Zinken dakgoot repareren: info, tips en kosten 2024

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Nu bereikbaar.Dakgoot zink repareren

Is je zinken dakgoot beschadigd? Laat de naad tussen twee delen goot los? Of is er een lekkage ontstaan? Schakel dan een dakdekker in voor de reparatie. Op deze pagina lees je alles over wanneer een reparatie nodig is, welke methodes er zijn en wat het gaat kosten.

Zinken dakgoot reparatie: samenvatting

  • Repareer de dakgoot bij een lekkage, beschadiging of verzakking.
  • Veelvoorkomende reparatiemethodes zijn het gebruik van vloeibaar zink, speciale reparatietape, door de naden te lassen, door een strook EPDM of bitumen te gebruiken of door een gedeelte te vervangen.
  • De kosten zijn afhankelijk van de beschadiging, de locatie, de grootte van het probleem en de reparatiemethode.

Op zoek naar een dakdekker?

Wanneer zinken dakgoten repareren?

Het is belangrijk om een zinken dakgoot te repareren zodra rekenen van schade opmerkt. Zink is een zeer populair materiaal voor dakgoten en heeft een lange levensduur, maar toch komt er een tijd dat een reparatie nodig kan zijn.

Dit zijn een aantal tekenen waarop je kunt letten:

  • Lekkage: waterdruppels onder de dakgoot of vochtplekken rondom de dakgoten wijzen vaak op een lek. Repareer een lek zo snel mogelijk om verdere schade aan je woning en de dakgoten te voorkomen.
  • Roestvorming: zink kan na verloop van tijd of bij oppervlaktebeschadigingen gaan roesten. De aangetaste gebieden moeten behandeld worden om verdere corrosie te voorkomen.
  • Verzakkingen: een verzakte of loshangende dakgoot belemmert de waterafvoer. Verzakkingen komen vaak door kapotte beugels.
  • Scheuren of deuken: schade zoals een scheur of een deuk kunnen leiden tot lekkages.

Hoe zinken dakgoten repareren?

Het repareren van een zinken dakgoot kan op verschillende manieren gedaan worden, afhankelijk van de locatie en de omvang van het probleem. Hieronder lees je meer over een aantal veelvoorkomende reparatiemethodes.

Lassen

Een beschadiging in een dakgoot van zink bevindt zich vaak rondom de naden. Een manier om de naad opnieuw te verstevigen is door de naad opnieuw te lassen of solderen. Deze reparatiemethode is zeer duurzaam.

Vloeibaar zink

Ook het gebruik van vloeibaar zink is een goede reparatiemethode. Vloeibaar zink kan gebruikt worden voor een gat in een naad, maar ook voor scheurtjes en kleine gaatjes. Nadeel van vloeibaar zink is dat het alleen gebruikt kan worden bij kleine beschadigingen. Compleet losse naden, grote gaten of grote scheuren worden niet waterdicht met deze methode.

Reparatietape

Er bestaat speciale reparatietape voor dakgootreparatie. Voordeel van het gebruik van tape is dat het heel eenvoudig is. De dakdekker knipt de stroken tape op maat en plakt het over de beschadigingen of losse naden. De tape is gemaakt van een polymeer en kleeft zeer goed op zink.

Nieuwe dakbedekking nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


EPDM of bitumen

Een beschadiging in een zinken dakgoot kan ook gerepareerd worden met een lapje EPDM of bitumen. Deze lap wordt aan de binnenzijde van de dakgoot aangebracht. EPDM wordt met lijm vastgemaakt en bitumen wordt gebrand. Deze methode is voornamelijk geschikt voor nieuwere dakgoten.

Vervangen beschadigde delen

Bij grotere beschadigingen of veroudering, is het vaak nodig om een gedeelte van de dakgoot te vervangen. Het is niet nodig om alle dakgoten te vervangen, alleen de beschadigde stukken. De stukken worden verwijderd en een stuk nieuw dakgoot wordt ertussen geplaatst. Met speciale verbindingsstukken worden de oude en de nieuwe dakgoten verbonden.

Kosten zinken dakgoot repareren

De kosten voor het repareren van een zinken dakgoot zijn afhankelijk van de reparatiemethode. Voor het vervangen van een zinken dakgoot moet je rekening houden met prijzen tussen de €75,- en de €150,- per meter. Het repareren van een losgelaten naad, scheur of andere beschadiging is doorgaans goedkoper.

Zinken dakgoot laten repareren? Bespaar op de kosten!

Is een dakgootreparatie nodig? Schakel dan een ervaren dakdekker in. Krijg snel inzicht in de kosten door gratis offertes aan te vragen. Vergelijk deze op je gemak thuis op basis van voorwaarden en prijs en kies eenvoudig een betrouwbare dakdekker bij jou in de buurt.