Regenpijp vervangen kosten 2024

Schakel een dakdekker in voor het vervangen van je regenpijp!

Nu bereikbaar.


Regenpijp laten vervangen: alle kosten op een rij!

Het vervangen van een regenpijp is een belangrijke maatregel om waterproblemen aan je woning te voorkomen. Versleten of beschadigde regenpijpen kunnen leiden tot lekkages die de fundering van je huis kunnen aantasten en andere waterschade kunnen veroorzaken. Daarom is het belangrijk tijdig te handelen en een dakdekker in te schakelen voor de vervanging. Het vervangen van een regenpijp kost gemiddeld rond de € 100,- tot € 300,-.

In dit artikel lees je meer over de kosten voor het vervangen van je regenpijp, verschillende prijsvoorbeelden en met welke materialen een dakdekker de dakgoten kan vervangen.

Wat kost een regenpijp vervangen?

De vervangingskosten voor een regenpijp kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren zoals de lengte van de regenpijp, het materiaal waaruit het gemaakt is, en de kosten van de dakdekker. Algemene kosten voor het vervangen van een regenpijp variëren van € 100,- tot € 300,-, maar dit is slechts een indicatie en de werkelijke kosten kunnen afwijken.

Voor een zinken regenpijp betaal je gemiddeld €35,- tot €55,- per m². Als je kiest voor pvc ben je goedkoper uit. Voor het vervangen van een pvc regenpijp betaal je gemiddeld €25,- tot €35,- per m². Wanneer je regenpijp niet zo erg is beschadigd dat die aan vervanging toe is, kun je er ook voor kiezen om de regenpijp te repareren. Dit kost gemiddeld €10,- tot €50,-.

Regenpijp prijs 2024

Materiaal Gemiddelde prijs per m²*
Zink €35,- tot €55,-
Pvc €25,- tot €35,-
Koper €40,- tot €50,-

*Let op: dit zijn de gemiddelde kosten die per dakdekker kunnen verschillen.

Prijsvoorbeelden regenpijp vervangen

Voor een standaard woning met een regenpijp van 5 meter lang, liggen de kosten voor vervanging met pvc materiaal tussen de € 125,- en € 175,-. Dit is inclusief de materiaalkosten en installatie door een professional.

Zinken regenpijp vervangen: als je kiest voor zink vanwege de duurzaamheid en uitstraling, dan kunnen de kosten voor het vervangen van een 5 meter lange regenpijp variëren tussen de € 175,- en € 275,-. De hogere prijs van zink weerspiegelt de langere levensduur en de esthetische kwaliteit.

Koperen regenpijp vervangen: koper is nog een stapje duurder en wordt vaak gekozen voor zijn uiterlijk en extreem lange levensduur. Voor het vervangen van een koperen regenpijp van 5 meter, kunnen de kosten uitkomen op € 200,- tot € 250,-.

Regenpijp laten vervangen door een dakdekker?

Vind gemakkelijk en snel een dakdekker bij jou in de buurt!


Regenpijp laten vervangen: kosten per materiaalsoort

Wanneer je regenpijp aan vervanging toe is, heb je de keuze uit verschillende materialen. Materialen die veel worden gebruikt zijn zink, pvc en koper. Elke materiaal heeft zo zijn voor- en nadelen. Het voordeel van pvc is dat het voordelig is en weinig onderhoud nodig heeft. Voor een regenpijp van pvc betaal je gemiddeld €25,- tot €35,- per meter. Terwijl je voor een zinken regenpijp wel €35,- tot €55,- per meter betaalt. Wel heeft zink een luxere uitstraling dan pvc. Hieronder lees je wat de kosten zijn van de verschillende materiaalsoorten voor een regenpijp.

Regenpijp zink prijs

Zinken regenpijpen zijn populair vanwege hun duurzaamheid en klassieke uitstraling. Ze zijn ideaal voor traditionele of historische gebouwen. De kosten voor zink liggen tussen de € 35,- en € 55,- per meter. Zink is niet alleen mooi voor de uitstraling van je woning, maar biedt ook een lange levensduur van minimaal 30 jaar. Daarnaast drogen zinken regenpijpen niet uit, waardoor ze niet gaan scheuren.

Pvc regenpijp prijs

Pvc is een veelgebruikt materiaal voor regenpijpen vanwege de lage kosten, eenvoudige installatie en effectieve afwatering. De prijsklasse voor pvc regenpijpen ligt tussen de € 25,- en € 35,- per meter. Hoewel pvc een kortere levensduur heeft dan metaalopties, biedt het een kosteneffectieve oplossing met een minimale levensduur van 10 jaar. Een groot voordeel is de keuze uit veel verschillende kleuren.

Koperen regenpijp prijs

Koperen regenpijpen staan bekend om hun uitzonderlijke duurzaamheid en luxe uitstraling. Ze zijn vooral geschikt voor huizen met een unieke of hoogwaardige architectuur. De kosten voor koper variëren tussen de € 40,- en € 50,- per meter. Koper heeft een onovertroffen levensduur die tot wel 80 jaar kan bedragen, waardoor het ondanks de hogere kosten een waardevolle investering is. Een dakrenovatie zal op korte termijn hierdoor niet snel nodig zijn.

Besparen op kosten regenpijp vervangen? Vergelijk gratis offertes!

Wanneer je regenpijp aan vervanging toe is, is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Wanneer je te maken hebt met een kapotte regenpijp is de kans op waterschade aan je woning namelijk vrij groot. Laat je regenpijpen vervangen door een vakman bij jou uit de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

Met onze gratis offerteservice kun je tot wel 40% op de totale kostprijs besparen! Je ontvangt meerdere vrijblijvende offertes voor je reparatie.