Dakleer laten repareren?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.


Dakleer repareren

Heb je een kapot dakleren dak, ook wel bekend als bitumen, dan is het verstandig om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen. Maar wat doet een dakdekker precies op het moment dat er een dak van dakleer herstelt moet worden? Dat en meer lees je hier! Over het algemeen kost een dakleer reparatie tussen de € 250,- en de € 280,- per vierkante meter.

Lees verder en ontdek welke stappen de dakdekker zet, welke reparatiemethodes er zijn en wat bitumen coating inhoudt!

Belangrijke informatie

  • Dakleer reparatie omvat inspectie, reiniging en reparatie van beschadigingen met materialen zoals dakkit en reparatiepatches, gevolgd door het herstellen van naden voor waterdichtheid.
  • Na voltooiing testen dakdekkers op waterdichtheid en kunnen preventieve maatregelen worden genomen, zoals verbetering van de afvoer en extra beschermende lagen, om toekomstige problemen te voorkomen.
  • Verschillende reparatiemethodes voor een bitumen dak omvatten het gebruik van dakkit, dakreparatiepatches, warmtelassen en coatings, afhankelijk van de aard en omvang van de schade, waarbij professioneel advies wordt aanbevolen voor de juiste aanpak.
  • Een bitumen coating, vanwege zijn waterdichte eigenschappen en duurzaamheid, is een veelgebruikte keuze voor dakreparaties, die effectieve bescherming biedt tegen lekkages en andere schade, en zich goed hecht aan verschillende dakmaterialen.
  • De kosten voor een dakreparatie met dakleer variëren doorgaans tussen € 250,- en € 280,- per vierkante meter. Bespaar op deze kosten door gratis offertes aan te vragen.

Hoe wordt dakleer gerepareerd?

Dakleer, ook wel bekend als bitumen dakbedekking, kan beschadigd raken door verschillende factoren zoals weerselementen en normale slijtage. Gelukkig kunnen veel van deze problemen worden opgelost door het uitvoeren van dakreparaties. Hieronder volgt een overzicht van de stappen die worden genomen bij het repareren van dakleer, waardoor je dak weer waterdicht en duurzaam wordt.

Stap 1: Inspecteren en reinigen

De dakdekker begint met zorgvuldig te kijken naar het dakleer dat beschadigd is. Ze willen precies weten hoe groot het probleem is, dus ze inspecteren alles grondig. Soms kunnen vuil en andere dingen zich ophopen op het beschadigde deel van het dak. Dat kan het moeilijk maken om te zien wat er echt aan de hand is. Daarom halen ze eerst al het vuil en losse spullen weg. Op die manier kunnen ze het beschadigde stuk beter bekijken en de beste manier bedenken om het te repareren. Zo zorgen ze ervoor dat de reparatie goed wordt uitgevoerd en het dak weer stevig is.

Stap 2: Reparatie

Als het dakleer beschadigd is, moet het worden gerepareerd. Soms zijn er kleine scheurtjes die kunnen worden gedicht met iets dat dakkit wordt genoemd. Dakkit is een soort lijm die heel goed is om dingen vast te maken. Maar als de scheurtjes te groot zijn, kunnen ze een speciaal stukje materiaal gebruiken dat een dakreparatiepatch heet. Dit is als een soort pleister voor het dak. Ze plakken het over de scheur heen om het weer helemaal dicht te maken. Op die manier is het dakleer weer als nieuw en kan het de regen buiten houden.

Stap 3: Herstellen van naden

Soms kunnen de naden tussen de stukken dakleer kapot gaan. Dat betekent dat er kleine openingen ontstaan waar water doorheen kan sijpelen. Dat is niet goed, want dan kan er water in huis komen! Daarom moeten ook die naden worden gerepareerd. De dakdekker gebruikt speciale materialen om de naden weer goed dicht te maken. Ze zorgen ervoor dat er geen ruimte meer is waar water doorheen kan glippen. Op die manier zit het dak weer helemaal goed dicht en ben je beschermd tegen regen en andere nare weersomstandigheden.

Stap 4: Testen en preventieve maatregelen

Nadat de dakdekker de reparatie heeft voltooid, willen ze er zeker van zijn dat het dak weer waterdicht is. Daarom testen ze het gerepareerde stuk op waterdichtheid. Dat betekent dat ze water over het gerepareerde gebied laten stromen en kijken of er ergens water naar binnen sijpelt. Als alles goed is en er geen lekken meer zijn, is het gerepareerde deel van het dak weer helemaal veilig!

Wil je de levensduur van je dak verlengen? Dit doe je met bitumen dakonderhoud! Met regelmatig onderhoud worden eventuele beschadigingen op tijd ontdekt en herstelt, nog voor dat het problemen gaat opleveren.

Dakleer laten repareren?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.


Maar soms kan de dakdekker ook voorstellen om extra maatregelen te nemen om te voorkomen dat er in de toekomst weer problemen ontstaan. Bijvoorbeeld, als het water niet goed wegloopt van het dak, kan dat leiden tot nieuwe lekken. Daarom kan de dakdekker voorstellen om de afvoer te verbeteren, zodat het water beter weg kan stromen. Ook kunnen ze extra beschermende lagen aanbrengen op het dak om het sterker te maken tegen de elementen zoals regen en wind. Op die manier kun je toekomstige problemen voorkomen en blijft je dak in goede staat!

Verschillende reparatie methodes: bitumen dak

Er zijn verschillende manieren om een reparatie aan een bitumen dak uit te voeren.

Dakkit: Kleine scheurtjes of gaten kunnen worden gedicht met speciale dakkit die waterdicht is.
Dakreparatiepatch: Voor grotere beschadigingen kunnen dakreparatiepatches worden gebruikt om het beschadigde gebied te bedekken en te herstellen.

Warmtelassen: Bij sommige bitumineuze daken kan warmtelassen worden gebruikt om naden en scheuren te herstellen door de bitumenlagen samen te smelten.

Coating: Een dakdekker kan ook een beschermende coating aanbrengen op het bitumen dak om lekken te voorkomen en de levensduur te verlengen.
Het is belangrijk om een professionele dakdekker te raadplegen om de juiste reparatiemethode te bepalen op basis van de aard en omvang van de schade aan het bitumen dak.

Bitumen coating voor dakreparatie

Een bitumen coating is een populaire keuze voor dakreparaties vanwege zijn waterdichte eigenschappen en duurzaamheid. Het wordt aangebracht als een dikke, zwarte substantie die het dakoppervlak bedekt en beschermt tegen lekkages en andere schade veroorzaakt door water, UV-stralen en extreme weersomstandigheden.

Deze coating hecht goed aan verschillende dakmaterialen, zoals beton, metaal en hout, en biedt een effectieve bescherming voor zowel platte als hellende daken. Door zijn flexibiliteit kan het ook kleine scheurtjes en oneffenheden opvullen, waardoor het een kostenefficiënte oplossing is voor het herstellen en onderhouden van daken.

Dakleer dak repareren kosten

De kosten voor een dakreparatie met dakleer variëren doorgaans tussen € 250,- en € 280,- per vierkante meter. Deze prijsrange kan beïnvloed worden door verschillende factoren, zoals de omvang van de reparatie, de staat van het dak, de bereikbaarheid van de locatie en de tarieven van de dakdekker.

Grotere reparaties die meer materiaal en arbeid vereisen, kunnen aan de hogere kant van het spectrum liggen, terwijl kleinere reparaties mogelijk aan de lagere kant vallen. Het is slim om meerdere offertes aan te vragen en de specifieke details van de reparatie te bespreken om een nauwkeurige prijsinschatting te krijgen.

Moet het dakleer vervangen worden? De prijs voor bitumen dakbedekking ligt rond de €20,- tot €45,- per vierkante meter.

In de tabel hieronder vind je de prijs van bitumen dak repareren nogmaals beschreven.

Kostenoverzicht dakleer dak 2024

Werkzaamheden Kosten*
Reparatie met dakleer € 250,- tot € 280,-

Wil je jouw dakleren dak laten repareren? Doe de gratis offerteaanvraag!

Wanneer een dakdekker jouw dak van dakleer gaat repareren zijn er een aantal stappen die zij zetten. Eerst moet het dak geinspecteerd worden, vervolgens kan de dakdekker bezig met de reparatie en het herstellen van de naden. Als laatste gaat de dakdekker het dak testen en preventieve maatregelen nemen. Over het algemeen betaal je tussen de € 250,- en € 280,- per vierkante meter voor zo’n reparatie, maar er is een manier waarop je kunt besparen. Namelijk door het onderstaande offerteformulier in te vullen.

Je komt makkelijk en snel in contact met dakdekkers bij jou in de regio en krijgt verschillende offertes die je kunt vergelijken. Je bespaart zo’n 40% op de kosten!

Veelgestelde vragen:

Wil je meer weten over een bitumen dak repareren? Dan ben je hier op het juiste adres. Lees verder en wie weet krijg je antwoord op jouw vraag.

Wat moet je doen als het bitumen dak lekt?
Als je een lekkage hebt op een bitumen dak, moet je snel handelen om verdere waterschade te voorkomen. Je kunt tijdelijke reparatiemethoden gebruiken, zoals het aanbrengen van bitumen dakcoating of reparatiekit om de lekkage te dichten. Neem ook contact op met een professionele dakdekker om het probleem grondig te inspecteren en een blijvende oplossing te vinden.

Wat kost bitumen dakbedekking vervangen per m²?
Het vervangen van bitumen dakbedekking kost gemiddeld tussen de € 45,- en € 85,- per vierkante meter. Deze prijs omvat zowel de kosten van de materialen als de arbeid. Het uiteindelijke bedrag kan variëren afhankelijk van factoren zoals de omvang van het dak, de staat van de bestaande dakbedekking en eventuele extra reparaties die nodig zijn. Het is verstandig om een professionele dakdekker te raadplegen voor een nauwkeurige prijsopgave.