Op zoek naar een dakdekker voor dakraam repareren?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.


Dakraam repareren: alles wat je moet weten

Sluit je dakraam niet meer goed? Of is je dakraam zichtbaar beschadigd? Dan moet je dakraam gerepareerd worden. Een dakraam repareren kan ingewikkeld zijn, en daarom is het beter om een dakdekker in te schakelen. Het is belangrijk dat de reparatie aan je dakraam op de juiste manier gedaan wordt. Soms is het echter te laat voor reparatie en is het beter om je dakraam te vervangen.

Op deze pagina lees je meer over dakraam repareren: wanneer is het nodig en welke werkwijze past de dakdekker toe? Je leest ook welke kosten je kunt verwachten en hoe je kunt besparen op de kosten. Mocht je op zoek zijn naar een dakdekker, dan is het mogelijk om via onze gratis offerteservice offertes aan te vragen. De aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit dus nergens aan vast.

Belangrijke informatie voor het repareren van je dakraam:

 • Een dakraam reparatie valt onder dakreparatie en is nodig in verschillende situaties, zoals zichtbare schade, lekkage of problemen met openen en sluiten. Ook condensatie tussen de glazen en tocht zijn een teken dat er iets niet klopt.
 • Soms is het beter om het dakraam te laten vervangen, zoals bij ernstige schade of aan het einde van de levensduur van het dakraam. Een dakdekker kan je hierover het beste adviseren.
 • Een dakdekker begint met een inspectie van het dakraam om het probleem te achterhalen. Heb je last van dakraam lekkage? Dan doet de dakdekker ook een lekdetectie om de exacte locatie van het lek te achterhalen.
 • Het proces van reparatie is per situatie verschillend, omdat dit natuurlijk afhangt van het soort beschadging. In sommige gevallen kiest de dakdekker voor tijdelijke maatregelen om verdere schade te voorkomen. Het is ook mogelijk dat de schade direct gerepareerd kan worden. Na de reparatie werkt de dakdekker alles netjes af.
 • Heb je last van een lek? Lekkage van het dakraam repareren kost gemiddeld tussen de €35,- en €60,- per uur, inclusief materiaalkosten. De kosten voor een dakraam reparatie zonder lekkage liggen ook tussen de €35,- en €60,- per uur.
 • Moet je dakraam vervangen worden? Dit kost gemiddeld tussen de €800,- en €1.610,- afhankelijk van de groote van het dakraam en de materiaalsoort.
 • Bespaar op de kosten van een dakraam reparatie door zelf voorbereidend werk te doen, een dakdekker in je eigen regio te kiezen en meerdere offertes met elkaar te vergelijken.
 • Je kunt de levensduur van je dakraam verlengen door je dakraam regelmatig schoon te maken en op beschadigingen te controleren, afdichtingen te onderhouden, kleine reparaties zelf uit te voeren en periodiek onderhoud in te plannen bij een dakdekker.
 • Het is mogelijk om kleine, eenvoudige reparaties zelf uit te voeren. Het is echter altijd beter om een dakdekker in te schakelen.

dakraam repareren

Wanneer een dakraam repareren?

Er zijn verschillende situaties wanneer het nodig is om je dakraam te laten repareren. Denk bijvoorbeeld aan problemen met openen en sluiten en dakraam lekkage. Dit geldt ook wanneer je dakraam niet goed wil sluiten. Het kan ook zo zijn dat je dakraam zichtbaar beschadigd is, zoals een raamlat die verzakt is, houtrot of uitgedroogde rubber onderdelen. Ook als je merkt dat er condensatie tussen de ruiten zit of als je tocht voelt, is het tijd voor een reparatie.

Het is belangrijk om het dakraam te laten repareren zodra je deze problemen opmerkt, om verdere schade aan het raam en aan je huis te voorkomen. Een dakdekker kan je helpen om het dakraam weer goed te laten functioneren.

Soms is je dakraam zo dusdanig beschadigd of verouderd dat het vervangen van het complete raam beter is. Je kan hiervoor het beste advies inwinnen bij een dakdekker.

Een dakraam gaat meestal tussen de 15 en 20 haar mee, al is dit wel afhankelijk van de kwaliteit, installatie en onderhoud. Regelmatige inspectie en onderhoud verlengt de levensduur van je dakraam.

Dakraam repareren: welke stappen zet de dakdekker?

Wanneer er een dakraam gerepareerd moet worden kun je een dakdekker inschakelen. De werkwijze van de dakdekker hangt af van de situatie en de ernst van de beschadiging. In grote lijnen is de werkwijze iedere keer hetzelfde: hieronder vind je het stappenplan die de dakdekker volgt.

Ben je op zoek naar een dakraam voor het repareren van je dakraam? Via onze gratis offerteservice kom je gemakkelijk en snel in contact met een dakdekker in je regio.

Stap 1: Dakinspectie en lekdetectie

Allereerst begint de dakdekker met een grondige inspectie van het dakraam en alles er om heen. De dakdekker kijkt naar duidelijke beschadigingen, eventuele lekkage en of er iets kapot is aan de randen.

Wanneer je last hebt van lekkage aan het dakraam, is het belangrijk om hiervoor de juiste oorzaak en locatie vast te stellen. De daklekkage opsporen doet de dakdekker door middel van lekdetectie. De dakdekker controleert bijvoorbeeld de afdichting rondom het raam en kijkt of er iets mis is met het dak rondom het raam.

Stap 2: Mogelijk tijdelijke maatregelen

Soms neemt de dakdekker tijdelijke maatregelen om te voorkomen dat er meer water binnenkomt voordat de definitieve reparatie plaatsvindt. Dit kunnen eenvoudige oplossingen zijn, zoals het plaatsen van een tijdelijke afdekking over het dakraam of het aanbrengen van afdichtingsmiddelen om het lek te stoppen.

Deze tijdelijke oplossingen helpen om verdere schade aan het dak en het huis te voorkomen, terwijl de dakdekker de tijd heeft om de reparatie zorgvuldig uit te voeren.

Stap 3: Verwijderen van beschadigde onderdelen

De dakdekker haalt kapotte of beschadigde delen weg. Dit kunnen bijvoorbeeld kapotte dakpannen zijn of stukken van het dakraam die niet meer goed werken. De dakdekker doet dit om ruimte te maken voor nieuwe onderdelen en om te zorgen dat de reparatie goed kan gebeuren. De dakdekker gaat voorzichtig te werk om geen extra schade te veroorzaken.

Nadat de beschadigde onderdelen zijn verwijderd, kan de dakdekker verder gaan met het repareren van het dakraam. Het is belangrijk om zorgvuldig te werk te gaan, zodat het dak weer goed beschermd is tegen regen en andere weersomstandigheden.

dakraam lekkage repareren

Stap 4: Het dakraam repareren

Nu gaat de dakdekker het dakraam maken. Afhankelijk van wat er kapot is, begint de reparatie:

 • Kapotte onderdelen worden vervangen door nieuwe onderdelen. Bijvoorbeeld nieuwe afdichting, nieuw materiaal rondom het raam, het plaatsen van een nieuwraamkozijn of nieuwe beglazing.
 • Bij beschadigingen zoals scheuren en naden gebruikt de dakdekker speciale kit of andere afdichtingsmiddelen zodat er geen water meer naar binnen kan stromen.
 • De dakdekker kan ook extra steunen of versterkingen toevoegen om het raam sterker te maken, vooral als het beschadigd is door bijvoorbeeld een storm.
 • Als het probleem veroorzaakt wordt door problemen met de dakbedekking rondom het raam, kan hij het dak repareren en opnieuw bedekken om ervoor te zorgen dat er geen water meer langs kan komen.

Het belangrijkste is dat hij ervoor zorgt dat het raam weer goed dicht is, zodat er geen water meer naar binnen kan komen. Zo wordt voorkomen dat het dak en het huis verder beschadigen.

Stap 5: Afwerken van de reparatie

Nu is het tijd om de reparatie af te maken. De dakdekker controleert nog eens goed of alles goed gerepareerd is en of er geen plekken meer zijn waar water doorheen kan komen. Hij zorgt ervoor dat alle nieuwe onderdelen stevig vastzitten en goed zijn afgedicht. Indien nodig wordt het raam schoongemaakt.

Ten slotte ruimt de dakdekker alle gereedschappen en materialen op en laat hij de plek netjes achter. Zo weet je zeker dat het dakraam weer goed werkt en dat je geen last meer hebt van lekkages of andere problemen.

Hoelang duurt een dakraam reparatie?

De tijd die nodig is voor een dakraam reparatie hangt af van de aard en de omvang van het probleem. Kleine reparaties, zoals het vervangen van een afdichting, kunnen meestal binnen een paar uur worden uitgevoerd. Grotere reparaties, zoals het herstellen van een lek of het vervangen van beschadigde onderdelen, kunnen een hele dag of zelfs langer duren.

Dakraam repareren of vervangen?

Wanneer het dakraam te oud of te beschadigd is, kan het nodig zijn om het te vervangen in plaats van te repareren. Als het dakraam bijvoorbeeld te veel kapotte onderdelen heeft of als het niet meer goed sluit, kan vervanging een betere optie zijn.

Een nieuwe dakraam kan beter isoleren en veiliger zijn. De dakdekker kan je helpen beslissen of reparatie mogelijk is of dat vervanging nodig is. Het hangt af van de situatie en wat het beste is voor jouw huis.

In de onderstaande tabel vind je een overzicht van verschillende situaties wanneer vervangen en reparatie de beste keuze is.

Dakraam vervangen: Dakraam reparatie:
 • Wanneer het dakraam zijn maximale levensduur heeft bereikt en niet meer goed werkt.
 • Als het dakraam ernstig beschadigd is door bijvoorbeeld een storm of lekkage.
 • Het dakraam niet goed isoleert en er veel warmte of kou doorheen komt.
 • Bij terugkerende problemen met het dakraam, zelfs na reparaties.
 • Als het probleem klein is en gemakkelijk te repareren valt, zoals het vervangen van een kapotte afdichting.
 • Wanneer het dakraam over het algemeen in goede staat is, maar slechts een paar kleine reparaties nodig heeft.
 • Heb je een beperkt budget en is vervangen te duur? Dan kun je het beste kiezen om je dakraam eerst te laten repareren.
 • Als je het huidige dakraam wilt behouden vanwege zijn uiterlijk of historische waarde.

Een dakraam laten repareren?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.


Dakraam repareren kosten 2024

Voor het repareren van een dakraam, zijn de gemiddelde kosten tussen de €35,- en €60,- per uur. Deze prijs omvat de kosten van het werk van de dakdekker en eventuele materialen die nodig zijn voor de reparatie. Hoe lang het duurt om het lek te repareren, hangt af van hoe ernstig het probleem is en hoeveel werk er nodig is. Soms kan het snel worden opgelost, maar bij complexere beschadigingen kan het langer duren.

Het vervangen van een dakraam kost over het algemeen iets meer, omdat je ook moet betalen voor de dakraam zelf. Dit kost gemiddeld €800,- tot €1610,-.

Het is slim om een dakdekker te vragen om een schatting van de kosten voor jouw specifieke situatie, zodat je een idee hebt van wat je kunt verwachten. Dit doe je door een gratis offerte aan te vragen. In de tabel hieronder vind je de kosten nogmaals beschreven.

Het kostenoverzicht dakraam repareren

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Dakraam (lekkage) repareren €35,- tot €60,- per uur
Dakraam vervangen €800,- tot €1610,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Benieuwd naar de exacte prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Dakraam repareren: zo bespaar je op de kosten

Hier zijn enkele eenvoudige manieren om geld te besparen op reparatie van je dakraam:

 • Doe zelf voorbereidend werk: wanneer je een dakdekker hebt ingeschakelt voor het repareren van je dakraam, kun je op de arbeidskosten besparen door zelf voorbereidend werk uit te voeren. Zorg ervoor dat je dakraam goed bereikbaar is voor de dakdekker.
 • Kies een dakdekker in je regio: ieder dakdekkersbedrijf werkt met voorrijkosten. Hoe groter de afstand tussen jou en de dakdekker, hoe hoger de kosten. Door een dakdekker in je regio te kiezen bespaar je flink op de voorrijkosten. Soms wordt er binnen een bepaalde straal helemaal geen voorrijkosten gerekend!
 • Vergelijk gratis offertes: vergelijk altijd offertes van meerdere dakdekkersbedrijven. Dit geeft je inzicht in de kosten en biedt de mogelijkheid om te besparen. Let niet alleen op de prijzen, maar ook op de voorwaarden. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.
 • Voer kleine reparaties zelf uit: Leer eenvoudige onderhoudstaken zelf uit te voeren, zoals het vervangen van afdichtingen of het schoonmaken van de dakgoten. Dit kan geld besparen op de kosten van professionele reparaties.
 • Profiteer van kwantumkorting: moet je meerdere dakwerken uit laten voeren? Door de werkzaamheden te combineren krijg je vaak een korting van het dakdekkersbedrijf. Deze kwantumkorting is ook geldig wanneer je buren ook een dakdekker nodig hebben.

Handige tips voor dakraam onderhouden

 • Regelmatig schoonmaken: houd het dakraam schoon door regelmatig stof, vuil en bladeren te verwijderen. Dit helpt om te voorkomen dat er verstoppingen ontstaan en verlengt de levensduur van het raam.
 • Controleer op beschadigingen: houd het dakraam goed in de gaten en zoek regelmatig naar eventuele scheurtjes, lekkages of andere schade. Hoe eerder je problemen ontdekt, hoe goedkoper ze meestal te repareren zijn.
 • Onderhoud de afdichtingen: controleer de afdichtingen rondom het dakraam en zorg ervoor dat ze nog goed vastzitten en niet versleten zijn. Het vervangen van versleten afdichtingen kan voorkomen dat er warmte verloren gaat en bespaart energie.
 • Plan regelmatig onderhoud in: Overweeg om periodiek onderhoud in te plannen bij een dakdekker om problemen te voorkomen en ervoor te zorgen dat het dakraam in goede staat blijft. Regelmatig onderhoud kan op lange termijn kosten besparen door grote reparaties te voorkomen.

Kan ik mijn dakraam zelf repareren?

Het zelf repareren van een dakraam kan een uitdagende klus zijn, afhankelijk van de aard van het probleem. Kleine reparaties zoals het vervangen van een gebroken ruit of het aanbrengen van nieuw afdichtingsmateriaal kunnen wellicht zelf worden uitgevoerd, mits je beschikt over de juiste gereedschappen en een basis kennis van klussen.

Echter, voor meer complexe problemen, zoals structurele schade aan het frame of problemen met de waterdichtheid, is het inschakelen van een dakdekker aan te raden. Een dakdekker heeft niet alleen de juiste kennis, ervaring en gereedschappen, maar kan ook garanderen dat de reparatie veilig en effectief wordt uitgevoerd. Bovendien kan een dakdekker vaak de oorzaak van het probleem grondiger diagnosticeren, wat verdere schade kan voorkomen. Het inhuren van een expert zorgt ook voor gemoedsrust, wetende dat de reparatie duurzaam en volgens de bouwvoorschriften wordt uitgevoerd.

dakraamreparatie

Dakraam reparatie nodig? Vergelijk gratis offertes!

Heeft jouw dakraam reparatie nodig? Of het nu gaat om een kleine lekkage of ernstige schade, het is belangrijk dat dit snel opgelost wordt om verdere problemen te voorkomen. Vul het onderstaande formulier in om in contact te komen met ervaren dakdekkers bij jou in de buurt.

Start gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt gratis en vrijblijvend maximaal 5 offertes. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaardne en kies de dakdekker die het beste bij jou wensen aansluit. Zit er geen passend aanbod voor je tussen? Je aanvraag is volledig vrijblijvend, je zit nergens aan vast.