Pvc dakgoot repareren: methodes en kosten

Schakel een dakdekker in voor dakgoot reparatie

Nu bereikbaar.


Pvc dakgoot reparatie

Een goed functionerende dakgoot is van grote waarde voor het afvoeren van het regenwater. Een tijdige reparatie van een pvc dakgoot is dan ook zeker van belang. Of je nu te maken hebt met lekkages, beschadigde secties of verzakkingen, hier vind je waardevolle informatie en advies.

Reparatie pvc dakgoten: samenvatting

  • Een pvc dakgoot kan gerepareerd worden met lijm, kit of een speciale reparatieset.
  • Een gedeeltelijke vervanging behoort ook tot de reparatiemogelijkheden.
  • Een reparatie kost ongeveer €100,- tot €250,-.

Direct een dakdekker inschakelen!

Pvc dakgoot repareren: de werkwijze

Het repareren van een pvc dakgoot is erg belangrijk bij een beschadiging of lek. Wanneer je de dakgoot niet laat repareren, wordt de kans op grotere schade, ook structurele schade aan je woning, steeds groter.

Pvc dakgoten worden vaak gekozen om de lange levensduur en lage onderhoudsvereisten, maar net als bij elk materiaal kan er schade ontstaan. Ook kunnen ze na verloopt van tijd slijtage en veroudering vertonen.

Hieronder lees je nog meer over de methodes om de dakgoten te repareren.

Lijm of kit

Eén van de meest bekende reparatiemethodes voor een pvc dakgoot is door een speciale lijm of kit te gebruiken. De dakdekker brengt een dikke laag lijm of kit aan op de beschadiging aan de binnenkant van de dakgoot. Hij let erop dat de laag niet te dik wordt, want dan kan het invloed hebben op de waterafvoer.

Deze methode is alleen geschikt voor kleine beschadigingen, bij een grote beschadiging is het vaak nodig (en ook voordeliger) om een gedeelte te vervangen.

Polyester reparatieset

Er zijn ook speciale polyester reparatiesetjes, speciaal voor kunststof dakgoten. Een reparatieset bestaat uit polyesterhars, kleine matjes van glasvezel en een verharder. De hars wordt aan de binnenkant van de dakgoot aangebracht en in de hars worden de glasvezelmatjes geplaatst. De verharder wordt daarna aangebracht, voor een extra stevige reparatie. Het voordeel van deze methode is dat de verdikking aan de binnenzijde van de goot een stuk minder dik is dan met lijm.

Vervangen

In een aantal gevallen is het verstandiger om een gedeelte van de pvc goten te vervangen in plaats van te repareren. Bij een grote scheur, compleet losgelaten naden of een verzakking, is vervanging beter. Een reparatie is dan meestal niet duurzaam of tijdelijk, waardoor je snel weer een reparatie nodig hebt. Ook kan het voorkomen dat een reparatie duurder wordt dan vervanging.

Wat kost het repareren van een pvc dakgoot?

Het repareren van een pvc dakgoot met lijm kost ongeveer €100,- tot €250,-. Nieuwe kunststof dakgoten kosten tussen de €15,- tot €25,- per meter. De prijzen voor reparatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals de locatie van het probleem, hoe groot het probleem is en de reparatiemethode. Houd uiteraard ook rekening met de arbeidskosten van de dakdekker.

Besparen op de reparatie van pvc dakgoten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Veelvoorkomende pvc dakgoot reparaties

Kunststof dakgoten gaan lang mee en er ontstaan niet snel problemen, maar een paar problemen komen dakdekkers vaker tegen. Denk hierbij aan het repareren van kleine scheurtjes in het pvc of een naad die niet meer waterdicht is. Afhankelijk van de oorzaak, selecteert de dakdekker een geschikte reparatiemethode.

Dit zijn een aantal reparaties die vaak voorkomen:

  • Kleine scheurtjes en gaatjes dichten
  • Beugels vervangen
  • Verbindingen herstellen en afdichten
  • Verzakkingen repareren
  • Verwijderen van verstoppingen

Pvc dakgoot laten repareren? Vergelijk gratis offertes!

Het tijdig repareren van pvc dakgoten is belangrijk voor de bescherming tegen waterschade, het juist afvoeren van het regenwater en het voorkomen van verdere schade. Of het nu gaat om het dichten van lekken, vervangen van beschadigde secties of het herstellen van verzakkingen, schakel een dakdekker in zodat de reparatie met zorg wordt uitgevoerd. Vraag vandaag nog gratis offertes aan van dakdekkersbedrijven uit je regio. Zonder verplichtingen!