Boeiboord laten vervangen?

Schakel een dakdekker in!

Nu bereikbaar.


Boeiboord vervangen: info en kosten

Boeiboorden zijn planken aan de rand van een dak die de dakrand bedekken. Ze moeten worden vervangen als ze beschadigd zijn door bijvoorbeeld rot of scheuren en kunnen worden vervangen door kunststof, hout, Keralit of onderhoudsvrije boeiboorden. De dakdekker zet een aantal stappen bij het vervangen, zoals het verwijderen van het oude boeiboord en het controleren van de structuur. Hoeveel je moet betalen voor zo’n vervanging is volledig afhankelijk van het type materiaal en de afmetingen van de boeiboorden, maar ligt gemiddeld tussen de € 55,- en de € 140,-.

Wil je graag een duidelijker overzicht van wat je kan verwachten wanneer je jouw boeiboorden laat vervangen? Lees dan verder en ontdek de oorzaken, opties en kosten!

Belangrijke informatie: boeiboord vervangen

 • Boeiboorden moeten worden vervangen als ze beschadigd, rot, los, verkleurd of oud lijken, om structurele integriteit te behouden, waterschade te voorkomen, en bij te dragen aan de veiligheid en uitstraling van het huis.
 • Bij het vervangen van boeiboorden zijn er verschillende opties beschikbaar. Kunststof boeidelen zijn duurzaam en vereisen weinig onderhoud, terwijl houten boeiboorden een traditionele uitstraling bieden maar regelmatig onderhoud nodig hebben.
 • Keralit boeiboorden zijn een alternatief met een houtnerfstructuur maar minder onderhoud, terwijl onderhoudsvrije materialen zoals aluminium of composiet een praktische en duurzame oplossing bieden.
 • Een boeiboord wordt vervangen door eerst het oude boeiboord voorzichtig te verwijderen, de onderliggende structuur te controleren en indien nodig te repareren, het nieuwe boeiboord op maat te snijden en stevig te bevestigen, afdichtingsmateriaal aan te brengen en ten slotte de werkplek op te ruimen.
 • De prijzen variëren afhankelijk van het materiaal: multiplex begint bij € 55,- per meter, hout bij € 70,-, kunststof bij € 90,-, zink bij € 140,-, Trespa en Meranti bij € 90,- en € 75,-, Red Cedar bij € 70,-, en Keralit bij € 130,- per meter.
 • Om kosten te besparen bij het vervangen van boeiboorden, vergelijk offertes via Keradak.nl, overweeg alternatieve materialen zoals kunststof of Keralit, overweeg zelf uitvoeren indien mogelijk, voer regelmatig onderhoud uit en kies voor lokale leveranciers.

Wanneer moet je boeiboorden vervangen?

Je moet de randen of oomhulsing van dakgoten, ook wel bekend als boeiboorden, vervangen als ze beschadigd, rot, of los zijn, of als ze verkleurd of oud lijken. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op schade om verdere problemen te voorkomen. Vervanging is nodig om de structurele integriteit van het huis te behouden en waterschade te voorkomen. Door tijdige vervanging kunnen ernstigere schade en veiligheidsrisico’s worden vermeden. Vernieuwde boeiboorden verbeteren ook het uiterlijk van het huis en dragen bij aan het algemene onderhoud ervan. Het is een belangrijk onderdeel van huiszorg om de veiligheid en uitstraling te behouden.

Boeiboord vervangen: wat zijn de opties?

Bij het vervangen van boeiboorden kun je kiezen uit verschillende opties. Je kunt ze vervangen door kunststof boeidelen, die duurzaam en onderhoudsarm zijn. Als je de traditionele uitstraling van hout wilt behouden, kun je kiezen voor houten boeiboorden, maar die hebben wel regelmatig onderhoud nodig. Keralit boeiboorden zijn een alternatief, met een houtnerfstructuur maar minder onderhoud. Ook zijn er onderhoudsvrije materialen beschikbaar zoals aluminium of composiet, die lang meegaan zonder veel onderhoud te vereisen.

1. Boeidelen vervangen kunststof

Je kunt ervoor kiezen om de boeidelen te vervangen door kunststof. Kunststof boeidelen zijn gemaakt van een duurzaam materiaal dat weinig onderhoud nodig heeft. Ze zijn bestand tegen verschillende weersomstandigheden en gaan lang mee. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat je kunt kiezen wat het beste bij je huis past. Kunststof boeidelen zijn een goede optie als je op zoek bent naar een praktische en kosteneffectieve oplossing voor het vervangen van je boeidelen. Ze helpen ook om de uitstraling van je huis te verbeteren.

2. Houten boeiboord vervangen

Je kunt ook overwegen om de houten boeiboorden te vervangen. Houten boeiboorden geven een klassieke uitstraling aan je huis, maar ze hebben regelmatig onderhoud nodig om ze in goede staat te houden. Als je de warmte en natuurlijke uitstraling van hout waardeert en bereid bent om regelmatig onderhoud te plegen, kan het vervangen van houten boeiboorden een goede keuze zijn. Het zorgt voor een traditionele uitstraling en kan de charme van je huis behouden of verbeteren.

3. Keralit boeiboord

Een andere optie is het gebruik van Keralit boeiboorden. Keralit is een soort kunststofmateriaal dat eruitziet als hout, maar veel minder onderhoud vergt. Het heeft een mooie houtnerfstructuur, waardoor het lijkt alsof je houten boeiboorden hebt, maar zonder het gedoe van regelmatig schilderen of behandelen. Keralit boeiboorden zijn duurzaam en bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, zodat je een keuze kunt maken die past bij de uitstraling van je huis. Het gebruik van Keralit boeiboorden kan dus een slimme en aantrekkelijke optie zijn voor jouw woning.

4. Vervangen met onderhoudsvrije boeiboorden

Onderhoudsvrije boeiboorden zijn gemaakt van materialen zoals aluminium of composiet, die weinig onderhoud nodig hebben en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Door te kiezen voor onderhoudsvrije boeiboorden, hoef je je geen zorgen te maken over regelmatig schilderen of behandelen. Ze blijven er goed uitzien zonder veel moeite. Dit kan een handige optie zijn als je op zoek bent naar een praktische oplossing die lang meegaat en weinig onderhoud vergt.

Hoe wordt een boeiboord vervangen?

 • Verwijder het oude boeiboord: De dakdekker begint met het voorzichtig verwijderen van het oude boeiboord van het huis. Dit kan met behulp van een hamer en koevoet gebeuren.
 • Controleer de structuur: De dakdekker inspecteert de onderliggende houten structuur op schade of rot. Indien nodig worden reparaties uitgevoerd voordat het nieuwe boeiboord wordt geïnstalleerd.
 • Meet en snijd: De dakdekker meet nauwkeurig de afmetingen van het nieuwe boeiboord en snijdt het op maat met een zaag.
 • Bevestig het nieuwe boeiboord: Het nieuwe boeiboord wordt stevig aan de onderliggende structuur bevestigd met behulp van spijkers of schroeven. Zorg ervoor dat het boeiboord waterpas is.
 • Afdichting: Indien nodig wordt afdichtingsmateriaal aangebracht rondom de randen van het boeiboord om te voorkomen dat er water binnendringt.
 • Controle en opruimen: De dakdekker controleert of het nieuwe boeiboord correct is geïnstalleerd en ruimt vervolgens de werkplek op, zodat alles netjes achterblijft.

Met deze zes stappen kan de dakdekker een boeiboord op een veilige en efficiënte manier vervangen.

Boeiboord laten vervangen?

Bel en vind een ervaren dakdekker in je regio.


Kosten van het vervangen van boeiboorden

Er zijn verschillende soorten materialen die gebruikt kunnen worden voor boeiboorden die allemaal een andere prijs met zich mee brengen.

Het eerste materiaal is multiplex, met een startprijs vanaf € 55,- per meter. Hout is ook een optie, beginnend bij € 70,- per meter. Kunststof boeiboorden kosten vanaf € 90,- per meter, terwijl zinken boeiboorden beginnen bij € 140,- per meter.

Trespa en Meranti hebben vergelijkbare startprijzen, elk vanaf € 90,- en € 75,- per meter. Voor Red Cedar boeiboorden kun je verwachten vanaf € 70,- per meter te betalen. Keralit boeiboorden zijn een duurdere optie, met een startprijs vanaf € 130,- per meter.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze prijzen richtprijzen zijn en dat de werkelijke kosten kunnen variëren. Voor exacte prijzen wordt aangeraden om gratis offertes te vergelijken bij verschillende leveranciers.

Kostenoverzicht 2024

Type materiaal Kosten per meter*
Multiplex Vanaf €55,-
Hout Vanaf €70,-
Kunststof Vanaf €90,-
Zink Vanaf €140,-
Trespa Vanaf €90,-
Meranti Vanaf €75,-
Red Cedar Vanaf €70,-
Keralit Vanaf €130,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Voor exacte prijzen, vergelijk gratis offertes!

5 tips voor het besparen op de kosten

Hier zijn 5 makkelijke tips om te besparen op de kosten van het vervangen van boeiboorden:

 • Vergelijk offertes: Vraag gratis offertes op via Keradak.nl en vergelijk de prijzen. Zo kun je de beste deal vinden voor de vervanging van je boeiboorden.
 • Overweeg alternatieve materialen: Kijk naar alternatieve materialen zoals kunststof of Keralit boeiboorden, die vaak goedkoper zijn dan traditioneel hout maar toch duurzaam zijn.
 • Doe het zelf (indien mogelijk): Als je handig bent, kun je overwegen om de boeiboorden zelf te vervangen. Dit kan veel geld besparen op arbeidskosten.
 • Onderhoud regelmatig: Voorkom vroegtijdige vervanging door regelmatig onderhoud uit te voeren aan je boeiboorden. Kleine reparaties kunnen voorkomen dat ze snel moeten worden vervangen.
 • Kies voor lokale leveranciers: Soms kunnen lokale leveranciers lagere prijzen bieden dan grote bedrijven vanwege lagere overheadkosten. Onderzoek lokale opties om te zien of je geld kunt besparen.

Boeiboorden laten vervangen? Doe de gratis offerteaanvraag en bespaar!

Overweeg bij het vervangen van boeiboorden verschillende opties, zoals kunststof, hout of Keralit, afhankelijk van je voorkeur en onderhoudsbehoeften. Een professionele dakdekker kan het boeiboord voorzichtig verwijderen, de structuur controleren en het nieuwe boeiboord stevig plaatsen. Prijzen variëren per materiaal, vanaf € 55,- per meter voor multiplex tot € 130,- voor Keralit. Bespaar op kosten door alternatieve materialen te overwegen, zelf te klussen als je kunt, regelmatig onderhoud te doen, lokale leveranciers te kiezen en door offertes te vergelijken.

Offertes kun je vergelijken door het onderstaande vrijblijvende offerteformulier in te vullen! Je komt zo makkelijk met dakdekkers bij jou in de regio in contact en bespaart tot 40% op de kosten!

Veelgestelde vragen

Meer weten over boeiboorden vervangen? Lees dan verder en ontdek de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen!

Kan ik mijn boeiboorden zelf vervangen?

Het vervangen van boeiboorden kan een uitdagende taak zijn die specifieke vaardigheden en gereedschappen vereist. Als je handig bent en ervaring hebt met timmerwerk, kun je het misschien zelf doen. Het is echter raadzaam om een professional in te schakelen als je niet zeker bent van je vaardigheden, om ervoor te zorgen dat het correct en veilig wordt uitgevoerd.

Hoe lang gaat een vervanging van boeiboorden meestal mee?

De levensduur van vervangen boeiboorden hangt af van factoren zoals het materiaal waarvan ze zijn gemaakt, de kwaliteit van de installatie en de blootstelling aan weersomstandigheden. Over het algemeen kunnen goed geïnstalleerde boeiboorden van duurzame materialen zoals PVC, hout of aluminium tientallen jaren meegaan voordat ze weer moeten worden vervangen, vaak tot wel 20 tot 30 jaar of langer.

Kan ik boeiboorden met een verschillende stijl of kleur dan mijn bestaande boeiboorden installeren?

Ja, het is mogelijk om boeiboorden met een andere stijl of kleur te installeren dan je bestaande boeiboorden. Dit kan een bewuste ontwerpstijl zijn of een keuze gebaseerd op beschikbaarheid of prijs. Zorg ervoor dat de nieuwe boeiboorden qua afmetingen en installatiemethode compatibel zijn met je dak en dat ze passen bij het algemene uiterlijk van je woning.