Daklekkage Papendrecht

Schakel een dakdekker in voor het opsporen en repareren van lekkages

Nu bereikbaar.

Daklekkage Papendrecht: alles wat je moet weten!

Wanneer je een daklekkage in Papendrecht ontdekt, is het belangrijk om snel te handelen. Een onopgeloste lekkage leidt tot ernstige schade en hoge reparatie kosten. Een dak kan op diverse plekken gaan lekken: het is belangrijk om de exacte oorzaak en locatie van het lek te vinden, zodat deze op de juiste manier gerepareerd wordt. Ben je op zoek naar een dakspecialist bij jou in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je gratis en vrijblijvend maximaal 4 offertes van dakspecialisten in je regio. Wist je dat je door het vergelijken van offertes tot wel 40% op de kosten kan besparen? Je aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend: je zit dus nergens aan vast wanneer er geen passend aanbod voor je tussen zit.

Op deze pagina lees je meer over daklekkages en het belang van het zo snel mogelijk verhelpen van het lek. Je vindt informatie over verschillende soorten daklekkages, de oorzaken en de reparatiemethodes.

Daklekkage met spoed verhelpen?

Heb je last van daklekkage en ben je met spoed op zoek naar een dakwerker? Bel dan naar onze spoedservice: 085 500 1356!

Je komt direct in contact met een dakwerker in je regio, ook ‘s avonds en in het weekend. De dakwerker komt bij je langs om de oorzaak te achterhalen en de nodige reparaties uit te voeren. Mocht repareren niet direct mogelijk zijn, worden er tijdelijke maatregelen genomen.

Eerste hulp bij daklekkage

 • Wanneer je last hebt van een daklekkage, is het belangrijk om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Doe je dit niet, dan kan de lekkage leiden tot ernstige beschadigingen en hoge reparatiekosten!
 • De kosten voor het verhelpen van een daklekkage liggen tussen de €150,- en €350,- per m² en zijn afhankelijk van de locatie van het lek, de ernst van de beschadiging, de oorzaak en het type dakbedekking.
 • Een lekkage aan je dak kan verschillende oorzaken hebben, zoals veroudering en beschadiging van materialen, gebrekkig of achterstallig onderhoud, of schade door externe invloeden. Ook specifieke onderdelen van je dak kunnen leiden tot daklekkage, bijvoorbeeld een dakkapel, de schoorsteen, een dakraam, de loodslabben, nokvorsten of dakgoten.
 • De eerste stap in het verhelpen van een lekkage is een lekdetectie. Met diverse technieken wordt de exacte oorzaak en ernst van het lek opgespoord. Aan de hand van de oorzaak wordt de reparatiemethode gekozen. Meestal bestaat een reparatie uit het herstellen of vervangen van de beschadigde onderdelen.
 • Het is belangrijk om bij een daklekkage een dakspecialist in te schakelen. Vakmannen beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen om het dak vakkundig te herstellen.

daklekkage Papendrecht

Daklekkage Papendrecht: kosten 2024

Wanneer je last hebt van een daklekkage in Papendrecht, begint de dakwerker met het opsporen van het lek. De kosten voor lekdetectie liggen gemiddeld tussen de €70,- en €150,- en zijn afhankelijk van de gekozen techniek.

Het verhelpen van een daklekkage bij een schuin dak kost gemiddeld tussen de €150,- en €350,- per m². Voor een plat dak moet je rekening houden met kosten tussen de €250,- tot €300,- per m². De daklekkage kosten zijn afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden. Zijn het bijvoorbeeld de dakgoten die de lekkage veroorzaken? Het vervangen van de dakgoten kost gemiddeld €60,- tot €100,- per meter.

Soms is de schade zo groot dat de gehele dakbedekking en dakconstructie vervangen moet worden. Door snel te handelen, voorkom je deze hoge kosten.

Lekkage dak in Papendrecht: overzicht kosten

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Lekdetectie €70,- tot €150,-
Schuin dak €150,- tot €350,- per m²
Plat dak €250,- tot €300,- per m²
Dakgoten vervangen €60,- tot €100,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, welke per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen.

Besparen op de kosten van een daklekkage verhelpen?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Daklekkage Papendrecht: wat te doen?

Wanneer je een daklekkage in Papendrecht ontdekt, moet je snel ingrijpen. Maak als eerste foto’s en video’s van het lek. Dit kan handig zijn voor de verzekering en voor de dakwerker zelf.

Probeer vervolgens te ontdekken waar het is gaan lekken en beperk de schade door bijvoorbeeld emmers te plaatsen of het lek af te dichten met een zeil. Dit zijn natuurlijk geen permanente oplossingen, maar dragen wel bij aan het beperken van de schade.

Wanneer het niet zichtbaar is waar op het dak het lek zich bevindt, is dit een teken van een complexe lekkage. Je hebt hierbij de hulp van een vakman nodig.

De volgende stap is het inschakelen van een vakman: bel naar 085 500 1356 en kom in contact met een dakspecialist in je regio.

Ben je onderdeel van een Vereniging van Eigenaren? Of huur je een huis met een VvE? In sommige gevallen is de VeE dan verantwoordelijk voor het verhelpen van de lekkage.

Woon je in een sociale huurwoning? Neem dan contact op met de verhuurder. Ook hier geldt dat zij in de meeste gevallen verantwoordelijk zijn.

Daklekkage: wat dekt de verzekering?

Bij een daklekkage vergoedt de verzekering in de meeste gevallen (een deel van) de gevolgschade. Dit geldt voor een daklekkage, een lekkende dakgoot en een lekkage op het dak in Papendrecht van de buren.

Hiervoor zijn de inboedel- en opstalverzekering. De verzekering keert geen schadevergoeding uit wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Daarnaast vergoedt de verzekering niet de reparatiekosten, deze moet je zelf betalen.

lekkage opsporen Papendrecht

Oorzaken lekkage dak in Papendrecht

Daklekkages hebben diverse oorzaken. De meestvoorkomende oorzaak van lekkage aan het dak in Papendrecht zijn beschadigingen aan de dakbedekking. Ook bepaalde onderdelen van het dak, zoals de loodslabben of nokvorsten.

Oorzaken van daklekkage:

 • Verouderde, poreuze of beschadigde dakbedekking
 • Beschadigingen aan dakonderdelen, zoals de loodslabben, nokvorsten of boeidelen
 • Gebrekkig of achterstallig dakonderhoud
 • Lekkage aan het dak van de buren
 • Lekkende of verstopte dakgoten of regenpijp
 • Schade door externe invloeden
 • Schade door weersinvloeden, zoals sneeuw, vorst, neerslag, wind en uv-straling
 • Lekkage bij de schoorsteen of dakkapel

Gevolgen lekkend dak

Daklekkage Papendrecht kan ernstige gevolgen hebben voor de kwaliteit van je dak. We hebben het dan niet alleen over de schade aan de buitenkant van je dak, maar ook aan de dakconstructie. Door waterschade ontstaat er houtrot: dit leidt op den duur tot dusdanige schade aan de dakconstructie dat het de stabiliteit van het dak in gevaar brengt. Het is dan noodzakelijk om het volledige dak te vervangen, wat hoge kosten met zich mee brengt.

Voor je eigen gezondheid is een lekkage ook niet goed: waterschade leidt tot vochtplekken waar schimmel ontstaat. Schimmelplekken hebben een negatieve invloed op je gezondheid: je kunt last krijgen van huiduitslag, allergieën en zelfs astmatische klachten. Het is ook voor je eigen gezondheid extra belangrijk dat je snel actie onderneemt bij een daklekkage en een dakdekker inschakelt.

Daklekkage in Papendrecht? Schakel zo snel mogelijk een dakspecialist in!

Bel direct en kom in contact met een vakman bij jou in de regio

Nu bereikbaar!

Daklekkage opsporen in Papendrecht

Het achterhalen van de oorzaak en locatie van het lek is de belangrijkste stap om daklekkage te verhelpen. Wanneer je een dakspecialist hebt ingeschakeld, begint de vakman met het opsporen van daklekkage. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een visuele inspectie en/of verschillende methodes van lekdetectie.

Met een visuele inspectie is een lek niet altijd te vinden: soms is de oorzaak overduidelijk, maar een klein haarscheurtje in de dakbedekking kan ook al leiden tot lekkage. Wanneer de oorzaak visueel niet achterhaalt kan worden, kiest de vakman een passende lekdetectie methode. Hieronder lees je alles over deze methodes en krijg je inzicht in de kosten.

Ben je op zoek naar een dakwerker voor het opsporen van daklekkage in Papendrecht? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Lekdetectie Papendrecht: de technieken

Er zijn verschillende methodes en technieken om daklekkages op te sporen. Lekdetectie maakt het opsporen van een daklekkage in Papendrecht mogelijk zonder hak- of breekwerk uit te voeren, waardoor de reparatiekosten minder hoog zijn.

Benieuwd naar welke methodes van lekdetectie in Papendrecht worden toegepast?

 • Thermografisch onderzoek: bij een thermografisch onderzoek wordt gebruik gemaakt van een infraroodcamera. Deze camera identificeert temperatuurverschillen, waardoor vochtplekken zichtbaar worden. Deze methode is geschikt voor lekkages onder de dakbedekking
 • Ultrasoon onderzoek: door middel van ultrasoon geluid (dit zijn geluidsgolven die hoogfrequentie trillingen veroorzaken) wordt het lek opgespoord. De geluidsgolven ontsnappen op de locatie van het lek.
 • Rookproeven: een rookproef houdt in dat er onder lichte druk rook in het dak geblazen. De locatie van het lek wordt goed zichtbaar, doordat daar de rook ontsnapt.
 • Druktest: bij een druktest wordt er met luchtdruk gemeten waar dak precies lekt.
 • Camera-inspectie: een camera-inspectie wordt ingezet op moeilijk bereikbare locaties.
 • Watertest: bij een watertest wordt een zware regenbui gestimuleerd. Op de locaties waar het water sijpelt of ophoopt, bevindt zich het lek.

Wat kost lekdetectie?

De kosten voor een daklekkage opsporen in Papendrecht liggen tussen de €70,- en €150,-. De prijzen zijn afhankelijk van de gekozen methode en de tijd die de dakwerker nodig heeft.

Voor een infrarood lekdetectie (thermografie) betaal je gemiddeld tussen de €100,- tot €150,-. Een andere methode die vaak wordt toegepast is de rookgasdetectie. De gemiddelde kosten hiervoor liggen tussen de €80,- en €130,-.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van de prijzen van lekdetectie.

Lekdetectie kosten 2024

Methode lekdetectie dak Gemiddelde kosten*
Ultrasone lekdetectie €75,- tot €120,-
Infrarood lekdetectie €100,- tot €150,-
Rookgasdetectie €80,- tot €130,-
Druktest €70,- tot €110,-
Camera inspectie €85,- tot €135,-
Thermografie €90,- tot €140,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte prijs? Vergelijk gratis offertes!

Zelf daklekkage opsporen in Papendrecht?

Het is in principe mogelijk om zelf een daklekkage op te sporen. Echter is het altijd beter om een dakspecialist in te schakelen, omdat zij beschikken over de juiste kennis, ervaring en materialen. Dakspecialisten weten precies waar ze op moeten letten wanneer ze op zoek gaan naar de oorzaak en locatie van het lek. De oorzaak en locatie van het lek vormen de sleutel tot de juiste reparatiemethode.

Dankzij de dakspecialist weet je zeker dat het lek op de juiste manier verholpen wordt en dat het dak na de reparatie nergens meer lekt. Zo voorkom je ernstige schade en hoge reparatiekosten. Wanneer je toch zelf wilt kijken of je de daklekkage kan opsporen in Papendrecht, wordt het aangeraden op de volgende zaken te letten:

 1. De dakbedekking: controleer de staat van de dakbedekking door op zoek te gaan naar beschadigingen. Let er ook op of je regenwater ziet liggen bij de naden en overlappingen van de dakbedekking. Dit kan wijzen op lekkage.
 2. De dakgoten: dakgoten zijn één van de meest voorkomende oorzaken van lekkages. Verstoppingen door vervuiling zorgen ervoor dat het water niet goed afgevoerd kan worden.
 3. De loodslabben: loodslabben zijn gevoelig voor beschadigingen en slijtage. Check of het daklood goed is aangesloten en of je beschadigingen ziet.

lekkage plat dak Papendrecht

Lekkage dak Papendrecht: welke soorten daklekkages zijn er?

Lekkage aan je dak in Papendrecht kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de exacte oorzaak te achterhalen, zodat het dak op de juiste manier gerepareerd kan worden. Het is belangrijk om bij de eerste tekenen van daklekkage een dakspecialist in te schakelen. Vermoed je een lekkage aan je dak? Schakel dan zo snel mogelijk een dakspecialist in! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan of bel naar 085 500 1356 voor direct contact.

Daklekkages komen voor bij platte en schuine daken, maar ook specifieke onderdelen van je dak kunnen leiden tot daklekkage. Hieronder lees je meer over de verschillende soorten daklekkages en hoe deze verholpen worden.

Lekkage plat dak

Platte daken zijn gevoeliger voor lekkages dan hellende daken. Dit komt doordat een plat dak meer wordt blootgesteld aan weersinvloeden, zoals neerslag en uv-straling. Daarnaast is het mogelijk dat in de herfst of tijdens een storm veel bladeren en takken op het dak terechtkomen.

Deze factoren leiden tot schade aan je dakbedekking waardoor je dak gevoelig wordt voor lekkage. Regelmatig onderhoud is belangrijk om lekkage van een plat dak te voorkomen. Tijdens dakonderhoud voert de dakwerker een inspectie uit, waarbij eventuele zwakke punten in je dak worden dan gevonden en gerepareerd.

Lekkage plat dak opsporen en verhelpen

Het opsporen van een daklekkage in Papendrecht bij een plat dak wordt vaak gedaan door middel van een visuele inspectie, thermografie of rookproef. Zodra de exacte locatie van het lek is gevonden, maakt de dakwerker het dakoppervlak goed schoon. Dit is belangrijk voor de hechting van het reparatiemateriaal en heeft als voordeel dat eventuele andere beschadigingen beter zichtbaar worden.

Afhankelijk van het soort dakbedekking maakt de dakwerker reparatiestrips op maat, gemaakt van EPDM of bitumen. Deze worden op het dak gebrand of gelijmd. Gaat het om het verhelpen van een hele kleine daklekkage? Dan is herstellen met behulp van een waterdichte pasta ook een mogelijkheid.

Bij ernstige beschadigingen is het soms beter om de gehele dakbedekking te vervangen. Hier wordt voor gekozen wanneer reparatie niet meer mogelijk is of wanneer de reparatiekosten hoger uitvallen dat compleet nieuwe dakbedekking.

Video: lekkage bitumen dak

Hier is water onder de bitumen dakbedekking gekomen. Zaak om het snel te repareren.

Lekkage schuin dak

Schuine daken hebben minder last van weersinvloeden dan een platte daken, maar lekkage bij een schuin dak ontstaat ook vaak door schade aan de dakbedekking. Schuine daken hebben wel meer last van de wind: het komt soms voor dat dakpannen of nokvorsten van het dak afwaaien. Hierdoor ontstaat lekkage.

Bij schuine daken gaat er ook nog wel eens mis met de aansluiting van dakkapellen, dakramen of schoorstenen. Hierdoor kan water via het dak naar binnen lopen.

Lekkage schuin dak opsporen en repareren

Soms is de oorzaak van het lek overduidelijk, bijvoorbeeld bij missende of beschadigde dakpannen. Is het na een visuele inspectie niet duidelijk waar de waterschade vandaan komt? Dan spoort de vakman het lek voor je op door middel van lekdetectie. Bij schuine daken wordt vaak gekozen voor een thermografie, camera-inspectie en rookproef ingezet.

Afhankelijk van de oorzaak van het lek repareert de dakdekker het dak. Missende of beschadigde dakpannen worden vervangen en de nokvorsten worden opnieuw vastgezet. Wanneer de oorzaak bij de dakgoten ligt, worden deze schoongemaakt en eventueel gerepareerd.

lekkage pannendak Papendrecht

Lekkage dakkapel

Een lekkage aan een dakkapel komt regelmatig voor en heeft diverse oorzaken:

 • Schade aan de dakbedekking: de dakbedekking op een dakkapel is vaak bitumen. Hier kan schade aan ontstaan door weersinvloeden of veroudering, waardoor er lekkage kan ontstaan.
 • Verstopte regenafvoer en dakgoten: via de regenpijp en dakgoten wordt regenwater van de dakkapel afgevoerd. Wanneer de afvoer en dakgoten verstopt raken, kan het water niet meer weglopen en kiest het de weg van de minste weerstand.
 • Loodslabben: loodslabben worden gebruikt om de dakkapel en het dakvlak met elkaar te verbinden. Bij verkeerde installatie of lekkage gaat de waterdichte werking verloren.
 • Slechte afwerking of installatie: natuurlijk kan het gebeuren dat de dakkapel slecht is afgewerkt of geïnstalleerd. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat het dak zelf is beschadigd of dat de aansluiting van de dakkapel niet goed is.

Lekkage dakkapel verhelpen

Wanneer er daklekkage in Papendrecht is ontstaan door de dakkapel, is het belangrijk dat je deze laat verhelpen door een vakman. De werkzaamheden vinden namelijk op hoogte plaats en als je de oorzaak van de daklekkage nog moet opsporen dan is dit een best riskante klus. Ook moet de oorzaak worden vastgesteld, omdat aan de hand hiervan de reparaties worden bepaald. Wanneer de oorzaak niet juist is, zal het lek blijven bestaan.

Beschadigde onderdelen van het dakkapel worden vervangen of gerepareerd, zoals bijvoorbeeld de loodslabben. Is het lek bijvoorbeeld ontstaan door de dakbedekking op de dakkapel? Dan plaatst de vakman een bitumen reparatiestrook. Bij verstopping in de regenafvoer worden de dakgoten goed schoongemaakt en worden eventuele beschadigingen herstelt.

lekkage dakkapel en dakraam

Lekkage bij dakraam

Wanneer er water door het dakraam naar binnen loopt, wijst dit op lekkage. Er zijn een aantal dingen die je kunt controleren. Check als eerste de gootstukken aan de onderzijde en zijkanten van de dakkapel: deze moeten goed schoon zijn. Wanneer deze vies zijn, krijgt het water de kans om naar binnen te lopen.

Is dit niet de oorzaak van het lek? Schakel dan een vakman in. Hoe de specialist de werkzaamheden uitvoert is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Zijn de rubbers verouderd of kapot? Dan worden de rubberstukken vervangen. Soms komt het voor dat de dakpannen rondom het dakraam zijn beschadigd. Door deze te herstellen of vervangen zou de daklekkage verholpen moeten zijn.

Lekkage dakgoot

Een lekkage aan de dakgoot is ook één van de meestvoorkomende oorzaken van een daklekkage in Papendrecht. Omdat de dakgoten tegen het huis aan zitten, kan er bij lekkage water de woning binnendringen. Het gevolg hiervan zijn vocht- of schimmelplekken op de muren en plafonds.

Een lekkende dakgoot heeft verschillende oorzaken:

 • Verstopping
 • Slijtage en beschadigingen
 • Veroudering
 • Schade door externe factoren
 • Onjuiste installatie
 • Gescheurde of poreuze voegen

Lekkende dakgoot repareren

De eerste stap in het repareren van een lekkende dakgoot is het goed schoonmaken. Bladeren, takken en ander vuil worden uit de dakgoot verwijderd. Een bijkomend voordeel is dat eventuele beschadigingen en scheuren in een schone dakgoot beter zichtbaar zijn. De vakman voert daarom een visuele inspectie uit nadat de dakgoten zijn schoongemaakt. Mocht het lek moeilijk vindbaar zijn, is een camera-inspectie een geschikte methode om de afvoeren van binnen te bekijken.

Wanneer het mogelijk is, worden de beschadigingen herstelt. Zijn de dakgoten ernstig beschadigd? Dan is het beter om deze in zijn geheel te vervangen. Wanneer de reparatie klaar is, controleert de dakdekker of er geen lekkage meer is door een watertest uit te voeren.

lekkende dakgoot repareren

Lekkage bij schoorsteen

Hoewel schoorstenen niet altijd meer in gebruik zijn, hebben de meeste woningen nog steeds een schoorsteen. Bij een ongebruikte schoorsteen is onderhoud erg belangrijk, omdat beschadigingen kunnen leiden tot daklekkage.

Een schoorsteen lekkage heeft de volgende oorzaken:

 • Beschadigde of gescheurde loodslabben
 • Poreus metsel- en voegwerk
 • Afbrokkelend schoorsteen plateau
 • Kapotte schoorsteenkap

Daklekkage bij schoorsteen verhelpen

Schoorsteen lekkage wordt opgespoord door middel van een visuele inspectie en lekdetectie technieken, vooral een camera-inspectie en rookproeven zijn erg geschikt voor schoorstenen.

Een schoorsteen lekkage repareren gebeurt op verschillende manieren:

 • Vervangen van loodslabben
 • Metsel- en voegwerk repareren
 • Schoorsteen plateau repareren
 • Nieuwe schoorsteenkap
 • Schoorsteen impregneren

Lekkage bij nokvorsten

Op de plek waar twee dakhelften van een schuin dak bij elkaar komen bevinden zich de nokvorsten. Dit is een speciale dakpan, die vroeger werd vastgezet in cement. Dit cement kan inmiddels poreus zijn waardoor de nokvorsten bij lage temperaturen kapot vriezen. De bovenkant van het dak wordt niet meer goed afgesloten, waardoor er daklekkage kan ontstaan.

Lek bij nokvorst oplossen

Als de nokvorst zelf nog in goede staat verkeert, maar het cement eronder niet, verwijderen de vakmannen eerst al het beschadigde cement en maken ze de nabijgelegen dakpannen en nokvorsten grondig schoon. Vervolgens wordt de nokvorst opnieuw stevig vastgezet met een nieuwe laag mortel. Als de nokvorst zelf beschadigd is, wordt deze vervangen als onderdeel van de herstelling.

Lekkage loodslab

De meest voorkomende oorzaken van loodslab lekkage zijn slijtage en beschadigingen, corrosie, veroudering en onjuiste installatie. Het komt ook wel eens voor dat de functie van loodslabben verloren gaat door bewegingen in de bouwstructuur.

 • Reparatie met loodvervanger: loodvervangers worden gemaakt van flexibel materiaal zoals EPDM of bitumen en zijn geschikt als snelle oplossing bij kleine beschadigingen.
 • Vervangen van loodslabben: in gevallen waar de loodslab ernstig beschadigd is, is volledige vervanging vaak onvermijdelijk.
 • Herpositioneren of herbevestigen van loodslabben: als de loodslab los is geraakt of verkeerd is gepositioneerd, kan het simpelweg herpositioneren of opnieuw bevestigen van de bestaande loodslab voldoende zijn om de lekkage te stoppen.

Daklekkage repareren in Papendrecht?

Bel en kom direct in contact met een expert bij jou in de buurt!

Nu bereikbaar!

Daklekkage repareren in Papendrecht

Wanneer de oorzaak en exacte locatie van het lek zijn achterhaald, is het tijd voor het repareren van de daklekkage in Papendrecht. Hoewel de reparatiemethode afhangt van de oorzaak, is in alle gevallen de eerste stap het schoonmaken van het dakoppervalk. Vervolgens worden beschadigde onderdelen gerepareerd of vervangen.

Het is natuurlijk belangrijk om bij een daklekkage zo snel mogelijk actie te ondernemen, anders krijg je te maken met meer schade en hoge kosten. Reparaties zijn dan niet zo eenvoudig meer. Met spoed een dakspecialist nodig? Bel naar 085 500 1356 en kom direct in contact met een dakwerker bij jou in de regio!

Recente offerteaanvragen:

Lekkage bitumen dak gerepareerd in Rotterdam
Spoedreparatie na stormscade in Dordrecht
Kapotte dakpannen vervangen in Gouda
Reparatie daklekkage in Leiden
Herstellen gescheurde dakbedekking in Den Haag
Met spoed een daklekkage gerepareerd in Delft

Voordelen inschakelen dakspecialist

Het inschakelen van een dakspecialist bij daklekkage in Papendrecht heeft veel voordelen. De vakman beschikt natuurlijk over de juiste kennis, ervaring en materialen om de daklekkage te repareren in Papendrecht. Maar natuurlijk zijn er nog meer voordelen!

 1. Een dakwerker werkt veilig, efficiënt en heeft de reparatie zo uitgevoerd.
 2. Je hebt garantie op de geleverde werkzaamheden: de dakwerker komt opnieuw langs wanneer het lek terugkeert.
 3. Je profiteert van een professionele lekdetectie en je weet daarom zeker dat de vakman de zwakke plekken op het dak weet op te sporen.
 4. Je bent verzekerd van goede kwaliteit en service.

Keurmerken dakspecialist

Ben je op zoek naar een dakspecialist? Let dan op één of meerdere keurmerken of brancheverenigingen. Als een dakspecialist is aangesloten bij een vereniging, weet je zeker dat hij regelmatig wordt getoetst op kwaliteit en klantvriendelijkheid. Belangrijke keurmerken in Nederland zijn:

 • Het KOMO-keurmerk staat voor een goede kwaliteit producten
 • Het VCA-keurmerk geeft aan dat de vakman voldoet aan strenge eisen wat betreft veiligheid, milieu en gezondheid
 • Het keurmerk Dakwerk is er specifiek voor het waarborgen van kwaliteit van platte daken
Kies voor een vakman die is aangesloten bij één van deze keurmerken en wees zeker van goede kwaliteit en service.

offerte aanvragen lekkage

Last van daklekkage in Papendrecht? Vergelijk gratis offertes!

Het is duidelijk dat het opsporen en verhelpen van een daklekkage in Papendrecht erg belangrijk is, om gevolgschade en hoge kosten te voorkomen. Ben je met spoed op zoek naar een dakwerker? Bel dan direct naar 085 500 1356 en kom in contact met een dakdekkersbedrijf in je regio of maak gebruik van onze gratis offerteservice wanneer je op zoek bent naar een dakwerker om daklekkage te repareren in Papendrecht.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvang je offertes van dakwerkers bij jou in de regio. Zo vind je snel en gemakkelijk een dakdekker in Papendrecht. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en bespaar zo tot wel 40% op de kosten! Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Geen zorgen, de aanvraag is volledig gratis en vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.

Veelgestelde vragen over daklekkage

Lees hieronder het antwoord op veelgestelde vragen over daklekkage!

Probeer de oorzaak te achterhalen en de schade te beperken door bijvoorbeeld de locatie van het lek af te dichten. Maak alvast beeldmateriaal voor de verzekering en neem contact op met een dakwerker. Het is niet verstandig om zelf een lekkage op te sporen en te verhelpen.
De kosten voor het opsporen van daklekkage liggen tussen de €70,- tot €150,-. Lekkage bij een schuin dak repareren kost gemiddeld tussen de €150,- tot €350,- per m². Voor een plat dak kost dit gemiddeld €250,- tot €300,- per m².
In de meeste gevallen wel! Bij kleine lekkages kun je best even wachten tot een doordeweekse werkdag, maar bij grote lekkages is het belangrijk om direct actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.
Het opsporen van een lekkage aan je dak wordt gedaan door middel van een visuele inspectie in combinatie met een lekdetectiemethode. De lekdetectiemethode wordt gekozen aan de hand van het soort lek en de locatie van het lek.
De gevolgschade van een daklekkage krijg je vergoed, mits deze binnen de polis valt. Het is dus afhankelijk van welke verzekering je hebt afgesloten. De kosten voor het verhelpen van een daklekkage vallen sowieso niet onder de verzekering. Daarnaast moet je kunnen aantonen dat je de lekkage niet zelf hebt veroorzaakt.
Bel zo snel mogelijk een dakdekker wanneer je ontdekt dat je dak lekt!