Wil je besparen op bitumen dakbedekking leggen?

Vraag gratis offertes aan!Bitumen dakbedekking prijs per m2

Bitumen dakbedekking is een bekend en gewild materiaal voor platte, en sommige hellende, daken. Maar hoe veel betaal je eigenlijk voor bitumen per m2? Het korte antwoord is dat bitumen dakbedekking ongeveer € 50,- per m2 kost, maar er zijn een aantal factoren die deze prijs beïnvloeden. enk hierbij aan de grootte van het dak, de complexiteit van het dak en de kwaliteit van het materiaal. Kies je ervoor de dakbedekking te laten plaatsen door een dakdekker? Dan speelt dit ook nog een rol in de uiteindelijke prijs.

Wil je meer weten over de prijs van bitumen dakbedekking per m2? Lees dan verder en ontdek alles wat je nog niet wist.

Belangrijke informatie: Bitumen prijs per m2

  • Bitumen dakbedekking kost doorgaans tussen de € 40,- en € 60,- per m2, met arbeidskosten die ongeveer de helft van de materiaalkosten bedragen.
  • De kosten van bitumen dakbedekking variëren afhankelijk van factoren zoals dakgrootte, complexiteit, materiaalkwaliteit, installatiekosten en eventueel benodigd voorbereidend werk.
  • Verschillende soorten bitumen dakbedekking, waaronder APP en SBS, hebben elk verschillende kosten per m2, variërend tussen € 20,- en € 45,-, afhankelijk van kwaliteit en eigenschappen.
  • Het vervangen van dakleer kan tussen de € 20,- en € 80,- per m2 kosten, afhankelijk van of het oude dakleer volledig wordt verwijderd, er een nieuwe laag bovenop wordt gelegd, of de strip en overlay methode wordt toegepast.
  • Je kunt besparen op deze kosten door een gratis offerteaanvraag te doen!

Wat kost bitumen dakbedekking per m2?

Bitumen is een soort materiaal dat veel wordt gebruikt voor daken. Het houdt water goed tegen en gaat lang mee. De kosten voor bitumen dakbedekking variëren meestal tussen de € 40,- en € 60,- per m2, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van het bitumen en de leverancier. Voor een gemiddeld dakoppervlak van bijvoorbeeld 100 m2, zou dit neerkomen op een totale kostprijs van € 4.000,- tot € 6.000,-, alleen voor het materiaal.

Als je iemand moet betalen om het dak te maken, komen daar nog extra kosten bij. Deze kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van het dakontwerp, de locatie van het gebouw en de ervaring van de dakdekker. Gemiddeld bedragen de arbeidskosten ongeveer 50% van de materiaalkosten, wat neerkomt op € 20,- tot € 30,- per m2.

Het is altijd slim om verschillende offertes te vergelijken voordat je een keuze maakt. Neem een kijkje in de tabel voor een duidelijker beeld van de kosten voor bitumen per m2.

Kostenoverzicht bitumen dakbedekking 2024

Onderdeel Gemiddelde kosten per m² (in €)
Materiaalkosten 50
Arbeidskosten 25
Totaalkosten 75

Bitumen dakbedekking: wat heeft invloed op de kosten?

De kosten van bitumen dakbedekking kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren:

  • Grootte van het dak: Hoe groter het dak, hoe meer materiaal er nodig is, wat de kosten verhoogt.
  • Complexiteit van het dak: Als het dak veel hoeken, randen of andere complicaties heeft, kan dit de installatie bemoeilijken en de kosten verhogen.
  • Kwaliteit van het materiaal: Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking beschikbaar, variërend in kwaliteit en levensduur. Hoogwaardige materialen zijn meestal duurder.
  • Installatiekosten: De kosten van het inhuren van een professionele dakdekker voor installatie kunnen variëren op basis van locatie, ervaring van de vakman en complexiteit van het project.
  • Voorbereidend werk: Als er reparaties of voorbereidend werk nodig is voordat de bitumen dakbedekking kan worden geïnstalleerd, zoals het verwijderen van oud materiaal of repareren van onderliggende structuren, kunnen deze kosten toevoegen.

Verschillende soorten bitumen dakbedekking

Er zijn verschillende soorten bitumen dakbedekking, waaronder APP (Atactisch PolyPropyleen) en SBS (Styreen-Butadieen-Styreen). De kosten per m2 kunnen variëren afhankelijk van het type en de kwaliteit van het materiaal, net zoals andere factoren zoals installatiekosten en lokale marktomstandigheden.

APP bitumen kosten per m2

De kosten voor APP bitumen kunnen variëren, maar gemiddeld liggen ze ergens tussen de € 20,- en € 40,- per m2. Deze prijs kan hoger zijn voor premium kwaliteit of speciale eigenschappen zoals extra weerstand tegen UV-stralen.

SBS bitumen kosten per m2

SBS bitumen dakbedekking kan iets duurder zijn dan APP, met gemiddelde kosten variërend tussen de € 25,- en € 45,- per m2. Dit type bitumen staat bekend om zijn flexibiliteit en duurzaamheid, wat de iets hogere kosten kan rechtvaardigen.

Interesse in bitumen dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Het vervangen van dakleer

Het vervangen van dakleer kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de specifieke omstandigheden van het dak en de voorkeuren van de dakdekker.

De kosten voor het vervangen van dakleer kunnen verschillen op basis van hoe het wordt gedaan. Als al het oude dakleer wordt weggehaald en vervangen, kost het meestal tussen de € 40,- en € 80,- per m2. Als er alleen een nieuwe laag bovenop het oude wordt gelegd, kost het meestal tussen de € 20,- en € 40,- per m2.

Er is ook een methode waarbij eerst de bovenste laag wordt verwijderd voordat er een nieuwe laag op wordt gelegd. Dit heet strip en overlay en kost meestal tussen de € 30,- en € 60,- per m2. Deze laatste methode kan helpen om de levensduur van het dak te verlengen zonder dat het helemaal vervangen hoeft te worden. Maar de kosten hangen ook af van andere dingen, zoals de staat van het oude dak en of er reparaties nodig zijn.

In de tabel hieronder vind je een duidelijker overzicht van de methodes en de bijbehorende kosten.

Kosten vervangen dakleer per m2

Methode Gemiddelde Kosten per m2
Volledige verwijdering en vervanging € 40 – € 80
Overlay € 20 – € 50
Strip en overlay € 30 – € 60

Interesse in bitumen dakbedekking? Doe de gratis offerteaanvraag!

Je betaald gemiddeld € 50,- per m2 bitumen dakbedekking, maar er is een manier waarop je kunt besparen op de kosten. Dit doe je door een gratis offerteaanvraag te doen. Je komt dan makkelijk en snel in contact met dakdekkers bij jou in de regio. Bespaar tot wel 40%!


Veelgestelde vragen

Wil je meer weten over dakleer, of over de prijzen? Lees dan verder en ontdek de verschillende veelgestelde vragen.

Wat is de prijs van dakleer per rol?

De prijs van dakleer per rol hangt af van het merk en de kwaliteit. Over het algemeen kost een rol dakleer ergens tussen de € 30,- en € 150,-, afhankelijk van het type en de grootte van de rol. Duurdere rollen kunnen van betere kwaliteit zijn en bieden mogelijk extra eigenschappen zoals betere waterdichtheid of duurzaamheid.

Wat is duurder EPDM of bitumen?

EPDM (een soort rubber) is over het algemeen duurder dan bitumen (een soort teer) voor dakbedekking. De prijs hangt af van de grootte van het dak en de kwaliteit van het materiaal. EPDM kan duurder zijn omdat het langer meegaat en beter bestand is tegen weersinvloeden. Bitumen is meestal goedkoper, maar kan minder lang meegaan en heeft mogelijk vaker onderhoud nodig.

Hoe is de bitumen dakbedekking prijs opgebouwd?

De prijs van bitumen dakbedekking wordt bepaald door verschillende dingen. Het materiaal zelf heeft een prijs, die kan variëren op basis van de kwaliteit en het merk. Dan zijn er nog de kosten voor arbeid, gereedschap en eventuele extra materialen zoals isolatie. Ook kunnen transportkosten en belastingen de prijs beïnvloeden.