Wil je besparen op een regenpijp reparatie?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.


Regenpijp repareren: info en kosten 2024

Een goed werkende regenpijp is zeer belangrijk. Het zorgt er namelijk voor dat je dak en je woning goed blijven. Er zijn een aantal manieren waarop een regenpijp gerepareerd kan worden, denk hierbij aan het vervangen van een beschadigd deel, het repareren van kleine scheurtjes of aan de las- soldeertechniek. Het repareren kost vaak tussen de €10,- en de €50,-, maar dit is afhankelijk van de situatie.

Wil je meer weten over een regenpijp reparatie, de kosten die hieraan verbonden zijn of de methodes die de dakdekker in kan zetten? Lees dan verder en ontdek dit en meer!

Regenpijp repareren: belangrijke informatie

 • Regenpijp repareren is essentieel om waterschade aan de fundering en structuur van het huis te voorkomen, waardoor de integriteit ervan behouden blijft.
 • Er zijn verschillende methoden om een kapotte regenpijp te repareren, waaronder het vervangen van het beschadigde deel, het repareren van kleine scheuren of gaten met speciale kits, en het gebruik van las- of soldeertechnieken voor metalen regenpijpen.
 • Soms kan waterdichte tape ook een tijdelijke oplossing bieden. Als de schade te ernstig is, moet de regenpijp worden vervangen door een professionele dakdekker.
 • Er zijn verschillende soorten regenpijpen, zoals PVC, aluminium en gegalvaniseerd staal, elk met hun eigen kenmerken en voordelen.
 • Bij het repareren van een PVC regenpijp is speciale PVC-lijm en de juiste techniek vereist om een stevige en waterdichte reparatie uit te voeren.
 • Het is slim om een regenpijp reparatie uit te besteden aan een professional, zoals een dakdekker, als je niet zeker weet hoe je het moet repareren of als het om een ingewikkelde reparatie gaat.
 • Regenpijp reparatiekosten variëren van €10,- tot €50,-, afhankelijk van de omvang van de schade en de benodigde reparatiemethoden. Het vervangen kost snel €100,- tot €300,-. Je kunt besparen op de kosten door een gratis offerteaanvraag te doen.

Regenpijp repareren

Waarom is regenpijp repareren belangrijk?

Het repareren van een regenpijp is belangrijk om verschillende redenen. Ten eerste zorgt een goed functionerende regenpijp ervoor dat het regenwater van het dak naar beneden wordt geleid en weg wordt gehouden van de fundering van het huis. Als de regenpijp beschadigd is of lekt, kan het water langs de buitenmuren van het huis sijpelen en schade veroorzaken, zoals vochtproblemen, schimmelvorming en zelfs structurele schade.

Bovendien kan stilstaand water rond de fundering leiden tot verzakkingen en andere problemen met de stabiliteit van het gebouw. Daarom is het repareren van een regenpijp essentieel om de integriteit van het huis te behouden en schade te voorkomen.

Kapotte regenpijp repareren: verschillende werkwijzen

Wanneer een regenpijp kapot is, zijn er verschillende manieren om deze te repareren. De juiste reparatiemethode hangt af van de aard en omvang van de schade, net als het type materiaal van de regenpijp.

Vervangen beschadigd onderdeel

Als slechts een deel van de regenpijp beschadigd is, is het mogelijk om alleen dat specifieke deel te vervangen door een nieuw stuk regenpijp. De dakdekker begint met het identificeren van het beschadigde gedeelte en verwijdert dit zorgvuldig. Vervolgens meet hij het exacte formaat van het nieuwe stuk regenpijp dat nodig is en snijdt het op maat. Het nieuwe stuk wordt vervolgens op de juiste plaats bevestigd en stevig vastgemaakt aan de rest van de regenpijp. Door alleen het beschadigde deel te vervangen, kan de rest van de regenpijp behouden blijven, wat tijd en geld bespaart.

Repareren kleine scheuren of gaten in de regenpijp

Voor kleine scheuren of gaten in de regenpijp kunnen speciale reparatiekits een handige oplossing zijn. Deze kits bevatten materialen zoals harsen of epoxy’s die gemakkelijk kunnen worden aangebracht om de beschadigde plekken te dichten.

De dakdekker begint met het reinigen en drogen van het beschadigde gebied. Vervolgens wordt de reparatiekit gebruikt om de scheuren of gaten te vullen en te verzegelen. Na uitharding vormt het materiaal een sterke en waterdichte afdichting, waardoor verdere lekkage wordt voorkomen. Deze methode is snel, eenvoudig en kan de levensduur van de regenpijp verlengen zonder dat deze volledig hoeft te worden vervangen.

Een regenpijp laten repareren?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.


Las- soldeertechnieken

Als de regenpijp van metaal is, zoals aluminium of koper, kan de dakdekker las- of soldeertechnieken gebruiken om scheuren te repareren. Bij deze technieken wordt gebruikgemaakt van gespecialiseerde apparatuur en materialen om het beschadigde gebied te verhitten en te smelten, waardoor het metaal weer aan elkaar kan worden gehecht. Dit is een duurzame oplossing die langdurige bescherming biedt tegen daklekkages.

Regenpijp repareren met waterdichte tape

Soms kunnen dakdekkers waterdichte tape gebruiken om het snel te fixen.

 • De dakdekker zal eerst kijken naar waar de regenpijp kapot is. Hij zal het gebied schoonmaken en droog maken.
 • Dan zal hij waterdichte tape nemen. Dit is een soort plakband dat water niet doorlaat.
 • De dakdekker zal de tape stevig over het kapotte deel van de regenpijp plakken. Hij zal ervoor zorgen dat het helemaal bedekt is.
 • Daarna zal hij de tape goed aandrukken, zodat het stevig vastzit.
 • Als de reparatie klaar is, zal de dakdekker controleren of er geen water meer lekt. Als alles goed is, is de reparatie geslaagd!

Dit is een snelle oplossing, maar het is misschien niet permanent. Soms is het nodig om de regenpijp later te vervangen of op een andere manier te repareren. Als je twijfelt, is het altijd goed om een professionele dakdekker om advies te vragen.

Vervangen regenpijp

Als je regenpijp kapot is en niet gerepareerd kan worden, moet je hem vervangen. Een dakdekker kan dat voor je doen. Ze halen de oude regenpijp weg en zetten een nieuwe op zijn plek. Dit duurt meestal niet lang. Ze zorgen ervoor dat de nieuwe regenpijp goed past en veilig vastzit. Als de regenpijp vervangen is, kan het water weer goed van je dak aflopen als het regent. Zo blijft je huis droog en veilig. Als je denkt dat je regenpijp kapot is, vraag dan een dakdekker om hulp.

Soorten regenpijpen

Verschillende soorten regenpijpen

Er zijn verschillende soorten regenpijpen, denk hierbij aan PVC, aluminium, en gegalvaniseerd staal. Elk type regenpijp heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, en de keuze hangt vaak af van factoren zoals de uiterlijk van het gebouw, de weersomstandigheden en het budget.

Aluminium regenpijpen zijn licht van gewicht en duurzaam. Ze zijn bestand tegen roest en corrosie, wat hen geschikt maakt voor gebruik buitenshuis. Aluminium regenpijpen hebben vaak een zilveren of grijze kleur en kunnen worden geschilderd om bij de buitenkant van een gebouw te passen.

Gegalvaniseerde stalen regenpijpen zijn gemaakt van staal dat is bedekt met een laagje zink om roestvorming te voorkomen. Ze zijn stevig en duurzaam, maar kunnen na verloop van tijd roesten als de zinklaag beschadigd raakt. Deze regenpijpen zijn meestal grijs van kleur.

PVC regenpijpen zijn gemaakt van een soort plastic genaamd polyvinylchloride. Ze zijn licht van gewicht, gemakkelijk te installeren en bestand tegen roest en corrosie. Deze regenpijpen zijn vaak wit van kleur, maar kunnen ook in andere kleuren verkrijgbaar zijn.

Pvc regenpijp repareren

PVC regenpijpen zijn gemaakt van een soort plastic. Ze zijn lichtgewicht en makkelijk te installeren. Als een PVC regenpijp kapot gaat, kun je het repareren met PVC-lijm en stukken PVC-buis. Het repareren van een PVC regenpijp is anders omdat je speciale lijm en materiaal nodig hebt dat goed hecht aan PVC. Ook is het belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om ervoor te zorgen dat de dakreparatie stevig en waterdicht is.

Zelf regenpijp repareren of uitbesteden?

Als je regenpijp kapot is, kun je kiezen tussen zelf repareren of het laten doen door een professional.

Zelf doen als…
je handig bent en weet wat je doet. Dit kan geld besparen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de reparatie goed wordt gedaan, zodat het probleem niet erger wordt.

Uitbesteden aan een professional, zoals een dakdekker, als…
je niet zeker weet hoe je het moet repareren of als het om een ingewikkelde reparatie gaat. Zij hebben de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om de reparatie op een goede manier uit te voeren, waardoor verdere problemen worden voorkomen. Je kunt makkelijk in contact komen met dakdekkers door dit vrijblijvende offerteformulier in te vullen!

Besparen op de kosten regenpijp laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Kosten regenpijp laten repareren

Het is altijd raadzaam om offertes aan te vragen via Keradak om een ​​beter idee te krijgen van de specifieke kosten voor jouw situatie, maar als je alvast een indruk wilt krijgen van wat je kunt verwachten ben je hier op het juiste adres.

Als er bijvoorbeeld een klein lek is, kun je proberen het te repareren door waterdichte tape te gebruiken, wat doorgaans tussen de €10,- en €20,- kost. Als een klein stukje van de regenpijp beschadigd is, kan het vervangen van dat deel ongeveer €30,- tot €50,- kosten.

Als de hele regenpijp moet worden vervangen vanwege ernstige schade, liggen de kosten meestal tussen de €100,- en €300,-. Voor complexere reparaties waarbij een professionele dakdekker nodig is, kunnen de kosten variëren van €50,- tot €150,- per uur, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en gebruikte materialen.

De tabel hieronder geeft de verschillende soorten reparaties weer die kunnen worden uitgevoerd aan een regenpijp, samen met de geschatte kosten in euro’s.

Kostenoverzicht regenpijp repareren 2024

Soort reparatie Gemiddelde kosten*
Klein lek dichten met waterdichte tape €10,- tot €20,-
Vervangen van een klein beschadigd gedeelte €30,- tot €50,-
Vervangen van een complete regenpijp €100,- tot €300,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen die per bedrijf kunnen verschillen.

Regenpijp laten repareren

Last van een kapotte regenpijp? Doe de gratis offerteaanvraag!

Heb je een kapotte regenpijp? Vraag dan nu gratis offertes aan voor reparatie. Of het nu gaat om een klein lek of ernstige schade, de dakdekkers staan klaar om te helpen. Vul het formulier in en ontvang snel meerdere offertes. Vergelijk en kies de beste optie die past bij jouw behoeften en budget. Voorkom verdere schade en herstel je regenpijp vandaag nog!

Start gratis offerteaanvraag!

Met onze gratis offerteservice kun je tot wel 40% op de totale kostprijs besparen! Je ontvangt meerdere vrijblijvende offertes voor je reparatie.