EPDM dak laten repareren?

Schakel een dakdekker in en bespaar op de kosten!

Nu bereikbaar.


Alles over EPDM dak repareren

Heb je schade aan je EPDM-dakbedekking door storm, hevige regen of veroudering? Om verdere schade te voorkomen, is het belangrijk om je EPDM dak snel te laten repareren door een dakdekker. De aanpak van het herstellen van een EPDM dak is in afhankelijk van de precieze situatie. Er wordt vaak gekozen voor het plaatsen van nieuwe EPDM over de oude heen, er kan gekozen worden voor een afdichtingsmiddel of de dakbedekking wordt opnieuw vastgeplakt met speciale lijm. Houd rekening met een gemiddelde prijs tussen de €250,- tot €300,- per m².

Meer weten? Lees verder en ontdek op welke manieren de dakdekker een EPDM reparatie aanpakt, welke kosten je kunt verwachten en hoe je schade aan EPDM in de toekomst kunt voorkomen.

De belangrijkste informatie bij EPDM dak repareren:

 • Schade aan je dakbedekking? Om verdere schade en hoge reparatiekosten te voorkomen, is het belangrijk dat je snel handelt. Schakel een dakdekker in voor het repareren van je EPDM dak.
 • De werkwijze van de dakdekker hangt af van de staat van de dakbedekking en de situatie. Het herstellen van je EPDM dak door een storm is wat anders dan bij veroudering van de dakbedekking.
 • De meest voorkomende manieren om reparatie aan een EPDM dak uit te voeren zijn nieuwe EPDM over de oude heen plakken, gebruik maken van een dakafdichtingsmiddel of het opnieuw vastlijmen van EPDM.
 • Beschadigde delen van het dak worden vervangen door eerst de beschadigde materialen te verwijderen, vervolgens nieuwe dakbedekking of materialen te installeren en te controleren op correcte plaatsing om lekkages te voorkomen.
 • Het repareren van een EPDM-dak kost meestal ergens tussen de €250,- en €300,- per vierkante meter. Benieuwd naar de exacte prijs? Via onze gratis offerteservice ontvang je meerdere offertes van dakdekkers in je regio.
 • Beschadigde EPDM dakbedekking kan ontstaan door verouderingen, weersinvloeden, scherpe objecten, onjuiste installatie of chemische blootstelling. Je kunt schade aan je EPDM dak voorkomen door regelmatig een dakonderhoud uit te laten voeren. Inspecteer je dak daarnaast regelmatig om eventuele schade tijdig te herkennen.

epdm dak repareren

EPDM dak repareren: de werkwijze

Een EPDM dak repareren is relatief eenvoudig. De werkwijze hangt af van de situatie en mate van beschadiging. Er zijn namelijk verschillende manieren waarop een EPDM dak kan worden herstelt. Wat de situatie ook is, er zijn een aantal stappen die de dakdekker altijd zet. De eerste stap is een inspectie van het dak om zo het probleem te identificieren en de exacte locatie van de schade op te sporen. De dakdekker weet na de inspectie op welke manier de reparatie wordt uitgevoerd. Voordat de dakdekker begint, wordt het dakoppervlak goed schoongemaakt. Dit zorgt ervoor dat, ongeacht de methode, de reparatie goed kan hechten.

In de onderstaande kopjes lees je alles over de verschillende manieren om een EPDM dak te repareren.

EPDM over EPDM plakken

EPDM dakreparatie kan worden gedaan door nieuwe EPDM over bestaande EPDM te plakken. Dit is hoe het werkt:

 • Schoonmaken: eerst moet de dakdekker het bestaande EPDM-dak goed schoonmaken. Vuil, stof en eventuele losse delen worden verwijderd.
 • Primer aanbrengen: de dakdekker brengt een speciale primer aan op het oude EPDM-materiaal. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe EPDM goed hecht.
 • Nieuwe EPDM aanbrengen: de nieuwe EPDM wordt op het oude dak geplaatst. Het moet goed recht en strak worden gelegd.
 • Lijm aanbrengen: de dakdekker brengt daklijm aan op de randen en overlappende delen van de nieuwe EPDM om ervoor te zorgen dat het goed vastzit.
 • Druk en laat drogen: de dakdekker drukt de EPDM stevig aan en laat de lijm drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Welke kit gebruiken voor EPDM dak reparatie?
Voor EPDM dakreparaties wordt meestal een speciale EPDM kit gebruikt. Deze kit is ontworpen om goed te hechten aan EPDM-materiaal en waterdicht te zijn. Het bevat gewoonlijk lijm en patches die je kunt gebruiken om scheuren of beschadigingen te herstellen. Het is belangrijk om een kit te kiezen die geschikt is voor EPDM-daken om ervoor te zorgen dat de reparatie effectief is en lekkages voorkomen worden.

Dakafdichtingsmiddel gebruiken

Dakafdichtingsmiddel wordt gebruikt om lekkages in het dak te herstellen. Het begint met het inspecteren van het dak om eventuele scheuren, gaten of beschadigingen te vinden. Daarna wordt het dak grondig schoongemaakt om vuil en stof te verwijderen. Voordat het afdichtingsmiddel wordt aangebracht, moet het dak volledig droog zijn.

Het afdichtingsmiddel wordt gebruikt om eventuele scheuren of gaten af te dekken en waterinfiltratie te voorkomen. Na het aanbrengen moet het afdichtingsmiddel drogen en uitharden volgens de instructies. Het dak wordt opnieuw gecontroleerd om te bevestigen dat het nu waterdicht is.

Naadherstel EPDM-dakbedekking

Bij beschadigde naden in de EPDM-dakbedekking wordt speciale lijm gebruikt om de naad te herstellen. Het begint met het inspecteren van de beschadigde naad en het verwijderen van vuil. De lijm wordt aangebracht om de naad weer stevig aan elkaar te hechten en te voorkomen dat er water doorheen sijpelt. Na het aanbrengen van de lijm wordt het drogen toegestaan en wordt de naad gecontroleerd om te verzekeren dat deze goed is hersteld.

Beschadigde delen laten vervangen

Beschadigde delen van het dak moeten worden vervangen. Dit wordt in de meeste gevallen gedaan wanneer de schade zo groot is dat het vervangen van het EPDM goedkoper is. Dit proces begint met het verwijderen van de beschadigde materialen en het zorgen dat het onderliggende materiaal in goede staat verkeert.

Nieuw EPDM of materialen worden geplaatst om het beschadigde gedeelte te vervangen. Dit zorgt ervoor dat het dak opnieuw beschermd is tegen lekkages. Na de installatie wordt het nieuw EPDM gecontroleerd om te verzekeren dat het correct is geplaatst en dat er geen verdere schade is.

Hoe lang gaat een EPDM-dakreparatie mee?
Een EPDM-dakreparatie kan lang meegaan, meestal tot wel 10 tot 20 jaar of zelfs langer, afhankelijk van de kwaliteit van de reparatie en de omstandigheden. Regelmatige inspectie en goed onderhoud verlengt de levensduur van je dak.

Op zoek naar een dakdekker voor reparatie EPDM-dakbedekking?

Kom in contact met een ervaren dakdekker in je regio!


Wat kost een EPDM dak reparatie?

Het repareren van een EPDM-dak kost meestal ergens tussen de €250,- en €300,- per vierkante meter. Dat lijkt misschien veel geld, maar het hangt af van hoe groot het beschadigde oppervlak is is dat moet worden gerepareerd. Meestal vallen de kosten lager uit. Wanneer je de beschadiging niet laat repareren, lopen de kosten in de toekomst alleen maar hoger op.

De prijs van een EPDM-reparatie hangt af van een aantal factoren. Een belangrijke factor is hoeveel vierkante meters van het dak moeten worden gerepareerd of vernieuwd. Ook het type EPDM-materiaal dat wordt gebruikt en het soort dak dat je hebt, beïnvloeden de kosten.

Wanneer het EPDM zo ernstig beschadigd is dat het beter vervangen kan worden, is de prijs van EPDM tussen de €25,- en €45,- per vierkante meter.

Kostenoverzicht dakreparatie EPDM 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
EPDM dak repareren €250,- tot €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Oorzaken van beschadigde EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking kan beschadigd raken door verschillende redenen, zoals veroudering en weersinvloeden.

 • Ouderdom: na verloop van tijd kan EPDM-materiaal verouderen en de elasticiteit verliezen, waardoor het kwetsbaarder wordt voor scheuren en beschadigingen.
 • Weersinvloeden en UV-straling: langdurige blootstelling aan zonlicht en extreme weersomstandigheden kan het EPDM-materiaal beschadigen en doen verzwakken.
 • Scherpe voorwerpen: scherpe objecten zoals takken, gereedschap of puin die op het dak vallen, kunnen scheuren of gaten in de EPDM veroorzaken.
 • Onjuiste installatie: wanneer het EPDM-materiaal niet correct is geïnstalleerd met de juiste lijm en afdichtingen, kunnen er problemen ontstaan.
 • Chemische blootstelling: contact met bepaalde chemicaliën kan het EPDM-materiaal aantasten en beschadigen.

epdm dak herstellen

Hoe kun je een EPDM dakreparatie voorkomen?

Een dakreparatie is niet altijd te voorkomen, maar je kunt het wel grotendeels voorkomen. Wij raden aan om je dak regelmatig te inspecteren: doe dit ieder seizoen, maar ook na extreem weer zoals een storm. Inspecteer de dakbedekking op scheurtjes, blaren of andere beschadigingen. Zorg ervoor dat je dakoppervlak regelmatig vrij wordt gemaakt van bladeren en ander vuil en controleer de naden. Dankzij een regelmatige inspectie herken je eventuele beschadigingen op tijd.

Ook regelmatig dakonderhoud is belangrijk: het wordt aangeraden om eens per jaar dakonderhoud te laten uitvoeren door een dakdekker. Bij dakonderhoud wordt je dak grondig gecontroleerd, schoongemaakt en worden kleine beschadigingen direct herstelt.

Zelf EPDM dak repareren of uitbesteden?

In principe kun je zelf je EMDP dak repareren. Het wordt echter niet aangeraden: wanneer je een dakdekker inschakelt, ben je ervan verzekerd dat de reparatie goed wordt uitgevoerd en heb je garantie op de geleverde werkzaamheden. Zeker bij verouderingen en grote beschadigingen is het beter om een dakdekker in te schakelen.

Kleine reparaties, zoals het plakken van kleine scheurtjes, kunnen vaak zelf worden gedaan met behulp van EPDM-reparatiekits en instructies. Houd er wel rekening mee dat werken op hoogte de nodige risico’s met zich mee brengt. Waar je normaal bijvoorbeeld geen last hebt van hoogtevrees, kan dit je toch plots overvallen. Daarnaast is het belangrijk dat je het juiste probleem aanpakt en de reparatie die je uitvoert correct is voor het type probeleem. Wanneer je dit niet zeker weet, is het inschakelen van een dakdekker de beste keuze.

Moet ik het beschadigde EPDM volledig vervangen?
Dat hangt af van de mate van schade. Als het EPDM-dak slechts kleine beschadigingen heeft, kunnen die vaak worden gerepareerd zonder het hele dak te vervangen. Maar als er veel schade is of als het dak oud is, kan het vervangen van het hele dak nodig zijn om problemen te voorkomen. Een professionele inspectie kan helpen bij de juiste beslissing.

epdm dakreparatie

EPDM dak laten repareren? Vind een dakdekker!

Wanneer je schade hebt aan je EPDM-dakbedekking is het belanrgijk deze zo snel mogelijk te laten repareren. Op deze manier voorkom je verdere schade en hoge reparatiekosten. Je kunt voorkomen dat je EPDM-dak beschadigd raakt door je dak zelf regelmatig te inspecteren en je dak te laten onderhouden door een dakdekker. Ben je op zoek naar een dakdekker voor het EPDM dakreparatie? Dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Start gratis offerteaanvraag!

Via onze offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met dakdekkers in je regio. Je ontvangt meerdere prijsopgaven: vergelijk en kies de dakdekker met het beste aanbod. Let hierbij niet alleen op de prijs, maar ook op de voorwaarden. Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Geen zorgen, je aanvraag is volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast!