Dakdekker in Wezep nodig?

Direct contact met een dakdekker. Scherpe prijzen!

Bel 085 500 1355

Nu bereikbaar.

Dakdekker Wezep

Er zijn veel klussen in en rondom het huis die je gemakkelijk zelf uitvoert, maar dakwerken besteed je het beste uit aan een ervaren dakdekker uit Wezep. Het uitvoeren van een dakrenovatie of -reparatie vereist niet alleen veel kennis en ervaring, maar vindt ook nog eens op hoogte plaats. Een dakdekkersbedrijf heeft deze klussen snel en vakkundig voor je uitgevoerd.

Op deze pagina lees je meer over de verschillende dakwerken die een dakdekker uit Wezep uitvoert. Denk aan het vervangen van dakbedekking, het uitvoeren van een dakreparatie of het plegen van dakonderhoud. Op die manier behoud je de kwaliteit van het dakoppervlak en voorkom je beschadigingen in de toekomst. Meer weten over de kosten of wil je direct in contact komen met een dakdekker? Bel naar 085 500 1355 voor direct contact of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Dakreparatie | Onderhoud | Loodwerk | Dakrenovatie | Kosten dakdekker | Dakbedekking plat dak | Dakbedekking hellend dak

dakdekker Wezep

Voor al je dakwerken

Een dakdekker uit Wezep voert veel verschillende dakwerken uit. Eén van de meest voorkomende dakwerken is het vervangen of herstellen van het dakleer op een plat dakoppervlak. Dat komt onder andere doordat platte daken gevoeliger zijn voor slijtage dan bijvoorbeeld dakpannen. Andere dakwerken die een dakdekkersbedrijf in Wezep geregeld uitvoeren zijn het uitvoeren van een dakinspectie, het vervangen van een kapotte dakpan en het opsporen van een lek. Deze en andere dakwerken kun je samenvatten in een aantal categorieën. Je kunt een dakdekkersbedrijf inhuren voor een:

 • dakreparatie of dakherstelling;
 • dakonderhoud;
 • dakrenovatie;
 • nieuw dak;
 • Schoorsteenrenovatie.

Dakinspectie door deskundige dakdekker

Vermoed jij dat de dakbekleding op je plat of hellend dak binnenkort aan vervanging toe is? Of weet je niet zeker of je betondakpannen aan een vervanging toe zijn? Met een professionele dakinspectie in Wezep krijg je duidelijk inzicht in de sterke en zwakke punten van het dakoppervlak. Een dakdekker controleert tijdens een visuele dakinspectie het hele dak op beschadigingen en zwakke plekken. Na deze dakinspectie voert hij, als het nodig is, direct een dakreparatie uit.

Dakreparatie Wezep, snel & effectief

Last van een lek? Bel dan zo snel mogelijk 085 500 1355 om in contact te komen met een dakdekkersbedrijf in de buurt van Wezep. Een dakdekker komt dan zo snel mogelijk langs om een dakreparatie uit te voeren. Een reparatie aan het dakoppervlak is belangrijk, omdat je op deze manier grote schade aan de dakconstructie voorkomt. Een dakreparatie wordt direct uitgevoerd zodat je niet eerst met een noodoplossing zit. Zo hoef je maar één keer een dakdekker in te schakelen!

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Een dakreparatie is enorm belangrijk om de schade zoveel mogelijk te beperken. Als je last hebt van losliggende dakbedekking dan heeft dat ook een enorme invloed op de dakconstructie! Schakel een dakdekkersbedrijf in voor een dakreparatie als je last hebt van één van de volgende problemen.

 • Daklekkage
 • Lekkende dakgoten
 • Afbladderend houtwerk
 • Scheve of missende dakpan
 • Beschadigd loodwerk
 • Scheurtjes in de dakbedekking

Met spoed een dakreparatie uit laten voeren?

Bel en kom direct in contact met een dakdekker bij jou in de buurt.

Bel 085 500 1355

Nu bereikbaar.

Dakonderhoud, verleng de levensduur van je dak

Wist je dat je met goed dakonderhoud de levensduur verlengd? Door het goed te onderhouden is de kans op beschadigingen een stuk kleiner en weet je zeker dat je dak in een goede staat verkeerd. Bij een eventuele beschadiging is een reparatie snel uitgevoerd en bij achterstallig dakonderhoud kan het voorkomen dat je na jaren opeens ontdekt dat de constructie flink is verzakt.

Laat het dakonderhoud wel uitvoeren door een ervaren dakdekker uit Wezep. De dakdekker is gewend om op hoogte te werken en beschikt over de juiste materialen en gereedschappen. Bovendien: de dakdekker heeft dankzij jarenlange ervaring direct door wat de zwakke plekken zijn.

Uit welke onderdelen bestaat het dakonderhoud?

Dakonderhoud bestaat uit drie verschillende onderdelen die allemaal bijdragen aan het verlengen van de levensduur en het verbeteren van de kwaliteit.

 • Een dakreiniging: de dakdekker maakt het oppervlak schoon van mossen, algen, bladeren en andere vervuiling.
 • Een dakinspectie: hierna controleert hij het dakoppervlak op zwakke plekken of beschadigingen.
 • Een dakcoating: eventueel brengt de dakdekker daarna een dakcoating aan voor een stralende uitstraling.

Dakdekker voor lood- en zinkwerk

Een dakdekker is ook inzetbaar voor het lood- en zinkwerk. Lood en zink wordt bij praktisch alle daken gebruikt. Het is namelijk ideaal voor de hemelwaterafvoer en voor de afwerkingen van het dakoppervlak. Lood en zink wordt ook wel naadloos aangebracht en is volledig waterdicht. Wil je het zinkwerk laten repareren of vervangen? Dakdekkers uit Wezep hebben ruime ervaring in verschillende lood- en zinkwerken.

dakrenovatie Wezep

Dakrenovatie Wezep

Soms is een dakreparatie alleen niet voldoende om de kwaliteit van het dakoppervlak te herstellen. Een dakrenovatie is dan de enige oplossing. Een dakrenovatie kan twee dingen betekenen. Meestal gaat het bij een dakrenovatie om het vervangen van de bedekking. Bijvoorbeeld als jouw betondakpannen verouderd zijn of als de bedekking op een plat dak erg beschadigd is geraakt.

Een ander soort dakrenovatie is het vernieuwen of zelfs vervangen van de dakconstructie. Als een dakconstructie verouderd is, kan deze namelijk flink verzakken. Als dit bij jou het geval is dan verstevigt de dakdekker met een dakrenovatie de constructie. Is het hout aangetast door houtrot of insecten dan is verstevigen alleen niet voldoende. In dat geval bestaat de dakrenovatie uit het plaatsen van een compleet nieuwe dakconstructie.

Dakpannen vervangen

Dakpannen gaan erg lang mee, dus het gebeurt niet vaak dat je ze hoeft te vervangen. Het komt wel voor dat ze door de weersomstandigheden al eerder beschadigd raken. Als je niet zeker weet of jouw dakoppervlak nog van goede kwaliteit is, laat dan een dakinspectie uitvoeren. Een dakdekker uit Wezep vertelt je dan of je inderdaad aan een dakrenovatie toe bent. Dit is onder andere het geval als je:

 • pannendak poreus is;
 • te veel kapotte dakpannen hebt;
 • graag je rieten dak wilt vervangen door een pannen;
 • isolatie laat plaatsen en de huidige pannen niet de moeite waard zijn om te hergebruiken.

nieuwe dakbedekking Wezep

Nieuwe dakbedekking plat dak

Platte daken zijn een stuk gevoeliger voor slijtage en moeten daarom sneller vervangen worden dan een hellende daken. Het is mogelijk om zelf de oude dakbedekking te verwijderen, maar de meeste inwoners uit Wezep kiezen ervoor om deze dakwerken uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf in de buurt. Hoe de nieuwe dakbedekking geplaatst wordt is afhankelijk van het soort dakleer dat je kiest. EPDM wordt namelijk direct op maat geplaatst terwijl bitumen ter plaatse op maat gesneden wordt. Het is verstandig om het dakleer door een dakdekker te laten plaatsen, zodat je zeker weet dat alles volledig waterdicht is.

Nieuw dak

Een dak vervangen wordt in Wezep vaak gedaan bij een grote renovatie. Misschien woon je in een oud huis waarvan de dakconstructie echt vernieuwd moet worden of heb je net een oudere woning gekocht die wat werk nodig heeft. Zoals je je misschien kunt voorstellen is het vervangen van de dakconstructie een flinke verbouwing. Bij deze dakwerken verwijdert het dakdekkersbedrijf eerst de dakbekleding, zodat ze vrije toegang tot de constructie hebben. Dit is dan ook een dakrenovatie die flink wat tijd in beslag neemt. Als je een nieuw dak laat plaatsen, dan is dat een goed moment om ook direct dakisolatie te installeren. Op die manier hoef je maar één verbouwing uit te voeren.

Wat kost een dakdekker?

Het uurtarief van een dakdekker ligt voor een dakrenovatie gemiddeld tussen de €35,- tot €45,-. Uiteraard is deze prijs afhankelijk van verschillende factoren: zoals de aard van de dakwerken en de benodigde materiaalkosten. Als je met spoed een dakdekker inhuurt voor een dakreparatie dan liggen de prijzen hoger dan wanneer je een afspraak maakt voor een dakinspectie. In de tabel hieronder vind je een indicatie van de prijzen. Zo kost kluswerk aan het dak ongeveer €35,- per uur en betaal je voor dakonderhoud of een dakinspectie ongeveer €45,- per uur. Laat je een compleet nieuw dak plaatsen of heb je een nieuwbouwhuis gekocht? De dakwerken kosten dan rond de €40,- per uur.

Tabel: gemiddeld uurtarief dakdekker

Uurtarief van de dakdekker Gemiddelde kosten*
Uurtarief van een dakdekker €35,- tot €45,- per uur
Kluswerk (reparatie) €35,-
Nieuwbouw €40,-
Onderhoud & inspectie €45,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Benieuwd naar het exacte uurtarief of prijs per m² voor je klus? Vraag dan een gratis offerte aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen van de dakdekker?

De totale prijzen van een dakinspectie of – reparatie zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt het oppervlak van het dak een grote rol: hoe groter des te hoger de prijzen. Maar ook de bereikbaarheid is van invloed. In een drukke stad is het dak van een hoog gebouw bijvoorbeeld lastiger te bereiken dan bij het dak van vrijstaande boerderij tussen de weilanden. Ook de aanwezigheid van keurmerken heeft invloed op de prijs. Let bijvoorbeeld goed op dat er dakbedekking met het KOMO-keurmerk wordt gebruikt. Dan weet je zeker dat het om kwalitatieve dakbedekking gaat.

Dakdekker uit Wezep gezocht?

Vind het dakdekkersbedrijf voor al jouw dakwerken! Vraag een gratis offerte aan.

Gratis offerte

Het duurt maar 1 minuutje.

Nieuwe dakbedekking Wezep

Als je besluit om nieuwe dakbedekking te laten plaatsen, dan heb je de keuze uit een ruim aanbod aan materialen. Welk materiaal voor jou de beste keuze is, is volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren, je budget en het soort dak. Bij een plat dakoppervlak heb je de keuze uit verschillende soorten dakleer, zoals bitumen en EPDM. Voor een bijzondere uitstraling kun je natuurlijk ook kiezen voor een groendak. Bij een hellend dak is de dakpan nog altijd erg populair. Houd bij de keuze van het materiaal in ieder geval rekening met je eigen budget en de levensduur van de materialen.

Bij een plat dak heb je de keuze uit:
 • Bitumen
 • EPDM
 • Groendak
 • PVC
Geschikte materialen voor hellende daken zijn:
 • Betondakpannen
 • Keramische pannen
 • Aluminium, zink en koper
 • Riet

Kosten dakbedekking plat dak

Benieuwd naar de kosten? Voor dakleer als bitumen betaal je in Wezep ongeveer €45,- per m² en EPDM kost €50,- per m². Voor een dakoppervlak van ongeveer 50 m² betaal je dus rond de €2.250,- tot €2.500,-. Hierbij lijkt EPDM het duurste dakleer, maar houd er wel rekening mee dat dit bijna twee keer zolang meegaat. Voor een groendak liggen de prijzen rond de €55,- per m² maar hier komen de kosten voor een geschikte ondergrond nog bovenop. Dit gaat wel ruim 60 jaar mee en vereist, afhankelijk van het soort begroeiing, maar weinig onderhoud.

Tabel: prijzen dakbedekking plat dak

Soort dakbedekking voor plat dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur* Grootste voordelen
Bitumen €45,- 25 jaar -Voordelige prijs
-Eenvoudig te repareren
EPDM €50,- 40 jaar -Lichtgewicht
-Optie tot groendak
Groendak €55,- 60 jaar -Isolerend
-Lange levensduur
PVC €55,- 25 jaar -Onderhoudsvriendelijk
-Diverse kleuren

*Dit is de gemiddelde levensduur. Vaak blijkt in de praktijk dat het type dakbedekking langer meegaat. Wel is regelmatig dakonderhoud van belang.
**Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Exacte prijsopgaaf ontvangen? Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan.

bitumen dakbedekking Wezep

Bitumen dakbedekking Wezep

Bitumen is op korte termijn het meest geschikte dakleer. Het gaat 25 jaar lang mee en biedt een goede bescherming. Het is enorm sterk, bestand tegen chemische stoffen en het heeft een grote kleefkracht op verschillende ondergronden. Een bijkomend voordeel is dat het gemakkelijk en goedkoop te herstellen is. De dakdekker brengt het in stroken aan op het dak en snijdt het daarna op maat. Door het materiaal te branden kleeft het vast aan het oppervlak en is het geheel waterdicht.

APP en SBS

Bitumen is van nature niet erg elastisch, daarom wordt het in de productie bewerkt met APP of SBS. Dit zorgt ervoor dat het dakleer een stuk soepeler is. Als het nu uitzet en inkrimpt bij temperatuurwisselingen, dan is het minder gevoelig voor scheurvorming. Kies jij voor dakleer bewerkt met APP dan profiteer je bovendien van een materiaal dat maar weinig onderhoud nodig heeft.

Video: het proces van bitumen repareren

Het repareren van bitumineuze dakbedekking middels een reparatiestrook.

EPDM dakbedekking Wezep

Steeds meer inwoners uit Wezep met een plat dakoppervlak kiezen voor EPDM. EPDM is iets duurder maar gaat wel veel langer mee. In tegenstelling tot bitumen wordt EPDM direct op maat geleverd en hoeft de dakdekker niets meer te snijden. Doordat er geen naden aanwezig zijn is de kans op een lekkend plat dak heel erg klein, maar het maakt het leggen wel iets ingewikkelder. Schakel daarom altijd een ervaren dakdekkersbedrijf uit Wezep in.

epdm en groendak

Groendak

Een groendak, ook wel sedum dakbedekking genoemd, is een dak vol beplanting. Welke beplanting jij op je dak laat plaatsen is volledig aan jou. Houd er rekening mee dat je dakconstructie wel sterk genoeg moet zijn voor het gewicht van alle beplanting. Ook moet je kiezen voor een geschikte dakbedekking. EPDM is een goede keuze, hierdoor loopt de prijs wel verder op. Groendaken hebben een aantal voordelen:

 • Groendaken zijn erg goed voor het milieu.
 • Het beschermt het dakoppervlak tegen UV-straling.
 • Groendaken bieden uitstekende isolatie.

Intensief of extensief groendak?

Een intensief groendak is bedekt met beplanting als struiken of zelfs bomen. Dit vereist natuurlijk meer onderhoud dan een gemiddeld plat dakoppervlak. Je kunt ook kiezen voor een extensief groendak. Dit bestaat vooral uit mos en vetplanten en heeft alleen in de erg droge periodes onderhoud nodig. Kies je voor een intensief dak, dan is het extra belangrijk om een sterke dakconstructie te hebben.

PVC dakbedekking

Tegenwoordig wordt ook PVC steeds vaker gebruikt. PVC heeft als voordeel dat het licht van gewicht en erg sterk is, het in elke kleur beschikbaar is en volledig te recyclen is. PVC wordt in Wezep daarom vaak gekozen vanwege de uitstraling van het materiaal. Het is ook verkrijgbaar in de vorm van dakplaten. Dakdekkers gebruiken de PVC-dakplaten vaak als dakbedekking voor serres, veranda’s of andere bijgebouwen.

Kosten dakbedekking hellend dak

De kosten voor dakbedekking van een hellend dak liggen doorgaans iets hoger. Op de korte termijn zijn betondakpannen het goedkoopst: hiervoor liggen de prijzen rond de €50,- per m². Keramische pannendaken hebben een langere levensduur en zijn vanwege de hogere kwaliteit iets duurder in aanschaf. Houd rekening met ongeveer €60,- per m². Ben je op zoek naar een materiaal met een unieke uitstraling, dan kun je ook kiezen voor aluminium, zink of zelfs koper. Deze materialen hebben een wisselende levensduur en verschillen ook flink in prijs. In de tabel hieronder vind je meer informatie over de kosten.

Tabel: kosten dakbedekking hellend dak per m²

Dakbedekking voor hellend dak Gemiddelde prijzen per m², inclusief plaatsing en btw** Gemiddelde levensduur*
Betondakpannen €50,- 30 jaar
Keramische dakpannen €60,- 50 jaar
Aluminium €75,- 50 jaar
Zink €80,- 100 jaar
Riet €100,- 40 jaar
Koper €120,- 80 jaar

*Dit is de gemiddelde levensduur. In de praktijk blijkt dat het type dakbedekking vaak langer meegaat. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan en ontdek de exacte kosten.

Gratis offerte

Het duurt maar 1 minuutje.

dakpannen Wezep

Dakpannen Wezep

Bij hellende daken zijn dakpannen een voor de hand liggen de keuze. Ze zijn sterk, hebben een mooie uitstraling en gaan jarenlang mee. Daarbij is het leggen ook heel snel gedaan waardoor het vernieuwen van de dakbedekking maar weinig tijd in beslag neemt. Hieronder staan de belangrijkste voordelen:

 • Dakpannen hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
 • Het plaatsen neemt maar weinig tijd in beslag.
 • Je hebt de keuze uit verschillende vormen en kleuren.
 • Ze zijn maat- en vormvast.

Betonnen dakpannen

Betondakpannen zijn in Wezep de goedkoopste optie. Dat komt vooral door de lage productiekosten. Men produceert ze door het beton in een mal te gieten. Als het beton is uitgehard werken zij dit af met een coating. Hiermee krijgt de betondakpan z’n kleur en het geeft de dakpan een glad oppervlak. Hierdoor is het oppervlak veel minder kwetsbaar voor vervuiling.

Keramische dakpannen

Keramische dakpannen worden gemaakt van klei. Deze klei wordt uit de rivieren gewonnen en in mallen geperst. Vervolgens wordt de dakpan onder hoge temperatuur gebakken wat zorgt voor een lange levensduur. Een keramisch pannendak is ook erg geschikt voor bijzondere daken. Een dak met veel onderbrekingen bijvoorbeeld, of met een unieke vorm. De dakdekker gebruikt dan hulpstukken om het pannendak netjes en strak te plaatsen.

metaalplaten zink, koper en aluminium

Metaalplaten: aluminium, zink en koper

Een metalen dak komt in Wezep steeds vaker voor. Metaal is namelijk onderhoudsvrij en heeft toch de langste levensduur van alle andere soorten dakbedekking. Daarnaast is het eenvoudig te plaatsen, buigzaam en heeft het een unieke uitstraling. Je hebt de keuze uit metaalplaten van aluminium, zink en koper. De belangrijkste voordelen zijn:

 • Een enorm lange levensduur van 80 tot 100 jaar.
 • Metaalplaten hebben geen onderhoud nodig om de kwaliteit hoog te houden.
 • Het metaal geeft je woning een erg bijzondere uitstraling.

Leien dakbedekking

In Wezep zijn leien dakpannen steeds populairder. Leien daken hebben namelijk een prachtige en luxueuze uitstraling. Natuurleien zijn aardig kostbaar, maar hebben wel een levensduur van ongeveer 80 tot 100 jaar. Heb je een beperkt budget, dan zijn kunstleien een goede tweede optie. Deze hebben dezelfde uitstraling maar zijn een stuk voordeliger geprijsd.

 • Leistenen hebben een levensduur van 80 tot 100 jaar
 • Ze hebben een natuurlijke en luxe uitstraling.
 • Ze hebben relatief weinig onderhoud nodig.

Rieten dak

Als je op zoek bent naar een bijzondere uitstraling dan is een rieten dak ook een mogelijkheid. Rieten daken worden in Wezep steeds vaker geplaatst omdat steeds meer mensen bewust zijn van de voordelen. Zo zorgt het voor een goede isolatie en geeft het jouw huis een prachtig uiterlijk. Wel heeft een rieten dak iets meer onderhoud nodig dan de gemiddelde dakbedekking.

 • Een rieten dak is enorm duurzaam.
 • Het riet heeft een natuurlijke en warme uitstraling.
 • Riet isoleert van nature en extra dakisolatie is niet nodig.

Welke dakbedekking voor schuur?

Voor de schuur heb je de keuze uit verschillende dakbedekkingen. Bij een plat dak is standaard dakleer uiteraard een goede keuze. Bij een hellend dak kun je ook gebruik maken van dakplaten. Golfplaten zijn bijvoorbeeld een goede keuze voor de schuur. Hierbij is het wel belangrijk dat je schuur een minimale hellingsgraad van 7 graden heeft, zodat het water goed wegloopt. Daarnaast kun je ook shingles of andere dakpanplaten voor de schuur gebruiken.

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf Wezep

Twijfel je nog of je het dakwerk wilt uitbesteden aan een dakdekkersbedrijf uit Wezep? Een dakdekker heeft een hoop te bieden. Niet alleen is je dakrenovatie of dakreparatie snel uitgevoerd, maar je bent ook verzekerd van een correcte plaatsing van de dakbedekking. Hieronder staan een aantal belangrijke voordelen van het inhuren van een dakdekker.

 • Je dakwerken worden vakkundig en snel uitgevoerd.
 • Je voorkomt beschadigingen aan het dakoppervlak.
 • Je profiteert van de kennis en ervaring van een professioneel dakdekker
 • Je hoeft zelf niet op hoogte te werken.

Bij jou in de provincie:

Nijmegen | Arnhem | Apeldoorn | Ede | Doetinchem | Harderwijk | Tiel | Zutphen | Wageningen | Wijchen | Barneveld

Dakdekker Wezep gezocht? Vrijblijvende offerte!

Direct op zoek naar een dakdekker in verband met een lekkend dak? Bel dan snel naar 085 500 1355 om direct in contact te komen met een dakdekkersbedrijf uit jouw regio. Heeft je dakrenovatie iets minder haast of wil je graag meer weten over de prijzen van een dakinspectie? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan. Dit doe je gemakkelijk via het offerteformulier.

dakdekkersbedrijf Wezep
Gratis offerte aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.