EPDM dakgoot reparatie: hoe werkt dit?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Nu bereikbaar.


Dakgoot repareren met EPDM

Problemen met een lekkende dakgoot of beschadigingen? Belangrijk om dit zo snel mogelijk repareren! Een snelle reparatiemethode is door een dakgoot te repareren met EPDM. EPDM is vooral bekend als dakbedekking, maar kan ook uitstekend gebruikt worden voor dakgoten.

Op deze pagina lees je alles over het repareren dakgoten met EPDM, wanneer het geschikt is en een indicatie van de kosten.

Reparatie dakgoot met EPDM: samenvatting

 • Een reparatie met EPDM is geschikt voor dakgoten van zink, aluminium, koper of metaal.
 • Reparatie bestaat uit het verlijmen van EPDM stroken aan de binnenzijde van de dakgoot.
 • Reparatie is mogelijk voor kleine beschadigingen en losgelaten naden, bij grote beschadigingen is het vaak niet geschikt.
 • Ben je op zoek naar een dakdekker voor het repareren van een EPDM dakgoot? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en vind een dakdekker bij jou in de buurt!

Hoe een dakgoot met EPDM repareren?

EPDM wordt veel gebruikt als dakbedekking voor platte daken, maar het is ook geschikt voor het repareren van dakgoten. Voordeel van het materiaal is dat het gemakkelijk te verwerken is en verlijmd kan worden op allerlei soorten materialen.

Zo werkt het

Om een dakgoot te repareren met EPDM, wordt het materiaal eerst in stroken gesneden. Het is ook mogelijk om de stroken al op maat te bestellen. Er zijn verschillende diktes verkrijgbaar, voor een reparatie is een dikte van 1,3 mm aan te raden. Een dunnere variant beschermd minder goed.

Een reparatie begint met het schoonmaken van de dakgoot met een ontvetter. De dakgoot moet ook helemaal droog zijn, anders is het niet mogelijk om het EPDM te verlijmen.

De stroken worden over de beschadigingen geplakt met een speciale lijm. De lijm wordt op de dakgoot en de EPDM aangebracht. Daarna wordt de strook vastgeplakt in de dakgoot, altijd in de binnenkant. De naden moeten afgewerkt worden met een kit voor een waterdichte verbinding.

Voor welke materialen?

Het repareren van dakgoten met EPDM is geschikt voor dakgoten van aluminium, koper, zink en metaal. Voor kunststof dakgoten is het minder geschikt.

Dakdekker nodig voor EPDM dakgoot reparatie?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Kosten EPDM dakgootreparatie

De kosten van een EPDM dakgootreparatie beginnen vanaf ongeveer €80,-. De prijs is afhankelijk van een aantal factoren, zoals de grootte van het probleem, de locatie, het materiaal en de arbeidskosten. Alhoewel een doe-het-zelf reparatie een stuk goedkoper is, ben je niet verzekerd van een goede reparatie wanneer je het helemaal zelf doet.

EPDM dakgoot reparatie zelf doen?

Het repareren van dakgoten met EPDM kun je zelf doen, maar je moet wel met een aantal dingen rekening houden. Je moet bijvoorbeeld zelf op een hoge ladder of steiger staan, dit is niet zonder gevaar, en het is ook handig dat je enige kennis hebt zodat de reparatie goed gedaan wordt.

Voor de reparatie heb je een aantal dingen nodig, denk hierbij aan al het materiaal, een aandrukroller en een stanleymes. Voordeel van het inhuren van een dakdekker is dat je niet zelf allerlei materialen hoeft te kopen.

Dit heb je nodig:

 • EPDM
 • Ontvetter
 • Lijm
 • Kit
 • Aandrukroller
 • Stanleymes
 • Hoge trap of steiger
 • Veiligheidsmateriaal

Dakgoot met EPDM laten repareren? Gratis offertes!

EPDM is zeer effectief op dakgoten mee te repareren. Schakel een dakdekker in voor ede reparatie. Vraag gratis offertes aan om te besparen op de kosten. Je doet dit door het offerteformulier in te vullen. Je ontvangt een aantal offertes om te vergelijken. Kies eenvoudig en snel een betrouwbare dakdekker.