EPDM prijs per m2 in 2024: een overzicht

Vergelijk gratis offrertes en bespaar tot wel 40% op de prijs!


EPDM prijs per m2

EPDM dakbedekking kost gemiddeld tussen de € 25,- en € 45,- per m2, maar er zijn ontzettend veel factoren die deze prijs beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van de dakbedekking, de dikte of de installatiekosten. Daarnaast betaal je voor het laten leggen van de EPDM dakbedekking vaak € 50,- per m2. Om te achterhalen hoeveel je daadwerkelijk moet betalen moet je dus precies weten hoe jouw situatie in elkaar steekt.

Wil je een duidelijker beeld van de prijs van EPDM per m2? Lees dan verder en leer meer over de prijs per m2, de factoren die deze prijs beïnvloeden, en de prijs van het inschakelen van een dakdekker!

Belangrijke informatie over prijs van EPDM per m2

 • Als je EPDM koopt, moet je rekening houden met een prijs tussen € 25,- en € 45,- per vierkante meter, wat betekent dat voor een dak van 10 bij 10 meter de kosten tussen € 250,- en € 450,- liggen.
 • De prijs van EPDM per vierkante meter wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de kwaliteit, dikte, installatiekosten, isolatie en de keuze voor een groendak.
 • Het investeren in duurdere EPDM van hogere kwaliteit kan op lange termijn voordeliger zijn vanwege de langere levensduur en verminderde onderhoudskosten.
 • Daarnaast kunnen de kosten voor isolatie en een groendak de totale prijs verhogen, afhankelijk van het gekozen materiaal en de complexiteit van de installatie.
 • Het laten verwijderen van oud EPDM en plaatsen van nieuw EPDM kan tussen de € 1.500,- en € 2.000,- kosten voor een gemiddeld dak, en dit is ongeveer € 50,- per m².
 • Als je ook een groendak wilt, dat helpt om je huis koeler te houden en de levensduur van je dak te verlengen, kunnen de totale kosten variëren van € 3.500,- tot € 5.000,-.
 • Je kunt besparen op deze kosten door een gratis offerteaanvraag te doen!

Wat is de prijs van EPDM per m2?

EPDM is een soort rubber dat wordt gebruikt voor daken en andere bouwprojecten. Het is sterk en flexibel, wat betekent dat het goed bestand is tegen allerlei weersomstandigheden, zoals regen, sneeuw en zonlicht.

Als je EPDM koopt, moet je rekenen op een prijs van ergens tussen de € 25,- en € 45,- per m2. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld een dak hebt van 10 bij 10 meter, je tussen de € 250,- en € 450,- moet betalen voor de EPDM alleen. Het kan duur lijken, maar het is het waard omdat EPDM lang meegaat en weinig onderhoud nodig heeft. Het beschermt je huis tegen lekkages en andere schade, dus het is een goede investering voor de lange termijn.

Het is belangrijk om een ​​professionele dakdekker in te schakelen voor het plaatsen van EPDM om ervoor te zorgen dat het goed wordt uitgevoerd. Wil je een duidelijker beeld van de kosten? Neem dan een kijkje in de onderstaande tabel.

Kostenoverzicht EPDM per m2 2024

Materiaal Kosten per m2
EPDM € 25,- en € 45,-

Interesse in EPDM dakbedekking?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Welke factoren beïnvloeden de prijs van EPDM per m2

De prijs van EPDM per m2 kan door verschillende dingen veranderen. Dit zijn de factoren die de prijs beïnvloeden. Voorbeelden hiervan zijn de kwaliteit van het materiaal, de dikte of de installatiekosten. Ook externe factoren zoals isolatie en een groendak spelen een rol. Hieronder vind je meer informatie over de genoemde punten.

1. Kwaliteit van het EPDM-materiaal

Sommige EPDM-materiaal is goedkoper dan andere. Maar het goedkopere spul gaat vaak minder lang mee dan de duurdere. Dat betekent dat je misschien vaker het EPDM dak moet repareren of het helemaal moet vervangen. Als je wilt dat je EPDM langer meegaat en minder problemen geeft, is het vaak slim om te investeren in de duurdere soorten.

Goedkope opties: Duurdere opties:
 • Standaard EPDM-rollen: Deze zijn meestal gemaakt van basisrubber en zijn betaalbaar. Ze zijn geschikt voor eenvoudige daken, maar ze kunnen minder lang meegaan dan duurdere opties.
 • EPDM-folie: Dit is een dunner materiaal dat ook goedkoper is. Het is handig voor kleine reparaties of voor eenvoudige dakprojecten.
 • Versterkt EPDM: Dit type EPDM heeft extra lagen of versterkingen, waardoor het sterker en duurzamer is. Het kan meer kosten, maar gaat vaak langer mee en biedt betere bescherming tegen lekken.
 • EPDM met extra coatings: Sommige EPDM-materialen worden geleverd met extra coatings of behandelingen om ze beter bestand te maken tegen UV-stralen, slijtage en weersinvloeden. Deze zijn duurder, maar kunnen de levensduur van je dak verlengen.

Wist je dat EPDM ook populair is voor dakgoten? Een dakgoot repareren met EPDM kan wanneer je dakgoten gemaakt zijn van aluminium, koper, zink en metaal.

2. Dikte van het EPDM

EPDM kan in verschillende diktes komen. Dunner EPDM is vaak goedkoper, maar het kan minder bescherming bieden tegen lekken en schade. Dikker EPDM kan duurder zijn, maar het kan je dak beter beschermen tegen problemen zoals lekken en schade door weersomstandigheden. Als je een gebied hebt met extreme weersomstandigheden, zoals hevige regenval of harde wind, kan het de moeite waard zijn om te investeren in dikker EPDM om de levensduur van je dak te verlengen en eventuele problemen te voorkomen.

3. Installatiekosten

Als je EPDM op je dak wilt laten leggen, moet je betalen voor de installatie door vakmensen. Het kost geld om professionals in te huren die weten hoe ze het moeten doen. Als je dak ingewikkeld is, zoals met veel hoeken of obstakels, kan de installatie duurder zijn. Dit komt omdat het meer tijd en moeite kost om het goed te doen. Soms moeten de vakmensen extra materialen gebruiken of speciale technieken toepassen.

Als je een dakdekker wilt inhuren om EPDM op je dak te leggen, hangt de prijs af van verschillende factoren zoals de grootte van je dak en hoe ingewikkeld de installatie is. Gemiddeld kunnen de kosten variëren van € 25,- tot € 50,- per m2. Het is belangrijk om offertes te vergelijken en een betrouwbare professional te kiezen binnen je budget.

4. Isoleren (of juist niet)

Als je meer isolatie op je dak wilt, kan dit de totale kosten verhogen. Extra isolatie houdt warmte binnen en kan je energierekening verlagen.

Over het algemeen kunnen de kosten voor isolatie per m2 variëren van € 10,- tot € 30,-, afhankelijk van factoren zoals het isolatiemateriaal en de dikte ervan. Deze kosten komen dan bij de totaalprijs op.

5. Groendak: wel of niet?

Als je een groendak wilt, zal dit de totale kosten verhogen omdat het meer werk en materiaal vereist. Dit komt omdat het meer werk en materiaal vraagt dan een gewoon dak. Een groendak heeft extra lagen nodig, zoals drainage en een substraat voor planten om in te groeien. Ook kan het nodig zijn om speciale planten te kiezen die geschikt zijn voor het dak.

Wat kost EPDM laten leggen per m2?

Als je het oude EPDM van je dak wilt laten verwijderen en nieuw EPDM wilt laten plaatsen, kan dat tussen de € 1.500,- en de € 2.000,- kosten voor een gemiddeld dak. Dit is ongeveer € 50,- per m².

Als je niet alleen nieuw EPDM wilt, maar ook een groendak erbij wilt hebben, kan de prijs hoger liggen. Het groendak is een extra laag van planten op je dak, wat kan helpen om je huis koeler te houden en de levensduur van je dak te verlengen. De kosten voor het verwijderen en plaatsen van EPDM samen met een groendak kunnen variëren van € 3.500,- tot € €5.000,-, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte van je dak en de complexiteit van het werk.

Dakleer of EPDM: wat is goedkoper per m2?

Dakleer, ook bekend als bitumen, is een traditioneel materiaal dat vaak wordt gebruikt voor dakbedekking vanwege de lage kosten. Het is echter minder duurzaam dan EPDM en kan vatbaarder zijn voor scheuren en lekkages. EPDM is duurder per m2, maar het biedt een langere levensduur en betere bescherming tegen lekkages en weersinvloeden.

Het kiezen tussen dakleer en EPDM hangt af van je budget en de gewenste duurzaamheid van je dak.

Hoe bespaar je op de kosten?

Besparen EPDM pictogrammen

Interesse in EPDM dakbedekking? Doe de gratis offerteaanvraag!

Het aanschaffen van EPDM kost gemiddeld tussen de € 25,- en € 45,- per m2 en het laten leggen van de EPDM dakbedekking kost gemiddeld € 50,- per m2, maar er is een manier waarop je kunt besparen op de kosten. Namelijk door gratis offertes aan te vragen! Je bespaart zo makkelijk en snel op de prijs, omdat je zelf voor de voordeligste optie kunt kiezen. Daarnaast bespaar je ook nog eens op de voorrijkosten!