziet misschien niet dat je dakafwerking verzwakt is, maar een dakspecialist ziet dat zeker wel. Bovendien weet je zeker dat je dak goed hersteld wordt en er niets meer lekt. Hiermee voorkom je problemen aan de dakconstructie! Wil je toch zelf eerst kijken of je een daklekkage kan opsporen in Haaksbergen? Gebruik dan de volgende stappen:

 1. Controleer de dakbedekking. Bekijk de dakbedekking goed. Zie je regenwater liggen bij de naden en overlappingen? Of zijn er openingen te zien? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage.
 2. Dakgoten controleren. Dakgoten zijn ook een grote oorzaak van lekkages. Wanneer er veel vuil is verzameld in de dakgoot, bijvoorbeeld takken of mos, is het afvoersysteem van het dak verstopt. Dit water gaat dan zijn eigen weg wat kan resulteren in een daklekkage in Haaksbergen.
 3. Daklood inspecteren. Heb je een plat dak? Dan kan je het daklood nog inspecteren. Is het daklood goed aangesloten zijn er geen openingenzichtbaar? Dan is dit niet de oorzaak van de lekkage. Wanneer je wel scheuren of slechte overgangen ziet heb je de oorzaak van de lekkage gevonden.

Voordelen inschakelen dakspecialist

Bij een daklekkage in Haaksbergen is het heel verstandig om een professioneel dakspecialist in te schakelen. Hij beschikt over de juiste lekdetectie technieken en gereedschappen om de daklekkage te repareren in Haaksbergen. Overweeg je nog steeds om zelf het dakoppervlak te repareren? Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inhuren van een vakman.

 • Een dakwerker werkt veilig en efficiënt en heeft zo de reparatie snel uitgevoerd.
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk: heeft het repareren geen effect? Dan komt de vakman opnieuw langs.
 • Je profiteert van professionele lekdetectie en weet zeker dat de vakman alle zwakke plekken op het dak zal opsporen.
 • Je bent verzekerd van een kwalitatieve service.

offerte aanvragen lekkage

Daklekkage in Haaksbergen? Vraag een gratis offerte aan!

Met spoed op zoek naar een vakman? Bel dan direct naar 085 500 1359 voor contact met een specialist bij jou in de buurt. Vermoed je een daklekkage of denk je dat je dakafwerking flink verzwakt is?

Een dakwerker is snel bij je aanwezig voor een daklekkage repareren in Haaksbergen. De spoedservice is 24/7 bereikbaar, dus ook in buiten kantooruren of in het weekend!

Vraag een gratis offerte aan! Start snel je gratis offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen. Het aanvragen van de offerte is ook nog eens volledig vrijblijvend: je zit dus helemaal nergens aan vast! Zo vind je snel en gemakkelijk een dakdekker in Haaksbergen voor de laagste prijs!