Schoorsteen reparatie: kosten in 2024

Schakel een dakdekker in voor het repareren van de schoorsteen

Nu bereikbaar.


Schoorsteen repareren

Een schoorsteen reparatie kost ongeveer €400,-. Op deze pagina lees je meer over het repareren van schoorstenen, een aantal veelvoorkomende problemen en gaan we nog verder in op de kosten.

Schoorsteen repareren: samenvatting

  • Een gemiddelde reparatie van een schoorsteen kost €400,-. De kosten zijn afhankelijk van de ernst van het probleem, de reparatiemethode en de arbeidskosten.
  • Veelvoorkomende reparaties zijn het repareren van scheuren, losse voegen, vernieuwen van de kap, vochtproblemen en lekkages oplossen en loodslabben vervangen.

Schoorsteen laten repareren?

Wanneer een schoorsteen repareren?

Een schoorsteen moet worden gerepareerd als er tekenen zijn van schade, slijtage of andere problemen die de veiligheid en efficiëntie van het rookkanaal in gevaar kunnen brengen.

Dit zijn een aantal veelvoorkomende problemen:

  • Scheuren of barsten in het metselwerk. Er kan dan water binnendringen en bij vorst kan er meer schade ontstaan.
  • Losse of ontbrekende voegen. De voegen kunnen na verloop van tijd verslijten. Losse en ontbrekende voegen moeten opgevuld worden om structurele schade te voorkomen.
  • Vochtproblemen en lekkages. Voortdurende blootstelling aan vocht kan leiden tot schimmelvorming, roestvorming en het aantasten van onderdelen van de schoorsteen.
  • Slijtage van de voering. De voering van de schoorsteen kan beschadigd raken door creosootopbouw (brandbaar bijproduct van verbrand hout). Dit kan leiden tot brandgevaar.
  • Instabiliteit. Een instabiele schoorsteen kan een ernstig risico vormen.
  • Loodslabben. De loodslabben rondom de schoorsteen kunnen verouderd of beschadigd zijn en hierdoor ontstaan er snel lekkages.

Waarom repareren?

Je staat er misschien niet snel bij stil, maar de schoorsteen is één van de kwetsbaarste onderdelen van je dak. Het is belangrijk om niet alleen regelmatig inspecties uit te voeren of de schoorsteen nog naar behoren werkt, maar ook om zo snel mogelijk een dakdekker in te schakelen bij tekenen van problemen.

Preventief onderhoud kan de levensduur van de schoorsteen verlengen, maar wanneer ook onderhoud niet meer voldoende is, is een reparatie nodig. Heb je schade ontdekt? Schakel dan direct een dakdekker in.

Kosten schoorsteen reparatie 2024

Een gemiddelde schoorsteen reparatie kost €400,-. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren. De belangrijkste factor die de prijs beïnvloedt is de reparatie die er nodig is, daarnaast bepaalt ook de toegankelijkheid van de schoorsteen een rol, de arbeidskosten en het materiaal dat er nodig is. Een nieuwe bovenkap is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan het herstellen van scheurvorming of losse voegen.

Bekijk onderstaande tabel voor meer informatie over de kosten.

Methode Gemiddelde kosten
Inspectie schoorsteen
Schoorsteen reparatie (gemiddeld) €400,-
Vervangen van de voegen vanaf €500,-
Herstellen scheuren vanaf €500,-
Nieuwe schoorsteenkap €100,- tot €500,-
Nieuwe bovenplaat €250,- tot €500,-
Nieuwe loodslabben vanaf €500,-

Schoorsteen laten repareren?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Repareren of renoveren?

Een reparatie is vaak wat eenvoudiger dan een complete renovatie. Toch kan het zijn dat het verstandiger is om te kiezen voor een renovatie. Repareren kan alleen wanneer de problemen niet te groot zijn en wanneer de dakdekker verwacht dat de reparaties niet tijdelijk zullen zijn. Bij veroudering, slijtage of meerdere problemen, is een renovatie vaak een betere keuze.

Houd er wel rekening mee dat een renovatie vaak duurder is dan een reparatie. Wanneer een reparatie echter niet goed genoeg werkt of niet lang genoeg, dan is het uiteindelijk goedkoper om te kiezen voor een schoorsteenrenovatie.

Schoorsteen laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Neem vandaag nog contact met ons op voor een grondige inspectie en vakkundige reparaties aan uw schoorsteen. De dakdekkers streven ernaar om uw dak en schoorsteen in optimale staat te brengen, zodat u zorgeloos kunt genieten van een warme en veilige leefomgeving. Deze offerteservice is geheel gratis en vrijblijvend.