Dakdekker Weert nodig?

Neem direct contact op!

Nu bereikbaar.

Dakdekker in Weert: alle kosten & info

Ben je op zoek naar een dakdekker in Weert? Zoek dan niet verder! Op deze pagina lees je alles over het inschakelen van een dakdekker, de kosten van dakdekkers en de dakwerken en waarvoor je een vakman zou kunnen inschakelen.

Op zoek naar een dakdekker? Start direct de gratis offerteaanvraag.

Je ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes van dakdekkersbedrijven uit je regio. Vergelijk deze offertes en kies de dakdekker die het beste bij jouw klus past!

Dakdekkers uit Weert inhuren: waarop letten

 • Bel direct naar 085 500 1357 als er een reparatie nodig is. Wanneer je langer wacht, ontstaat er misschien meer schade.
 • Controleer of het dakdekkersbedrijf is aangesloten bij een branchevereniging en of ze keurmerken of certificaten hebben.
 • Lees de offertes altijd goed door. Is niet alles duidelijk? Vraag dan om verduidelijking bij het bedrijf. Let op dat alle werkzaamheden duidelijk in het uiteindelijke contract staan.
 • Kies een dakdekkersbedrijf dat past bij de dakwerken die jij laat uitvoeren. Er zijn dakdekkersbedrijven die algemene dakwerken uitvoeren, maar soms heb je een specialist nodig in een bepaalde klus.
 • Kies een dakdekker bij jouw in de regio. Zo bespaar je op de voorrijkosten.

dakdekker Weert

Wat kost een dakdekker in Weert?

Een dakdekker kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. Het uurtarief wordt bepaald door een aantal factoren, zoals de ervaring van de dakdekker, de regio waarin je woont en de dakwerken die je laat uitvoeren. Zo is een reparatie vaak goedkoper dan onderhoud of een nieuw dak.

Bekijk de tabel hieronder voor meer dakdekker kosten. Vraag meteen gratis offertes aan om te besparen op de kosten.

Uurtarief dakdekker: 2024

Werkzaamheden Uurtarief dakdekker*
Uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Kluswerk (reparatie) €35,-
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud & inspectie €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven.

Prijs per uur of prijs per vierkante meter?
Wanneer je een dakdekker inschakelt, worden de kosten berekend met een uurtarief of een prijs per vierkante meter. Wij raden aan om te kiezen, wanneer dit mogelijk is, om een vaste prijs af te spreken. Dan weet je van tevoren wat het gaat kosten.

Kosten dakdekker per m²

De kosten voor een dakdekker per m² zijn verschillend per type dakwerken. Zo kost een gemiddelde dakreparatie van een plat dak €275,- en kun je een plat dak renoveren voor gemiddeld €75,- tot €100,- per m². Een dakreiniging kost ongeveer €5,- tot €30,- per m² en een dakinspectie kost €150,- tot €300,-.

In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kosten voor een dakdekker per m². We geven een aantal richtprijzen voor dakonderhoud, het repareren en renoveren van een dak en een dakreiniging.

Kosten dakwerken: 2024

Type dakwerken Kosten*
Dakonderhoud €18,- per m²
Dakinspectie €150,- tot €300,-
Dakreparatie plat dak €275,-
Dakreparatie schuin dak €150,- tot €350,-
Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,- per m²
Dakrenovatie schuin dak €75,- tot €130,- per m²
Dakreiniging €5,- tot €30,- per m²
Dakcoating 10,- tot €30,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde uurtarieven.

Hoe hoog is de btw?

Voor dakwerken wordt in bijna alle gevallen het hogere tarief van 21% btw gerekend. Alleen wanneer het gaat om energiebesparende maatregelen, zoals dakisolatie, en wanneer de woning ouder is dan twee jaar, mag het lage tarief van 9% gerekend worden over de materialen. Voor de arbeidskosten geldt ook in dit geval het hogere tarief.

Heb ik recht op een subsidie?

In 2024 is er alleen een subsidie, de ISDE, voor dakwerken als je dakisolatie laat plaatsen. De subsidie kan oplopen van €300,- tot €7.000,-. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de totale kosten, de energiebesparende maatregelen die je neemt en het aantal vierkante meters.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten voor een dakdekker worden beïnvloedt door een aantal factoren. De belangrijkste factoren zijn natuurlijk de dakwerken die je laat uitvoeren en de arbeidskosten. Vergeet ook niet de voorrijkosten, het afvoer van oud materiaal en eventuele extra kosten zoals de huur van een steiger.

Dit zijn alle factoren:

 • Dakwerken: de type dakwerken bepaalt voor een groot deel de prijs. Zo is een dakrenovatie vaak een stuk kostbaarder dan een kleine dakreparatie.
 • Dakbedekking: het repareren of renoveren van bitumen is goedkoper dan nieuwe dakpannen, zo bepaalt het type dakbedekking dus de uiteindelijke prijs.
 • Arbeidskosten: ook de dakdekker moet betaalt worden en deze arbeidskosten bepalen voor een groot deel de prijs. Hoe langer en groter de klus is, hoe hoger de arbeidskosten ook zijn.
 • Spoed of niet: bij een spoedklus wordt er vaak een toeslag gerekend, ook wanneer dit in het weekend of buiten kantooruren is. Vraag van tevoren na of er een spoedtoeslag gerekend wordt en hoe hoog deze is.
 • Omvang van de klus: dit spreekt voor zich natuurlijk, hoe groter de klus is, hoe hoger de kosten worden. Bij grotere klussen wordt er wel vaak een lagere prijs per vierkante meter gerekend.
 • Regio en voorrijkosten: de kosten liggen in de Randstad vaak hoger dan buiten de Randstad, dat komt omdat er in de grote steden meer concurrentie is en ze daardoor lagere prijzen rekenen. Buiten de provincie liggen de prijzen vaker vast. Op de voorrijkosten kun je besparen door een dakdekkersbedrijf in je eigen regio te kiezen.
 • Extra kosten: in sommige gevallen worden er nog extra kosten gerekend, zoals kosten voor de afvoer van materiaal, de huur van een steiger of het aanvragen van vergunningen.

Op zoek naar een dakdekkersbedrijf bij jou in de buurt? Vraag gratis offertes aan!

dakdekkers Weert

Dakdekkers in Weert inschakelen? Onze bespaartips!

Natuurlijk wil je niet te veel betalen wanneer je dakdekkers uit Weert gaat inschakelen voor jouw dak. Er zijn een aantal manieren om te besparen op de kosten en wij hebben ze op een rijtje gezet voor je.

Onze beste tips:

 • Kies voor een lokale dakdekker uit Weert. De voorrijkosten zijn dan een stuk lager of er worden geen voorrijkosten gerekend.
 • Vraag eens bij je buren of zij ook dakwerken willen uitvoeren. Wanneer je meerdere dakwerken laat uitvoeren, is er vaak een kwantumkorting mogelijk.
 • Zelf kun je ook meerdere dakwerken combineren om korting te krijgen. Neem je dan ook nog energiebesparende maatregelen? Dan kun je ook nog subsidie krijgen.
 • Vergelijk offertes van dakdekkersbedrijven. Dit is één van onze beste tips, want zo krijg je niet alleen meer inzicht in de prijzen, maar je kunt ook bedrijven vergelijken op basis van prijs, werk en voorwaarden.

Alle dakwerken in Weert

Een dakdekker voert allerlei verschillende soorten dakwerken uit. Van het repareren van een beschadiging, tot het leggen van een nieuw dak of het vernieuwen van de dakbedekking.

Lees verder om meer te lezen over wat een dakdekker doet.

Dakonderhoud Weert

Dakonderhoud in Weert is nodig om je dak in de beste conditie te houden. Het onderhoud van een dak bestaat uit het inspecteren van het dakoppervlak en het reinigen van het dak en de dakgoten en regenpijpen. Het dakoppervlak wordt ook gecontroleerd op beschadigingen en wanneer het nodig is worden er direct, kleine, reparaties uitgevoerd. Dakonderhoud kost gemiddeld €18,- per m². Wanneer er reparaties nodig zijn, wordt dit gemiddelde bedrag vaak een stukje hoger.

Na het dakonderhoud is het mogelijk om een dakcoating aan te brengen. Met een coating blijft het dak langer mooi en krijgt het weer een helemaal nieuwe uitstraling. Dakcoating is niet mogelijk bij alle soorten dakbedekkingen, dus vraag hiernaar bij de dakdekker. De kosten voor het coaten van een dak liggen tussen de 10,- tot €30,- per m².

Uit welke onderdelen bestaat het dakonderhoud?

Dakonderhoud bestaat uit drie verschillende onderdelen die allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de kwaliteit.

 • Een dakreiniging: de dakdekker maakt het oppervlak schoon van mossen, algen, bladeren en andere vervuiling.
 • Een dakinspectie: hierna controleert hij het dakoppervlak op zwakke plekken of beschadigingen.
 • Kleine herstellingen: soms zijn er kleine reparaties nodig om het dak in goede conditie te houden.

dakreparatie Weert

Dakreparatie Weert

Een dakreparatie in Weert komt natuurlijk altijd op een slecht moment, maar het is belangrijk je zo snel mogelijk een dakdekker inschakelt. Bel zo snel mogelijk naar 085 500 1357 voor een dakdekker.

Om een dak te repareren gebruikt een dakdekker verschillende methodes. Welke methode geschikt is, hangt af van de dakbedekking en de ernst van het probleem. Soms is het nodig om een gedeelte van de dakbedekking te vervangen.

Een dakreparatie van een plat dak kost gemiddeld €275,- en die van een schuin dak ongeveer €150,- tot €350,-.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Een dakreparatie is nodig wanneer de dakbedekking of de dakconstructie beschadigd is. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na een storm of door veroudering. Het is belangrijk om een dak in goede conditie te houden en daarbij hoort ook het tijdig inschakelen van een dakdekker om een beschadiging te repareren.

Een beschadiging is soms direct duidelijk wanneer je het dak en de dakgoten bekijkt, maar het kan ook minder goed zichtbaar zijn. In dat geval merk je het waarschijnlijk aan vochtplekken aan de binnenkant van het dak of op de plafonds.

Dakrenovatie Weert

Een dakrenovatie in [va1r] wordt vaak uitgevoerd wanneer een reparatie niet meer genoeg is. Het renoveren van een dak bestaat bijvoorbeeld uit het (gedeeltelijk) vervangen van de dakbedekking, vernieuwen van onderdelen van de dakconstructie of vervangen van andere dakonderdelen zoals de boeidelen.

Dakrenovaties zien we voornamelijk bij oudere woningen waar de conditie van het dak niet meer goed genoeg is om voldoende bescherming te bieden. Ook bij terugkerende lekkages is een renovatie soms de beste oplossing.

De kosten van een dakrenovatie voor een plat dan liggen gemiddeld tussen de €75,- tot €100,- per m² en voor een schuin dak kun je rekenen op gemiddelde prijzen van €75,- tot €130,- per m². Een schuin dak renoveren is vaak duurder dan een plat dak, omdat de soorten dakbedekkingen voor schuine daken duurder zijn.

Nieuw dak Weert

Bij een nieuw dak in Weert zijn er twee mogelijkheden: een compleet nieuw dak inclusief dakconstructie of nieuwe dakbedekking. Een compleet nieuw dak zien we meestal alleen bij nieuwbouwwoningen en bij zeer verouderde en beschadigde daken.

Een nieuw dak plaatsen is een ingrijpende klus en neemt een aantal dagen tot een paar weken in beslag.

Nieuwe dakbedekking plaatsen

Als je besluit om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen, dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Welk materiaal voor jou de beste keuze is, is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je budget en het soort dak. Bij een plat dakoppervlak heb je de keuze uit verschillende soorten dakleer, zoals bitumen en EPDM. Voor een bijzondere uitstraling kun je natuurlijk ook kiezen voor een groendak. Bij een hellend dak is de dakpan nog altijd erg populair. Houd bij de keuze van het materiaal in ieder geval rekening met je eigen budget en de levensduur van de materialen.

Kosten nieuwe dakbedekking in 2024

Soort dakbedekking Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Bitumen €45,- 25 jaar
EPDM €50,- 40 jaar
Groendak €55,- 60 jaar
PVC €55,- 25 jaar
Betondakpannen €50,- 30 jaar
Keramische dakpannen €60,- 50 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 100 jaar
Riet €100,- 40 jaar
Koper €120,- 80 jaar

Dakpannen vervangen

Dakpannen gaan erg lang mee, dus het gebeurt niet vaak dat je ze hoeft te vervangen. Het komt wel voor dat ze door de weersomstandigheden al eerder beschadigd raken. Als je niet zeker weet of jouw dakoppervlak nog van goede kwaliteit is, laat dan een dakinspectie uitvoeren. Een dakdekker uit Weert vertelt je dan of je inderdaad aan een dakrenovatie toe bent. Dit is onder andere het geval als je:

 • pannendak poreus is;
 • te veel kapotte dakpannen hebt;
 • isolatie laat plaatsen en de huidige dakpannen niet de moeite waard zijn om te hergebruiken.

Dakinspectie door deskundige dakdekker

Vermoed jij dat de dakbekleding op je plat of hellend dak binnenkort aan vervanging toe is? Of weet je niet zeker of je betondakpannen aan een vervanging toe zijn? Met een professionele dakinspectie in Weert krijg je duidelijk inzicht in de sterke en zwakke punten van het dakoppervlak. Een dakdekker controleert tijdens een visuele dakinspectie het hele dak op beschadigingen en zwakke plekken. Na deze dakinspectie voert hij, als het nodig is, direct een dakreparatie uit.

dakdekkersbedrijf Weert

Waarom een dakdekkersbedrijf uit Weert inschakelen?

Zijn er dakwerken nodig? Schakel dan een dakdekkersbedrijf uit Weert in voor de werkzaamheden!

De voordelen:

 • Je hoeft niet zelf het dak op of veiligheidsmaatregelen te nemen (of te kopen).
 • De dakwerken worden vakkundig en efficiënt uitgevoerd.
 • Het dakdekkersbedrijf uit Weert heeft alle materialen en gereedschappen.
 • De dakwerken worden zo snel mogelijk uitgevoerd, je bent er zelf geen tijd aan kwijt.

Beste tips van een dakdekker!

De eerste tip de dakdekker uit Weert geeft is dat dakonderhoud niet vergeten moet worden. Onderhoud aan het dak is meestal niet iets wat veel woningeigenaren regelmatig doen, maar het is wel erg belangrijk om het dak in goede conditie te houden.

De tweede tip is om dakisolatie aan te brengen. Wist je dat veel warmte verloren gaat via het dak? Dit komt omdat warmte opstijgt. De energierekening van een woning met een slecht geïsoleerd dak is een stuk hoger dan woningen met een goede dakisolatie. De investering van het aanbrengen van isolatie verdien je terug door de besparing op je energierekening.

De derde tip van de dakdekkers is om te kijken of zonnepanelen een optie zijn. Met zonnepanelen wek je zelf energie op en bespaar je ook op je energierekening. Laat je zonnepanelen altijd leggen door een professional.

De vierde tip is dat het verstandig is om te controleren of je een vergunning nodig hebt voor je dakwerken. Wanneer je de uitstraling van je woning verandert, of wanneer je aanpassingen gaat doen aan de dakconstructie, is er vaak een omgevingsvergunning nodig. Voor een dakkapel heb je niet altijd een vergunning nodig. De meeste dakkapellen die je aan de zijkant of de achterkant van je huis plaatst zijn vergunningsvrij.

Alle recente aanvragen:

Nieuw dak in Maastricht
Noodreparatie na storm in Heerlen
Vervangen dakbedekking in Roermond
Compleet dakonderhoud in Sittard
Repareren dak in Venlo
Gedeeltelijke dakrenovatie in Weert

dakdekker gezocht Weert

Dakdekker in Weert gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Ben je op zoek naar een dakdekker in Weert? Bel dan naar 085 500 1357 voor direct contact. Het is ook mogelijk om online offertes aan te vragen. Dit doe je eenvoudig via onze offerteservice. Klik op onderstaande button en vul het offerteformulier in. Je ontvangt snel een aantal gratis en vrijblijvende offertes om te vergelijken.