Zinkwerken: de afwerkingsmogelijkheden op een rij!

Schakel een dakdekker in voor het plaatsen van zinkwerken!


Zinkwerken: wat kun je ermee?

Zinkwerken zijn een belangrijk onderdeel van je dakoppervlak. Zinkwerken bieden een mooie uitstraling en zorgen ervoor dat het water goed wordt afgevoerd, waardoor ze een gewilde keuze zijn voor diverse toepassingen in en rondom het huis. Van dakbedekking tot dakgoten en regenpijpen, zink biedt een duurzame en stijlvolle oplossing die niet alleen de levensduur van je woning verlengt, maar ook de uitstraling ervan verfraait.

In dit artikel lees je meer over de veelzijdigheid van zink, de diverse manieren waarop het kan worden toegepast en de kosten van zinkwerken.

De toepassingsmogelijkheden van zinkwerk

Zink is een materiaal dat op veel verschillende plekken kan worden toegepast, vooral gewaardeerd om zijn duurzaamheid en flexibiliteit. Zink kan worden gebruikt als dakbedekking, maar het kan ook worden gebruikt bij het plaatsen van dakgoten. Een zinken regenpijp is een perfecte aanvulling op een zinken dakgoot. Hieronder lees je welke toepassingsmogelijkheden zink nog meer heeft.

 • Zink dakbedekking: zink is perfect voor dakbedekking vanwege zijn duurzaamheid en het feit dat het zich gemakkelijk laat vormen naar de structuur van elk dak. Het materiaal is bestand tegen corrosie, heeft een lange levensduur en geeft elk gebouw een moderne uitstraling.
 • Zinkwerken dakgoten: zinken dakgoten zijn niet alleen effectief in het afvoeren van regenwater, maar ze voegen ook een element van stijl toe aan de buitenkant van je huis. Ze zijn beschikbaar in verschillende stijlen en afwerkingen.
 • Regenpijp zink: een zinken regenpijp vormt de perfecte aanvulling op je zinken dakgoot, zorgt voor een naadloze afvoer van regenwater, en draagt bij aan het exterieur van je huis.
 • Dakkapel van zink: een dakkapel van zink is ideaal voor wie extra ruimte of licht op de zolder wil zonder in te leveren op stijl. Het materiaal zink staat bekend om zijn robuustheid en kan jaren meegaan zonder veel onderhoud, wat zorgt voor een waardevolle toevoeging aan je woning.
 • Zinken deklijst: deklijsten van zink beschermen de dakranden en geven een fraaie afwerking die de algemene duurzaamheid van het dak verhoogt.
 • Zinken dakrand: de afwerking met zinken dakranden biedt niet alleen bescherming tegen de elementen, maar zorgt ook voor een consistente en stijlvolle uitstraling van het dak.

Elk van deze toepassingen benut de unieke eigenschappen van zink, zoals zijn weerstand tegen corrosie, de lange levensduur en de mogelijkheid tot volledige recyclage, waardoor het een verantwoorde keuze is voor diverse bouw- en dakrenovatie projecten.

Voordelen zinkwerken

De keuze voor zink brengt diverse voordelen met zich mee. Het materiaal staat bekend om zijn lange levensduur en weerbestendigheid. Daarnaast is zink 100% recyclebaar, wat bijdraagt aan de duurzaamheid. Het vereist weinig onderhoud en past zowel bij moderne als traditionele architectuur. Hier de voordelen van het materiaal zink op een rij:

 • Levensduur van wel 25 tot 100 jaar (loodwerken gaan 30 tot 40 jaar mee).
 • Zink heeft een unieke en robuuste uitstraling.
 • Het is gemakkelijk te repareren.
 • Zink is milieuvriendelijk en recyclebaar.
 • Zink is zeer onderhoudsvriendelijk.

Wat kosten zinkwerken 2024?

De kosten voor zinkwerken kunnen behoorlijk verschillen, ze zijn onder andere afhankelijk van de afwerking die hiervoor wordt gebruikt. Een zinken dakgoot kost gemiddeld €75,- tot €150,- per strekkende meter en voor een zinken regenpijp liggen de prijzen tussen de €35,- tot €55,- per meter. Dit is nog exclusief de montagekosten!

Je kunt ook kiezen voor een zinken dakbedekking. De kosten hiervoor liggen rond de €55,- tot €125,- per m², ⁣ exclusief montagekosten. Hieronder vind je een overzicht van de kosten van zinkwerken.

Zinkwerken Gemiddelde kosten*
Zinken dakgoot €75,- tot €150,-
Zink dak €55,- tot €125,-
Zinken regenpijp €35,- tot €55,-

Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per dakdekker kunnen verschillen.

Dakdekker inschakelen voor zinkwerken? Vergelijk gratis offertes!

Zinkwerken zorgen voor een goede waterafvoer en brengen nog een aantal belangrijke voordelen met zich mee. Zinkwerken kosten gemiddeld rond de €35,- tot €150,- per meter. Wil je besparen op de kosten van een dakdekker? Zoek een dakdekker bij jou uit de regio.

Start gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag ontvangt je tot wel 5 gratis offertes, geheel vrijblijvend. Door verschillende dakdekkers met elkaar te vergelijken kun je tot wel 40% op de totaalprijs besparen!