Daklekkage Enschede

Schakel een dakdekker in voor het opsporen en repareren van lekkages

Nu bereikbaar.

Daklekkage Enschede: alles wat je moet weten!

Heb je een daklekkage in Enschede? Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk te laten verhelpen door een dakspecialist. Lekkage aan je dak veroorzaakt veel schade en en de reparatiekosten lopen alleen maar hoger op. Een dak kan op diverse locaties gaan lekken: het is belangrijk om de precieze oorzaak te achterhalen zodat de juiste reparaties worden uitgevoerd. Ben je op zoek aar een dakspecialist bij jou in regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis en vrijblijvend offertes van dakspecialisten bij jou in de regio. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies de vakman die het beste bij jou past.

Op deze pagina lees je meer over daklekkages en waarom het zo snel mogelijk oplossen van een daklekkage belangrijk is. Je krijgt ook meer informatie over de oorzaken en veelvoorkomende locaties van lekkages. Tot slot lees je ook hoe deze lekkages worden verholpen.

Daklekkage met spoed verhelpen?

Last van daklekkage en met spoed een dakwerker nodig? Maak gebruik van onze spoedserice: bel naar 085 500 1359 en kom direct in contact met een bedrijf uit je regio.

De dakwerker komt dan met spoed bij je langs om de oorzaak te achterhalen. Zodra deze is gevonden worden de nodige reparaties uitgevoerd. Wanneer de schade niet in één keer kan worden herstelt, kiest de dakwerker voor een noodreparatie.

Eerste hulp bij daklekkage

 • Wanneer je last hebt van een daklekkage, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Doe je dit niet, dan leidt de lekkage tot ernstige beschadigingen en hoge reparatiekosten!
 • De kosten voor het verhelpen van een daklekkage liggen tussen de €150,- tot €350,- per m² en zijn afhankelijk van de locatie van het lek, de ernst van de beschadiging, de oorzaak en het type dakbedekking.
 • Een lekkage aan je dak kan verschillende oorzaken hebben. Denk aan veroudering en beschadiging van materialen, gebrekkig of achterstallig onderhoud of schade door externe invloeden.
 • Ook specifieke onderdelen van je dak kan leiden tot daklekkage. Bijvoorbeeld een dakkapel, de schoorsteen, een dakraam, de loodslabben, nokvorsten of dakgoten.
 • De eerste stap in het verhelpen van lekkage is een lekdetectie. Door middel van diverse technieken wordt de exacte oorzaak en ernst van het lek opgespoord.
 • Aan de hand van de oorzaak wordt de reperatiemethode gekozen. Meestal bestaat een reparatie uit het herstellen of vervangen van de beschadigide onderdelen.
 • Het is belangrijk om bij een daklekkage een dakspecialist in te schakelen. Vakmannen beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen om het dak te herstellen.

daklekkage Enschede

Daklekkage Enschede: kosten 2024

Gemiddeld liggen de kosten voor het verhelpen van daklekkage in Enschede tussen de €150,- en €350,- per m². Het verhelpen van een daklekkage aan een schuin dak kost gemiddeld tussen de €150,- en €350,- per m². Voor een plat dak betaal je gemiddeld tussen de €250,- en €300,- per m². Het opsporen van een daklekkage kost gemiddeld tussen de €70,- en €150,-. Wordt het lek veroorzaakt door de dakgoten? Het vervangen van dakgoten kost gemiddeld tussen de €60,- en €100,- per meter.

Wanneer je een daklekkage zo snel mogelijk laat verhelpen, voorkom je hoge reparatiekosten. In ernstige gevallen is het dan zelfs nodig om je gehele dak (dakbedekking en dakconstructie) te vervangen.

Lekkage dak in Enschede: overzicht kosten

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Lekdetectie €70,- tot €150,-
Schuin dak €150,- tot €350,- per m²
Plat dak €250,- tot €300,- per m²
Dakgoten vervangen €60,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, welke per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen.

Besparen op de kosten van een daklekkage verhelpen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Daklekkage Enschede: wat te doen?

Wanneer je een daklekkage ontdekt, is het belangrijk om snel te handelen. Begin met het vastleggen op beeld (voor de verzekering) en het opsporen van het probleem. In de meeste gevallen is het zichtbaar waar het lek zich bevindt: je ziet dat er water naar binnen stroomt of ziet een nat plek op het plafond. Wanneer er geen schade zichtbaar is, is het lek vaak complexer en is het belangrijk om een dakspecialist in te schakelen.

Vervolgens neem je tijdelijke maatregelen om verdere schade te voorkomen: plaats bijvoorbeeld een zeil om je dak te beschermen en het water af te voeren en/of vang het water op met emmers. Hoewel het geen permanente oplossingen zijn, helpen deze wel bij het beperken van de schade tot de dakwerker arriveert.

Schakel vervolgens een dakdekker in voor het opsporen en verhelpen van daklekkage in Enschede. Doe dit het liefst zo snel mogelijk. Bel naar 085 500 1359 en wordt direct geholpen wordt door een dakspecialist uit de buurt.

Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren? Of huur je een huis met een VvE? In sommige gevallen is de VeE dan verantwoordelijk voor het verhelpen van de lekkage.

Woon je in een sociale huurwoning? Neem dan contact op met de verhuurder. Ook hier geldt dat zij in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn.

Daklekkage: wat dekt de verzekering?

Als je een huis koopt dan ben je meestal verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je inschakelen bij schade door een daklekkage.

Je verzekering keert echter niet zomaar een schadevergoeding uit, bijvoorbeeld als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Dat is het geval als je waterschade oploopt doordat jij het dakraam open hebt laten staan in een storm.

Houd er bovendien rekening mee dat je verzekering niet de herstelkosten vergoedt, maar wel de schade. De kosten voor het herstellen betaal je dus wel zelf.

Schade die je verzekering wel dekt is gevolgschade bij:

 • een daklekkage;
 • een lekkende dakgoot;
 • een lekkage op het dak in Enschede van de buren.

lekkage opsporen Enschede

Oorzaken lekkage dak in Enschede

Daklekkages hebben verschillende mogelijke oorzaken. Beschadigingen aan de dakbedekking en achterstallig onderhoud zijn de meest voorkomende oorzaken voor lekkage aan je dak in Enschede.

Nieuwsgierig waarom jouw dak lekt? Hieronder vind je een aantal verschillende oorzaken die regelmatig voorkomen:

 • Verouderde, poreuze of beschadigde dakbedekking
 • Beschadigde onderdelen van het dak. Denk hierbij aan de nokvorsten, boeiboordenen loodslabben.
 • Gebrekkig of achterstallig onderhoud
 • Daklekkage aan het dak van de buren
 • Dakgoot of regenpijp die lekt
 • Schade door externe invloeden
 • Extreme en wisselende weersinvloeden zoals sneeuw, vorst, harde wind en/of neerslag.

Gevolgen lekkend dak

Een lekkage aan het dak heeft ernstige gevolgen voor de kwaliteit van het dak, maar ook voor de dakconstructie. Door waterschade kan er houtrot ontstaan: ernstig beschadigde dakconstructie door houtrot brengt de stabiliteit van het dak in gevaar. In sommige gevallen is de enige oplossing het volledig vervangen van het dak, wat aanzienlijke kosten met zich meebrengt.

Daklekkage heeft niet alleen ernstige gevolgen voor de kwaliteit van het dak en de constructie, maar neemt ook risico’s mee voor jouw eigen gezondheid. Waterschade kan leiden tot vochtige plekken die schimmel bevorderen, wat weer kan resulteren in allergieën, astmatische klachten en huiduitslag. Het is belangrijk om snel actie te ondernemen bij een daklekkage om deze gevolgen te voorkomen of te beperken.

Door deze gevolgen het van groot belang dat je direct een geschikte dakdekker inschakelt voor het verhelpen van de dalekkage: zo voorkom je een hoop problemen. Ben je op zoek naar een dakdekker voor het oplossen van daklekkage? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een vakman bij jou in de regio!

Daklekkage in Enschede? Schakel zo snel mogelijk een dakspecialist in!

Bel direct en kom in contact met een vakman bij jou in de regio

Nu bereikbaar!

Daklekkage opsporen in Enschede

Voordat een lekkage verholpen kan worden, moet een dakspecialist eerst de daklekkage opsporen in Enschede. De oorzaak en locatie van het lek bepalen namelijk hoe het dak gerepareert kan worden. Met een visuele inspectie is de oorzaak niet altijd te vinden. Bij een pannendak is het al snel te zien als er dakpannen scheefliggen of kapot zijn, maar bij een plat dak kan zelfs het kleinste haarscheurtje voor grote problemen zorgen.

Voor het opsporen van een lek maakt het dakdekkersbedrijf gebruik van verschillende lekdetectie technieken. Hieronder lees je meer over deze techieken.

Lekdetectie Enschede: de technieken

Er zijn verschillende methodes en technieken om daklekkages op te sporen. Lekdetectie maakt het opsporen van een daklekkage in Enschede mogelijk zonder hak- of breekwerk uit te voeren, waardoor de reparatiekosten minder hoog zijn. Benieuwd naar welke soorten lekdetectie in Enschede worden toegepast?

 • Infrarood / thermografisch onderzoek: een infrarood camera indentificeert temperatuurverschillen waardoor vochtplekken gemakkelijk worden gevonden. De methode wordt vaak toegepast voor lekkages onder de dakbedekking.
 • Ultrasoon onderzoek: hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrasoon geluid (geluidsgolven die hoogfrequentie trillingen veroorzaken), die ontsnappen op de locatie van het lek.
 • Rookproeven: bij een rookproef wordt er onder lichte druk rook in het dak geblazen. Op de locatie waar het lek zich bevindt, ontsnapt de rook.
 • Druktest: door middel van een druktest wordt er met luchtdruk gemeten waar dak precies lekt.
 • Camera-inspectie: het voordeel van een camera inspectie is dat deze op moeilijk bereikbare plekken kan komen.
 • Watertest: bij een watertest wordt een zware regenbui gestimuleerd. Op de locaties waar het water sijpelt of ophoopt, bevindt zich het lek.

Wat kost lekdetectie?

Heb je last van een daklekkage en wil je deze laten opsporen? De kosten van een lekdetectie in Enschede verschillen per methode en daarnaast heeft ook de tijd die de dakwerker bezig is invloed op de prijs. Gemiddeld betaal je voor een lekdetectie tussen de €70,- en €150,-.

Een thermografie kost gemiddeld tussen de €90,- en €140,-. Voor een camera inspectie moet je rekening houden met een prijs tussen de €85,- en €135,-. Laat je een rookgasdetectie uitvoeren? Dit kost gemiddeld tussen de €80,- en €130,-.

In de onderstaande prijstabel vind je de gemiddelde prijzen van lekdetectiemethodes.

Lekdetectie kosten 2024

Methode lekdetectie dak Gemiddelde kosten*
Ultrasone lekdetectie €75,- tot €120,-
Infrarood lekdetectie €100,- tot €150,-
Rookgasdetectie €80,- tot €130,-
Druktest €70,- tot €110,-
Camera inspectie €85,- tot €135,-
Thermografie €90,- tot €140,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vergelijk gratis offertes!

Zelf daklekkage opsporen in Enschede?

In principe is het mogelijk om zelf een daklekkage op te sporen. Toch wordt het niet aangeraden en is het belangrijk om een dakspecialist in te schakelen.

Waarom?

Omdat een dakspecialist dankzij jarenlange ervaring precies weet waar hij op moet letten. Jij ziet misschien niet dat je dakafwerking verzwakt is, maar een dakspecialist ziet dat zeker wel. Bovendien weet je zeker dat je dak goed hersteld wordt en er niets meer lekt. Hiermee voorkom je problemen aan de dakconstructie en hoge reparatie kosten.

Wil je toch zelf eerst kijken of je een daklekkage kan opsporen in Enschede? Gebruik dan de volgende stappen:

 1. Controleer de dakbedekking: bekijk de dakbedekking goed. Zie je regenwater liggen bij de naden en overlappingen? Of zijn er openingen te zien? Dan is dit waarschijnlijk de oorzaak van de lekkage.
 2. Dakgoten controleren: dakgoten zijn ook een grote oorzaak van lekkages. Wanneer er veel vuil is verzameld in de dakgoot, bijvoorbeeld takken of mos, is het afvoersysteem van het dak verstopt. Dit water gaat dan zijn eigen weg wat kan resulteren in een daklekkage in Enschede.
 3. Daklood inspecteren: heb je een plat dak? Dan kan je het daklood nog inspecteren. Is het daklood goed aangesloten zijn er geen openingenzichtbaar? Dan is dit niet de oorzaak van de lekkage. Wanneer je wel scheuren of slechte overgangen ziet heb je de oorzaak van de lekkage gevonden.

lekkage plat dak Enschede

Lekkage dak Enschede: welke soorten daklekkages zijn er?

Er zijn verschillende soorten daklekkages, die je allemaal zo snel mogelijk moet laten verhelpen. Zo voorkom je verdere schade en hoge reparatiekosten. Schakel daarom bij de eerste tekenen van lekkage aan het dak in Enschede een dakwerker in. Vermoed je een lekkage aan je dak? Schakel dan zo snel mogelijk een dakspecialist in! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan of bel naar 085 500 1359 voor direct contact.

Lekkages komen voor aan zowel platte als schuine daken, maar ook aan verschillende onderdelen van je dak. Denk bijvoorbeeld aan de schoorsteen of nokvorsten. Hieronder lees je meer over alle verschillende soorten lekkages.

Lekkage plat dak

Een plat dak is gevoeliger voor lekkages dan een schuin dak. Dit komt omdat platte daken meer worden blootgesteld aan weersinvloeden, zoals neerslag en uv-straling, maar ook aan vervuiling zoals bladeren en takken. Deze factoren leiden tot schade aan je dakbedekking, waardoor deze kwetsbaarder wordt voor lekkages. Onder invloed van temperatuurswisselingen krimpt de dakbedekking op een plat dak en zet het ook weer uit.

Structureel dakonderhoud is erg belangrijk in het voorkomen van lekkage bij een plat dak. Eventuele zwakke punten worden sneller hertkent en kunnen worden opgelost nog voor het probelemen gaat opleveren.

Lekkage plat dak opsporen en verhelpen

Voor het verhelpen van een daklekkage bij een plat dak is het van belang dat de vakman eerst de precieze locatie opspoort en het probleem identificeert. Dit bepaald namelijk hoe het lek gerepareerd kan worden. Het opsporen van daklekkage in Enschede bij een plat dak wordt vaak gedaan door middel van een thermografie of rookproef.

Voordat de vakman de daklekkage gaat repareren is het belangrijk dat het dak goed schoon is. Dit is de ideale situatie, omdat het zorgt voor een optimale hechting van het bitumen of EPDM. Daarna lijmt of brandt hij een reparatiestrook op het dakoppervlak. Gaat het om het verhelpen van een hele kleine daklekkage? Dan is herstellen met behulp van een waterdichte pasta ook een mogelijkheid.

Wanneer het dak ernstig beschadigd is, is het in sommige gevallen beter om de complete dakbedekking te vervangen.

Video: lekkage bitumen dak

Hier is water onder de bitumen dakbedekking gekomen. Zaak om het snel te repareren.

Lekkage schuin dak

Last van een lekkage aan een schuin dak? Een lekkage in een schuin heeft vaak een andere oorzaak dan een lekkage in een plat dak. Net als bij platte daken wordt het regelmatig veroorzaakt door schade aan de dakbedekking of weggewaaide dakpannen. Maar, de oorzaak ligt ook vaak elders.

Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er een lekkage zit in de aansluiting van de dakkapel. Of misschien een lekkage bij een dakraam dat niet goed gemonteerd is. Dit geeft regenwater natuurlijk de kans om naar binnen te lopen.

Lekkage schuin dak opsporen en repareren

Net als bij platte daken, begint het verhelpen van de lekkage aan het dak met het vinden van het lek. Is het voor jou niet helemaal duidelijk waar de waterschade vandaan komt? Dan spoort de vakman de daklekkage voor je op. Hiervoor gebruikt bij verschillende lekdetectie technieken, vooral de rookproeven en het thermografisch onderzoek worden bij schuine daken uitgevoerd.

Met een thermografisch onderzoek gebruikt de vakman infrarood om te achterhalen waar in het dak temperatuurverschillen zitten. Door deze in kaart te brengen, is direct duidelijk waar het regenwater naar binnen loopt! Ligt de oorzaak bij de dakbedekking, bijvoorbeeld de dakpannen? Dan worden de beschadigde dakpannen vervangen.

lekkage pannendak Enschede

Lekkage dakkapel

Een lekkage aan een dakkapel heeft verschillende mogelijke oorzaken. Gaat het om een dakkapel met een plat dak? Dan is het goed mogelijk dat hier een beschadiging in ontstaan is. In dit geval schakel je met spoed een dakwerker in voor een dakherstelling. Dit kan natuurlijk ook bij een schuin dak gebeuren.

Het kan ook voorkomen dat de oorzaak groter is.

Bijvoorbeeld als er een daklekkage in Enschede in de aansluiting van de dakkapel zit. Misschien is er bij de plaatsing van de dakkapel iets misgegaan, of is er slijtage ontstaan aan het zinkwerk. Als dit het geval is, dan loopt het water via de zijkanten van de dakkapel naar binnen.

Andere oorzaken van lekkage aan een dakkapel zijn:

 • Schade aan de dakbekking
 • Verstopte regenafvoer en dakgoten
 • Loodslab lekkage
 • Condensatievocht

Lekkage dakkapel verhelpen

Laat een lekkage aan de dakkapel altijd verhelpen door een vakman. De werkzaamheden vinden namelijk op hoogte plaats en als je de oorzaak van de daklekkage nog moet opsporen dan is dit een best riskante klus. Ook moet de oorzaak worden vastgesteld, omdat aan de hand hiervan de reparaties worden bepaald. Wanneer de oorzaak niet juist is, zal het lek blijven bestaan.

lekkage dakkapel en dakraam

Lekkage bij dakraam

Druppelt er water naar binnen via het dakraam? Dan is dit de boosdoener van jouw daklekkage! Voordat je een dakwerker inschakelt kun je zelf controleren of de gootstukken boven, onder en aan de zijkant goed schoon zijn. Als het water niet de kans krijgt om weg te lopen, dan vindt het namelijk een weg naar binnen. Als dit niet de oorzaak is van de dakraam lekkage, laat er dan een naar kijken.

Hoe de specialist de herstelwerkzaamheden uitvoert is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Zijn de rubbers van je dakraam verouderd of kapot? Dan vervangt hij deze met nieuwe rubberstukken. Het kan ook gebeuren dat de dakpannen om het dakraam heen beschadigd zijn. Door deze te herstellen of vervangen zou de daklekkage verholpen moeten zijn.

Lekkage dakgoot

Wist je dat een lekkende dakgoot ook de oorzaak van een daklekkage in Enschede kan zijn? Omdat de dakgoot tegen het huis aan zit, kan het lekkende hemelwater je huis binnendringen. Het gevolg zijn lelijke vochtplekken op het plafond of op de muur en het kan zelfs leiden tot schimmel!

Lekkage aan de dakgoot heeft verschillende oorzaken:

 • Verstopping
 • Slijtage en beschadigingen
 • Veroudering
 • Schade door externe factoren
 • Onjuiste installatie
 • Gescheurde voegen

Lekkende dakgoot repareren

Als er een scheur in je dakgoten zit, dan voert de specialist een reparatie uit. Een dakgoot repareren kan bijvoorbeeld door te solderen of met het aanbrengen van een waterdichte pasta. Als de beschadiging te groot is dan raadt hij je aan om de dakgoten compleet te vervangen. Als het lek veroorzaakt wordt door een verstopping dan is dit te verhelpen met een goede reiniging.

Last van een lekkende dakgoot? Een lekkage aan de dakgoot laat je herstellen voor ongeveer €65,- tot €100,- per meter!

lekkende dakgoot repareren

Lekkage bij schoorsteen

Veel woningen hebben een schoorsteen, ook al wordt er niet altijd gebruik van gemaakt. Ook bij een ongebruikte schoorsteen is goed onderhoud enorm belangrijk, omdat er anders een daklekkage ontstaat.

Als het metselwerk poreus wordt dan neemt dit het regenwater op, dat vervolgens naar binnen loopt. De oorzaak varieert van broos geworden voegwerk tot kapotte bakstenen.

Natuurlijk zijn er naast metselwerk wat proreus is nog een aantal oorzaken van een lekkende schoorsteen. Het schoorsteenplateau kan ook afbrokkelen en de loodslabben rondom de schoorsteen kunnen ook beschadigid zijn. Tot slot is een kapotte schoorsteenkap ook één van de oorzaken.

Daklekkage bij schoorsteen verhelpen

Net als bij andere daklekkages, is het belangrijk om eerst het lek op te sporen. Laat dit over aan een ervaren dakwerker, omdat het werken op hoogte flinke gevaren met zich meebrengt. De dakwerker controleert het voegwerk en de bakstenen om te kijken waar de daklekkage vandaan komt. Is niet het metselwerk, maar het loodwerk de oorzaak? Door deze te vervangen zal de vakman de problemen verhelpen.

Lekkage bij nokvorsten

Aan de bovenkant van een schuin dak, komen de twee dak helften bij elkaar. Dit wordt afgedicht met een zogenoemde nokvorst. Een nokvorst is een speciaal soort dakpan, dat bij oudere huizen vaak vastligt in cement. Wat tegenwoordig vaak gebeurd is dat het cement poreus wordt, waardoor de nokvorst bij vorst of sneeuw kapotvriest of zelfs los komt te liggen. Als dit gebeurt dan sluit de nokvorst de bovenkant niet meer voldoende af, en ontstaat er een vervelende daklekkage.

Lek bij nokvorst oplossen

Als de nokvorst zelf nog in goede staat verkeerd, maar het cement eronder niet, dan verwijderen de vakmannen eerst al het beschadigde cement en poetsen ze de nabijgelegen dakpannen en nokvorsten goed schoon. De nokvorst wordt daarna weer goed vastgezet met een nieuwe laag mortel. Is de nokvorst zelf ook beschadigd, dan bestaat de herstelling uit het vervangen.

Lekkage loodslab

Loodslabben zijn belangrijke onderdelen van je dak. Ze bevinden zich als waterdichte afscheiding tussen je dak en het dakraam, de schoorsteen of een dakkapel. Loodslabben zijn gevoelig voor lekkage.

Oorzaken van loodslab lekkage zijn:

 • Slijtage door externe invloeden zoals het weer
 • Onjuiste plaatsing
 • Bewegingen in de bouwstructuur
 • Corrosie
 • Veroudering

Het verhelpen van lekkage door loodslabben wordt gedaan door het repareren vervangen van loodslabben.

Daklekkage repareren in Enschede?

Bel en kom direct in contact met een expert bij jou in de buurt!

Nu bereikbaar!

Daklekkage repareren in Enschede

Na het achterhalen van de oorzaak en het opsporen van de exacte locatie van het lek, is het tijd voor de reparatie. Als eerste wordt het betreffende gebied goed schoongemaakt. Een daklekkage repareren in Enschede bestaat meestal uit het herstellen of vervangen van beschadigde onderdelen waardoor het lek is ontstaan. Het is belangrijk om bij een lekkage zo snel mogelijk actie te ondernemen, omdat je anders te maken krijgt met ernstige schade. Hierdoor worden de reparaties alleen maar ingewikkelder en duurder.

Met spoed een dakspecialist nodig? Bel naar 085 500 1359 en kom direct in contact met een dakwerker bij jou in de regio!

Recente offerteaanvragen:

Lekkage bitumen dak gerepareerd in Zwolle
Spoedreparatie na stormscade in Almelo
Kapotte dakpannen vervangen in Enschede
Reparatie daklekkage in Haaksbergen
Herstellen gescheurde dakbedekking in Kampen
Met spoed een daklekkage gerepareerd in Deventer

Voordelen inschakelen dakspecialist

Bij een daklekkage in Enschede is het heel verstandig om een professioneel dakspecialist in te schakelen. De vakman beschikt over de juiste lekdetectie technieken en gereedschappen om de daklekkage te repareren in Enschede. Overweeg je nog steeds om zelf het dakoppervlak te repareren?

Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inhuren van een vakman!

 • Een dakwerker werkt veilig en efficiënt en heeft zo de reparatie snel uitgevoerd.
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk: heeft het repareren geen effect? Dan komt de vakman opnieuw langs.
 • Je profiteert van professionele lekdetectie en weet zeker dat de vakman alle zwakke plekken op het dak zal opsporen.
 • Je bent verzekerd van een kwalitatieve service.

Keurmerken dakspecialist

Ben je op zoek naar een dakspecialist? Dan is het aan te raden te letten op één of meerdere keurmerken of brancheverenigingen. Als een dakspecialist is aangesloten bij een vereniging, dan weet je zeker dat hij regelmatig getoetst wordt op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Belangrijke keurmerken in Nederland zijn:

 • Het KOMO-keurmerk staat voor een goede kwaliteit producten
 • Het VCA keurmerk geeft aan dat de vakman voldoet aan strenge eisen wat betreft veiligheid, milieu en gezondheid
 • Het keurmerk Dakwerk is er specifiek voor het waarborgen van kwaliteit van platte daken

Kies voor een vakman aangesloten bij één van deze keurmerken en wees zeker van een goede kwaliteit en service.

offerte aanvragen lekkage

Last van daklekkage in Enschede? Vergelijk gratis offertes!

Heb je een daklekkage in Enschede en ben je met spoed op zoek naar een vakman? Bel dan direct naar 085 500 1359 voor contact met een specialist bij jou in de buurt. De spoedservice is 24/7 bereikbaar, dus ook in buiten kantooruren of in het weekend! Of maak gebruik van onze gratis offerteservice wanneer je op zoek bent naar een een dakwerker om daklekkage te repareren in Enschede.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes van dakwerkers bij jou in de regio. Zo vind je snel en gemakkelijk een dakdekker in Enschede. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Geen zorgen, de aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Veelgestelde vragen over daklekkage

Lees hieronder het antwoord op veelgestelde vragen over daklekkage!

Neem zo snel mogelijk contact op met een dakdekker voor het opsporen en repareren van een daklekkage.
Probeer de oorzaak te achterhalen en de schade te beperken door bijvoorbeeld de locatie van het lek af te dichten. Maak alvast beeldmateriaal voor de verzekering en neem contact op met een dakwerker.
Lekkage bij een schuin dak repareren kost gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- per m². Voor een plat dak kost dit gemiddeld €250,- tot €300,- per m². De kosten voor het opsporen van daklekkage liggen tussen de €70,- tot €150,-.
Het opsporen van een lekkage aan je dak wordt gedaan door middel van een visuele inspectie in combinatie met een lekdetectiemethode.
In de meeste gevallen wel! Bij kleine lekkages kun je best even wachten tot een doordeweekse werkdag, maar bij grote lekkages is het belangrijk om direct actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.
De gevolgschade van een daklekkage krijg je vergoed, mits deze binnen de polis valt. Het is dus afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten. De kosten voor het verhelpen van een daklekkage vallen sowieso niet onder de verzekering.