Daklekkage snel & effectief repareren?

24/7 spoedservice | Scherpe prijzen!

Bel 085 500 1354

Nu bereikbaar.

Daklekkage Hilversum

Schade door een daklekkage in Hilversum? Voorkom dat de kwaliteit van je dak hard achteruitgaat en laat snel een reparatie uitvoeren. Zo voorkom je in de toekomst grotere problemen en geniet je direct weer van een optimale bescherming.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende oorzaken van daklekkages. Ook vind je op deze pagina meer informatie over de kosten van een reparatie en hoe de reparatie in z’n werk gaat. Wil je graag weten hoe het opsporen van een daklekkage verloopt? Lees dan verder. Bel naar 085 500 1354 als je direct in contact wil komen met een vakman uit Hilversum of vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan voor een duidelijke prijsindicatie.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Spoedservice | Lekdetectie | Daklekkage plat dak | Daklekkage pannendak | Overige lekkages op dak | Daklekkage kosten

daklekkage Hilversum

Spoedservice bij daklekkages

Als er sprake is van een daklekkage dan is het belangrijk om met spoed de hulp van een dakwerker in te roepen. Gelukkig kun je gebruik maken van onze spoedservice: bel naar 085 500 1354 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit de regio Hilversum. De dakwerker komt dan met spoed bij je langs om een reparatie uit te voeren. Met het repareren van het dakoppervlak voorkom je verdere schade en vergroot je de kwaliteit van je dak.

Daklekkage, wat te doen?

Een daklekkage van een plat dak is lastig op te sporen. Dat komt omdat de plek waar jij de lekkage ziet, bij de vochtplekken op het plafond, niet de plek van de lekkage hoeft te zijn. Zorg er direct voor dat de lekkage geen verdere schade kan aanrichten, bijvoorbeeld met het opvangen van het water of het verschuiven van meubels. Bel daarna zo snel mogelijk naar 085 500 1354 zodat je direct geholpen wordt door een ervaren dakspecialist uit de buurt. Meld de daklekkage ook bij je verzekering omdat je de schade mogelijk vergoed krijgt.

Oorzaken lekkage dak

Daklekkages hebben verschillende mogelijke oorzaken. Bij een plat dak in Hilversum wordt de lekkage vaak veroorzaakt door een beschadiging aan het bitumen. Een beschadiging komt ook voor bij een pannendak, maar omdat dakpannen een stuk sterker zijn dan bitumen, is de kans groter dat de daklekkage een andere oorzaak heeft. Hierbij is de schoorsteen vaak de boosdoener, of misschien een dakgoot of regenpijp die lekt. Nieuwsgierig waarom jouw dak lekt? Hieronder vind je een aantal verschillende oorzaken die in Hilversum regelmatig voorkomen.

 • Beschadiging aan de dakbedekking
 • Lekkage bij de schoorsteen
 • Lek bij dak buren
 • Dakgoot of regenpijp die lekt
 • Gescheurd daklood

lekkage opsporen Hilversum

Opsporen van de lekkage

Voordat de vakman de lekkage kan verhelpen moet hij het opsporen. Dit klinkt vaak gemakkelijker dan het is. Bij een pannendak is het al snel te zien als er dakpannen scheefliggen of kapot zijn, maar bij een plat dak kan zelfs het kleinste haarscheurtje voor grote problemen zorgen. Gelukkig beschikt een professioneel bedrijf uit Hilversum over verschillende materialen en lekdetectie technieken die het opsporen een stuk gemakkelijker maken.

Lekdetectie Hilversum, zonder hak- en breekwerk

Er zijn verschillende lekdetectie technieken die dakwerkers gebruiken. Het grote voordeel van lekdetectie in Hilversum, is dat hier geen hak- of breekwerk voor nodig is. Deze lekdetectie methodes zijn niet erg ingrijpend en de vakman kan deze op elk moment van de dag uitvoeren. Met rookproeven blaast de dakspecialist rookgas onder het bitumen zodat snel duidelijk is wat de locatie van de lekkage is. Ook ultrasoon lekdetectie is veel gebruikt: hierbij gebruikt de dakwerker een ultrasoon geluid voor het opsporen van de daklekkage. De vakman uit Hilversum gebruikt onder andere de volgende lekdetectie technieken:

 • Thermografisch onderzoek
 • Ultrasoon onderzoek
 • Kleurstof analyse
 • Infrarood
 • Traceergasdetectie
 • Rookproeven
 • Impulsstroom techniek

lekkage plat dak Hilversum

Lekkage plat dak Hilversum

Een plat dak is gevoeliger voor lekkages dan een pannendak, daardoor is een reparatie sneller nodig. Dat komt doordat bitumen uitrekt en inkrimpt bij temperatuurverschillen. Het materiaal is elastisch en vangt deze temperatuurverschillen op, maar de kans op slijtage is groter dan bij bijvoorbeeld dakpannen. Gelukkig is het opsporen en verhelpen van een daklekkage bij een plat dak relatief eenvoudig, mits het wordt uitgevoerd door een dakwerker uit Hilversum.

Reparatie van lekkage bij plat dak

Voor het verhelpen van een daklekkage bij een plat dak is het van belang dat de vakman uit Hilversum eerst de precieze locatie opspoort. In sommige gevallen is de lekkage zonder hulpmiddelen te traceren, maar in de meeste gevallen maakt hij gebruik van lekdetectie. Voordat de vakman gaat repareren is het belangrijk dat het dak goed schoon is. Dit is de ideale situatie, omdat het zorgt voor een optimale hechting van het bitumen of EPDM. Daarna lijmt of brandt hij een reparatiestrook op het dakoppervlak. Gaat het om het verhelpen van een hele kleine daklekkage? Dan is een reparatie met behulp van een waterdichte pasta ook een mogelijkheid.

lekkage pannendak Hilversum

Lekkage pannendak Hilversum

Een lekkage bij een schuin pannendak heeft meestal een andere oorzaak. Misschien heb je last van waterschade door een lek in de schoorsteen of dakgoot, maar het komt ook regelmatig voor dat een dakraam of dakkapel niet goed is afgewerkt. Hierdoor krijgt regenwater de kans om naar binnen te lopen, met schade in huis als gevolg. Voor een reparatie van een schuin dakoppervlak schakel je het beste een vakman uit Hilversum in.

Daklekkage pannendak repareren

Net als bij een plat dak, begint de reparatie met een analyse van het probleem. Als het voor jou niet helemaal duidelijk is waar de waterschade vandaan komt, dan zal de vakman de daklekkage voor je opsporen. Hoe het verhelpen vervolgens verloopt, is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Bij een lekkende dakgoot zal hij deze repareren of vervangen, en als er kapotte dakpannen zijn dan vervangt hij die direct. Gaat het om een groter probleem en heb je last van een poreus pannendak of zijn er bij een storm veel dakpannen gesneuveld? Dan raadt de dakdekker je aan om alle dakpannen te vervangen.

Daklekkage repareren in Hilversum?

Bel en kom direct in contact met een dakdekker bij jou in de buurt.

Bel 085 500 1354

Nu bereikbaar.

Lekkage dakkapel?

Een lekkage aan de dakkapel heeft een aantal mogelijke oorzaken. Als het gaat om een dakkapel met een plat dak, dan kan hier natuurlijk een beschadiging in bestaan. Het is ook mogelijk dat de oorzaak groter is. Bijvoorbeeld door een slechte aansluiting met het schuine dakoppervlak. Als er bij de plaatsing van de dakkapel iets misgegaan is, kan het goed zijn dat er water via de zijkanten naar binnen lekt.

Lekkage dakkapel repareren

Laat een lekkage aan de dakkapel altijd verhelpen door een vakman uit Hilversum. De werkzaamheden vinden namelijk op hoogte plaats en als je de oorzaak van de daklekkage nog moet opsporen dan is dit een best riskante klus. Zit de lekkage in de zijwangen, dan zorgt de dakwerker uit Hilversum voor een betere aansluiting door bijvoorbeeld de loodslabben te vervangen of het kitwerk te vernieuwen.

lekkage dakkapel en dakraam

Lekkage bij dakraam?

Druppelt er water naar binnen via het dakraam? Dan is dit de boosdoener van jouw daklekkage! Voordat je een dakwerker uit Hilversum inschakelt kun je zelf controleren of de gootstukken boven, onder en aan de zijkant goed schoon zijn. Als het water niet de kans krijgt om weg te lopen, dan vindt het namelijk een weg naar binnen. Als dit niet de oorzaak is van de dakraamlekkage, laat er dan een vakman uit Hilversum naar kijken.

Lekkage van dakraam repareren

Hoe de specialist de reparatie uitvoert is natuurlijk afhankelijk van de oorzaak. Zijn de rubbers van je dakraam verouderd of kapot? Dan vervangt hij deze met nieuwe rubberstukken. Het kan ook gebeuren dat de dakpannen om het dakraam heen beschadigd zijn. Door deze te repareren of vervangen zou de daklekkage verholpen moeten zijn.

Lekkende dakgoot?

Wist je dat een lekkende dakgoot ook de oorzaak van een daklekkage kan zijn? Omdat de dakgoot tegen het huis aan zit, kan het lekkende hemelwater je huis binnendringen. Het gevolg zijn lelijke vochtplekken op het plafond of op de muur en het kan zelfs leiden tot schimmel! Een lekkende goot bestaat onder andere door een verstopping in de hemelwaterafvoer of een scheur in de dakgoten zelf.

lekkende dakgoot repareren

Lekkende dakgoot repareren

Als er een scheur in je dakgoten zit, dan voert de specialist uit Hilversum een reparatie uit. Dit doet hij bijvoorbeeld door te solderen of met het aanbrengen van een waterdichte pasta. Als de beschadiging te groot is dan raadt hij je aan om de dakgoten compleet te vervangen. Als de daklekkage veroorzaakt wordt door een verstopping dan is dit te verhelpen met een goede reiniging.

Lekkage bij nokvorsten

Aan de bovenkant van een schuin dak, komen de twee dak helften bij elkaar. Dit wordt afgedicht met een zogenoemde nokvorst. Een nokvorst is een speciaal soort dakpan, dat bij oudere huizen vaak vastligt in cement. Wat tegenwoordig vaak gebeurd is dat het cement poreus wordt, waardoor de nokvorst bij vorst of sneeuw kapotvriest of zelfs los komt te liggen. Als dit gebeurt dan sluit de nokvorst de bovenkant niet meer voldoende af, en ontstaat er een vervelende daklekkage.

Nokvorst reparatie

Als de nokvorst zelf nog in goede staat verkeerd, maar het cement eronder niet, dan verwijderen de vakmannen eerst al het beschadigde cement en poetsen ze de nabijgelegen dakpannen en nokvorsten goed schoon. De nokvorst wordt daarna weer goed vastgezet met een nieuwe laag mortel. Is de nokvorst zelf ook beschadigd, dan bestaat de reparatie uit het vervangen.

Daklekkage bij schoorsteen

Veel woningen in Hilversum hebben een schoorsteen, ook al wordt er niet altijd gebruik van gemaakt. Ook bij een ongebruikte schoorsteen is goed onderhoud enorm belangrijk, omdat er anders een daklekkage ontstaat. Als het metselwerk poreus wordt dan neemt dit het regenwater op, dat vervolgens naar binnen loopt. De oorzaak varieert van broos geworden voegwerk tot kapotte bakstenen.

Daklekkage bij schoorsteen verhelpen

Net als bij andere daklekkages, is het belangrijk om eerst het lek op te sporen. Laat dit over aan een ervaren dakwerker, omdat het werken op hoogte flinke gevaren met zich meebrengt. De dakwerker controleert het voegwerk en de bakstenen om te kijken waar de daklekkage vandaan komt. Is niet het metselwerk, maar het loodwerk de oorzaak? Door deze te vervangen zal de vakman de problemen verhelpen.

Last van een lekkage in Hilversum?

Laat het snel en effectief oplossen door een dakkdekker uit Hilversum. Scherpe prijzen!

Gratis offerte aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

Lekkage dak, wat zijn de kosten?

Bij daklekkages kunnen de kosten van de schade aardig oplopen. Dat komt omdat je niet alleen het dak moet laten repareren, maar ook de schade in huis moet verhelpen. De kosten voor het vervangen van de nokvorsten liggen tussen de €50,- tot €100,- per meter en voor het vervangen van de dakgoten betaal je ongeveer €65,- tot €100,- per meter. Wil je graag het bitumen laten vervangen? Dit kost gemiddeld €250,- tot €300,- per m². Hierop kun je eventueel besparen als je zelf het oude bitumen verwijdert.

Prijstabel: daklekkage kosten

Type reparatie:Gemiddelde kosten, inclusief btw*
Nokvorsten vervangen€50,- tot €100,- per meter
Dakgoten vervangen€65,- tot €100,- per meter
Dakbedekking plat dak: de zwakke gedeelten vervangen€250,- tot €300,- per m²
Dakbedekking schuin dak: enkele dakpannen vervangen€150,- tot €350,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Hoe zit het met de verzekering?

Als je in Hilversum een huis koopt dan ben je meestal verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Deze verzekering kun je inschakelen bij schade door een daklekkage. Je verzekering keert echter niet zomaar een schadevergoeding uit, bijvoorbeeld als je zelf verantwoordelijk bent voor de schade. Dat is het geval als je waterschade oploopt doordat jij het dakraam open hebt laten staan in een storm. Houd er bovendien rekening mee dat je verzekering niet de reparatie vergoedt, maar wel de schade. De kosten voor het repareren betaal je dus wel zelf. Schade die je verzekering wel dekt is schade bij:

 • een daklekkage;
 • een lekkende dakgoot;
 • een lekkage op het dak van de buren.

Voorkom stormschade

Er zijn gelukkig een aantal manieren om stormschade in Hilversum zoveel mogelijk te voorkomen. Sluit je ramen en deuren en houd je hemelwaterafvoer altijd goed schoon zodat het regenwater goed en snel wegloopt. Blijf bovendien bomen in je tuin regelmatig snoeien, zodat loshangende takken geen schade aan het dak aanrichten.

Benieuwd naar de exacte kosten?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan bij een dakdekker uit Hilversum.

Gratis offerte aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.

Video: lekkage bitumen dak

Hier is water onder de bitumen dakbedekking gekomen. Zaak om het snel te repareren.

Voordelen inschakelen dakdekker Hilversum

Bij een daklekkage in Hilversum is het heel verstandig om een professioneel dakspecialist in te schakelen. Hij beschikt over de juiste lekdetectie technieken en gereedschappen om ook jouw lekkage snel te repareren. Overweeg je nog steeds om zelf het dakoppervlak te repareren? Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inhuren van een vakman uit Hilversum.

 • Een dakwerker werkt veilig en efficiënt en heeft zo de reparatie snel uitgevoerd.
 • Je krijgt garantie op het geleverde werk: heeft het repareren geen effect? Dan komt de vakman opnieuw langs.
 • Je profiteert van professionele lekdetectie en weet zeker dat de vakman alle zwakke plekken op het dak zal opsporen.
 • Je bent verzekerd van een kwalitatieve service.

Bij jou in de provincie:

Amsterdam | Haarlem | Alkmaar | Hilversum | Amstelveen | Purmerend | Zaandam | Hoofddorp | Den Helder | Hoorn

Daklekkage service? Bel 085 500 1354

Met spoed op zoek naar een vakman uit Hilversum? Bel dan naar 085 500 1354 voor direct contact met een specialist uit de regio. Wil je graag eerst meer informatie over de kosten voor het repareren van een schuin dak? Of ben je benieuwd wat het repareren van het bitumen gaat kosten? Maak dan gebruik van onze service en vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

daklekkage reparatie Hilversum
Gratis offerte aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.