EPDM dak laten repareren?

24/7 Spoedservice | Scherpe prijzen!

Nu bereikbaar!


EPDM dak repareren

Een dak repareren wordt op verschillende manieren gedaan, afhankelijk van de schade, maar vooral afhankelijk van het materiaal waar het dak van gemaakt is. Bij een EPDM dak reparatie gaat de dakdekker bijvoorbeeld anders te werk dan bij een pannendak.

Lees verder en ontdek op welke manieren de dakdekker een EPDM dakreparatie aanpakt, wat de kosten zijn en kom erachter hoe je een EPDM dak reparatie gewoonweg kan voorkomen!

Belangrijke informatie

 • Een EPDM dak repareren omvat typisch stappen zoals het reinigen van het dak en het vervangen van beschadigde delen, waarbij de specifieke aanpak afhankelijk is van de individuele situatie.
 • EPDM dakreparatie kan worden uitgevoerd door nieuwe EPDM over bestaande EPDM te plakken, waarbij het proces bestaat uit het schoonmaken van het oude dak, het aanbrengen van primer, het leggen van nieuwe EPDM en het vastzetten met daklijm.
 • Dakafdichtingsmiddel wordt gebruikt om lekkages te voorkomen door het inspecteren, reinigen en afdichten van scheuren of gaten in het dak.
 • Bij beschadigde naden in EPDM-dakbedekking wordt speciale lijm gebruikt om de naad te herstellen door het reinigen van de beschadigde plek, het aanbrengen van de lijm en het laten drogen ervan, om zo waterinfiltratie te voorkomen.
 • Beschadigde delen van het dak worden vervangen door eerst de beschadigde materialen te verwijderen, vervolgens nieuwe dakbedekking of materialen te installeren en te controleren op correcte plaatsing om lekkages te voorkomen.
 • Het repareren van een EPDM-dak kost meestal ergens tussen de € 250,- en € 300,- per vierkante meter. Bespaar op de prijs door gratis offertes aan te vragen.
 • Beschadigde EPDM dakbedekking kan ontstaan door ouderdom, weersinvloeden, scherpe objecten, onjuiste installatie of chemische blootstelling, maar door regelmatig onderhoud, het vermijden van scherpe voorwerpen en periodieke inspecties kunnen reparaties worden voorkomen en de levensduur van het dak worden verlengd.

EPDM dak repareren: hoe gaat dat?

Een EPDM dak is over het algemeen een plat dak gemaakt van een synthetisch rubbermateriaal. Wanneer er schade ontstaat aan dit type dak kan de dakdekker dit makkelijk herstellen. De manier waarop dit gedaan wordt zal verschillen per situaties, maar er zijn altijd een aantal stappen die de dakdekker altijd zet. Denk hierbij aan het schoonmaken van het dak, of het vervangen van beschadigde delen. Lees verder en ontdek hoe een EPDM reparatie in zijn werk gaat.

EPDM over EPDM plakken

EPDM dakreparatie kan worden gedaan door nieuwe EPDM over bestaande EPDM te plakken. Hier is hoe het werkt:

 • Schoonmaken: Eerst moet de dakdekker het bestaande EPDM-dak goed schoonmaken. Vuil, stof en eventuele losse delen worden verwijderd.
 • Primer aanbrengen: De dakdekker brengt een speciale primer aan op het oude EPDM-materiaal. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe EPDM goed hecht.
 • Nieuwe EPDM aanbrengen: De nieuwe EPDM wordt op het oude dak geplaatst. Het moet goed recht en strak worden gelegd.
 • Lijm aanbrengen: De dakdekker brengt daklijm aan op de randen en overlappende delen van de nieuwe EPDM om ervoor te zorgen dat het goed vastzit.
 • Druk en laat drogen: De dakdekker drukt de EPDM stevig aan en laat de lijm drogen volgens de instructies van de fabrikant.

Dakafdichtingsmiddel gebruiken

Dakafdichtingsmiddel wordt gebruikt om lekkages in het dak te voorkomen. Het begint met het inspecteren van het dak om eventuele scheuren, gaten of beschadigingen te vinden. Daarna wordt het dak grondig schoongemaakt om vuil en stof te verwijderen. Voordat het afdichtingsmiddel wordt aangebracht, moet het dak volledig droog zijn. Het afdichtingsmiddel wordt gebruikt om eventuele scheuren of gaten af te dekken en waterinfiltratie te voorkomen. Na het aanbrengen moet het afdichtingsmiddel drogen en uitharden volgens de instructies. Het dak wordt opnieuw gecontroleerd om te bevestigen dat het nu waterdicht is.

Naadherstel EPDM-dakbedekking

Bij beschadigde naden in de EPDM-dakbedekking wordt speciale lijm gebruikt om de naad te herstellen. Het begint met het inspecteren van de beschadigde naad en het verwijderen van vuil. De lijm wordt aangebracht om de naad weer stevig aan elkaar te hechten en te voorkomen dat er water doorheen sijpelt. Na het aanbrengen van de lijm wordt het drogen toegestaan en wordt de naad gecontroleerd om te verzekeren dat deze goed is hersteld.

Beschadigde delen laten vervangen

Beschadigde delen van het dak moeten worden vervangen. Dit proces begint met het verwijderen van de beschadigde materialen en het zorgen dat het onderliggende materiaal in goede staat verkeert. Nieuwe dakbedekking of materialen worden geplaatst om het beschadigde gedeelte te vervangen. Dit zorgt ervoor dat het dak opnieuw beschermd is tegen lekkages. Na de installatie wordt het nieuwe materiaal gecontroleerd om te verzekeren dat het correct is geplaatst en dat er geen verdere schade is.

EPDM dakreparatie kosten

Het repareren van een EPDM-dak kost meestal ergens tussen de € 250,- en € 300,- per vierkante meter. Dat lijkt misschien veel geld, maar het hangt af van hoe groot het dak is dat moet worden gerepareerd. Als het dak kleiner is, zijn de kosten meestal lager.

De prijs van een EPDM-reparatie hangt af van een paar dingen. Een belangrijke factor is hoeveel vierkante meters van het dak moeten worden gerepareerd of vernieuwd. Ook het type EPDM-materiaal dat wordt gebruikt en het soort dak dat je hebt, beïnvloeden de kosten.

Dus, als je een prijsopgave krijgt voor een EPDM-reparatie, is het belangrijk om te weten hoe groot het dak is en wat voor soort dak je hebt, omdat dit allemaal invloed heeft op hoeveel het gaat kosten.

Kostenoverzicht dakreparatie EPDM 2024

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
EPDM dak repareren € 250,- tot € 300,-
Gratis offertes vergelijken

Op zoek naar een dakdekker?

Vind snel een dakdekker in uw regio en word professioneel geholpen!
Gratis offertes vergelijken

Oorzaken van beschadigde EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking kan beschadigd raken door verschillende redenen. Hier zijn enkele eenvoudige uitleggen van veelvoorkomende oorzaken:

 • Ouderdom: Na verloop van tijd kan EPDM-materiaal verslijten en zijn elasticiteit verliezen, waardoor het kwetsbaarder wordt voor scheuren en beschadigingen.
 • Weer en UV-straling: Langdurige blootstelling aan zonlicht en extreme weersomstandigheden kan het EPDM-materiaal beschadigen en doen verzwakken.
 • Scherpe voorwerpen: Scherpe objecten zoals takken, gereedschap of puin die op het dak vallen, kunnen scheuren of gaten in de EPDM veroorzaken.
 • Onjuiste installatie: Als het EPDM-materiaal niet correct is geïnstalleerd met de juiste lijm en afdichtingen, kunnen er problemen ontstaan.
 • Chemische blootstelling: Contact met bepaalde chemicaliën kan het EPDM-materiaal aantasten en beschadigen.

Hoe kun je een EPDM dakreparatie voorkomen?

Om een EPDM-dak reparatie te voorkomen, moet je regelmatig onderhoud plegen. Controleer het dak op scheurtjes, blaren of beschadigingen en houd het dakoppervlak schoon en verwijder vuil, bladeren en sneeuw. Daarnaast is het belangrijk om scherpe voorwerpen op het dak te vermijden en loop er altijd voorzichtig overheen. Zorg ervoor dat de dakranden goed zijn afgedicht en dat de afvoeropeningen niet verstopt raken. Controleer ook de kitnaden en herstel eventuele lekken direct. Als laatste kun je periodieke inspecties door een professional overwgen om problemen vroegtijdig te achterhalen. Door deze eenvoudige stappen te volgen, kun je de levensduur van je EPDM-dak verlengen en reparaties voorkomen.

Zelf repareren of uitbesteden?

Of je een reparatie aan je EPDM-dak zelf moet doen of moet uitbesteden, hangt af van je vaardigheden en de omvang van het probleem. Kleine reparaties, zoals het plakken van kleine scheurtjes, kunnen vaak zelf worden gedaan met behulp van EPDM-reparatiekits en instructies. Als je niet zeker bent van je vaardigheden, is het beter om een professional in te huren.

Besparen op de kosten van een EPDM dak reparatie? Dat kan via het offerteformulier!

Je komt zo snel en makkelijk in contact met dakdekkers bij jou in de regio. Je kunt hiermee besparen op wel 40% van de kosten! Je ontvangt dan zo snel mogelijk een prijsopgave van een dakdekker uit de buurt.

Veelgestelde vragen

Voor meer informatie over een EPDM dak reparatie ben je hier op de juiste plek. Hieronder vind je de antwoorden op drie verschillende veelgestelde vragen. Wie weet staat jouw vraag ertussen!

Hoe lang gaat een EPDM-dakreparatie mee?
Een EPDM-dakreparatie kan lang meegaan, meestal tot wel 10 tot 20 jaar of zelfs langer, afhankelijk van de kwaliteit van de reparatie en de omstandigheden. Goed onderhoud kan de levensduur verlengen. Het is belangrijk om regelmatig inspecties uit te voeren en eventuele problemen snel te repareren om de duurzaamheid van het EPDM-dak te behouden.

Moet ik het beschadigde EPDM volledig vervangen?
Dat hangt af van de mate van schade. Als het EPDM-dak slechts kleine beschadigingen heeft, kunnen die vaak worden gerepareerd zonder het hele dak te vervangen. Maar als er veel schade is of als het dak oud is, kan het vervangen van het hele dak nodig zijn om problemen te voorkomen. Een professionele inspectie kan helpen bij de juiste beslissing.

Welke kit gebruiken voor EPDM dak reparatie?
Voor EPDM dakreparaties wordt meestal een speciale EPDM kit gebruikt. Deze kit is ontworpen om goed te hechten aan EPDM-materiaal en waterdicht te zijn. Het bevat gewoonlijk lijm en patches die je kunt gebruiken om scheuren of beschadigingen te herstellen. Het is belangrijk om een kit te kiezen die geschikt is voor EPDM-daken om ervoor te zorgen dat de reparatie effectief is en lekkages voorkomen worden.

[/fusion_text]